FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 3-0

VIDEO Sclipesc muşchii! » Steaua s-a impus la pas şi în meciul cu Gaz Metan, 3-0 Marele cîştig: Robert Vîlceanu

Keșeru (stînga) a deschis scorul, Sînmărtean (dreapta) a fost dirijorul
Keșeru (stînga) a deschis scorul, Sînmărtean (dreapta) a fost dirijorul

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 15:46

Steaua s-a prăvălit din nou peste adversar, puternică şi hotărîtă. Acum e condusă de supertalentul Sînmărtean, nu numai de secretele pregătirii fizice.

Ce se poate petrece cînd se întîlnesc o echipă bună şi motivată şi una medie şi relaxată? Ce resorturi să fie capabile să mişte formaţia liniştită a lui Dulca?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bawab bagă gazul
Talentul jucătorilor e un argument cu care Mediaşul a apărut în Ghencea. Cu Bawab, iordanianul al cărui CV sună ca o farsă, cu Real Madrid şi Barcelona trecute ca borne din perioada junioratului!, aterizat în orăşelul ardelean ca să meargă pe teren indolent şi să croşeteze cînd are el chef un sfert din trupa Stelei. Bawab chiar reuşeşte asta!, dar trage în Tătăruşanu. Ca la freestyle, asiaticul îl provoacă pe Sînmărtean.

Spectacol cu Luci
Lucian face o demonstraţie în faţa lui Ciprian Petre, adversarul riscă şi atacă decisiv, dar se trezeşte că mingea i-a dispărut din faţă. Apoi stelistul îşi preia parcă prea lung, dar nu, e capcană pentru adversar, mingea e atrasă din nou aproape de piciorul lui Sînmărtean, albul n-are nici o şansă. Trebuie că leagă balonul de gheată cu o aţă pe care noi n-o vedem. Şi găseşte unghiuri, coechipieri liberi pe care nu-i observi nici din tribună!

Spectatorii aplaudă fiecare atingere a lui Lucian ca pe ceva nemaivăzut. Chiar este ceva rar văzut, ceva ce nu poate să creeze nici o şcoală de fotbal. Să te bucuri văzîndu-l cum joacă sau să te întristezi că are 34 de ani şi e mult mai aproape de retragere decît de cariera formidabilă pe care poate ar fi meritat-o un asemenea talent?

Federico profită
Antonimul lui Lucian e Adi Popa. El rostogoleşte mingea ca pe un bolovan, centrează incredibil de prost şi enervează publicul. Dar se trezeşte cu mingea pe care nici un apărător al Gazului n-o respinsese, i-o trimite lui Keşeru şi Claudiu marchează.

Steaua domină. Piovaccari îşi dă la o parte adversarii ca la rugby, dar dă un "interior" fără efect, mingea zboară departe de poartă şi Federico descoperă că doar cetăţenia îl apropie de Del Piero. Dar nici Liga 1 nu e Serie A, Piovaccari deţine arme suficiente să se descurce într-o ligă mediocră.

Italianul face 2-0 cu un gol cam ajutat de hazard, în stilul reuşitelor lui obişnuite, o deviere care îi aşază mingea în centrul careului.

La 2-0, Reghecampf îl scoate pe Sînmărtean şi oamenii din tribune se ridică în picioare, aplaudă ca la finalul unui concert, zgomotos şi parcă prea îndelung. Ca pentru o melodie cerută încă o dată.

Înlocuitorul Vîlceanu, un adolescent de nici 17 ani, execută ca la carte o lovitură liberă în prelungiri, pentru 3-0. Un semn de la un copil că "melodii" ca ale lui Lucian s-ar mai putea auzi în Ghencea.

609321-steaua-medias-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Titulari după 3 luni
Reghe a impresionat în formula de start cu două reveniri: Federico Piovaccari şi Gabriel Iancu. Atacantul de 29 de ani nu mai fusese titular de pe 21 decembrie 2013, de la meciul cu Astra (1-1). Şi a marcat golul secund. Mijlocaşul de 19 ani a jucat şi el în acea confruntare, ultima prezenţă înaintea partidei de aseară, însă doar 13 minute. Iancu fusese ultima oară în primul "11" în partida de pe Stamford Bridge, pe 11 decembrie, 0-1 cu Chelsea.

De ce s-a întrerupt partida
Meciul a fost aseară întrerupt în minutul 25, după ce steliştii au scandat în repetate rînduri "România, România!". Doar că, spre deosebire de meciul din Gruia, nu doar galeria a strigat, ci şi restul spectatorilor din Ghencea. Comisia de Disciplină a penalizat clubul cu 20.000 de lei pentru scandări xenofobe la partida CFR - Steaua (0-1).

Iese Tătă, intră Niţă
Schimbare majoră în poarta Stelei, în vederea meciului cu Săgeata, de la Constanţa, de runda viitoare. Reghecampf va fi obligat să-l ţină în tribună pe titularul postului de portar, Ciprian Tătăruşanu, şi-i va oferi şansa debutului în tricoul roş-albastru lui Florin Niţă. Ultimul, venit în vara 2013, n-a apucat să joace decît în Cupa României, la un meci cu Avîntul Bîrsana, în rest n-a evoluat deloc în Liga 1. Niţă este preferat în detrimentul lui Martin Bogatinov, transferat în această iarnă, dar care n-a fost nici măcar pe banca de rezerve a bucureştenilor în 2014.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (93)
mvradulescu
mvradulescu  •  16 Martie 2014, 18:37

Ca să fiu sincer, în sfertul de oră cât a jucat tânărul Vîlceanu, mi-a plăcut evoluţia sa, iar execuţia loviturii libere, m-a încântat la fel de mult ca şi reacţia coechipierilor în momentul reuşitei ! Sper ca cei din preajma sa, să-l ajute să rămână cu picioarele pe pământ şi să fie consecvent în pregătire ca să calce pe urmele lui Lăcătuş . Îi doresc mult succes !!!

bridge_too_far
bridge_too_far  •  16 Martie 2014, 16:30
Postat de tbone pe 16 Martie 2014, 14:55

exprimare de jurnalist de mahala aka gazeta spartilor: "Sclipesc muschii" hasmocar siktir tarane

;)))))))

tbone
tbone  •  16 Martie 2014, 14:55

exprimare de jurnalist de mahala aka gazeta spartilor: "Sclipesc muschii" hasmocar siktir tarane

Vezi toate comentariile (93)
Comentează