FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - LAZIO 1-3

VIDEO Seara în care Dinamo a "murit" » 11 ani de la returul dureros cu Lazio, meci bănuit de blat!

Bratu și Dănciulescu, cu privirile pierdute. Au ratat unica lor șansă de a fi jucat în grupele Ligii. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Bratu și Dănciulescu, cu privirile pierdute. Au ratat unica lor șansă de a fi jucat în grupele Ligii. FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 28 august 2018 18:36

28 august e o dată pe care fanii dinamoviști nu vor avea cum s-o uite vreodată. Lazio a venit la București în 2007 pentru un duel cu "câinii", decisiv în drumul către grupele Champions League. După un 1-1 eroic pe "Olimpico", roș-albii au pierdut acasă cu 1-3, la finalul unui meci în urma căruia Dinamo nu și-a mai revenit niciodată. 

Sunt fix 11 ani de când dinamoviștii au fost cel mai aproape de visul lor, grupele Champions League, un obiectiv pe care l-au realizat între timp echipe precum Oțelul sau Unirea Urziceni, dar care le-a rămas în continuare interzis "câinilor".

Fusese 1-1 la Roma și Florin Bratu făcuse 1-0 la București. O situație în care Dinamo era calificată. A urmat un coșmar analizat îndelung, inclusiv cu bănuieli de aranjament și cu acuzații pronunțate de foști fotbaliști și acționari din vremea aceea.

"CINE A FĂCUT CEVA O SĂ PLĂTEASCĂ!"

În atmosfera fantastică de pe Stadionul Național, cu 50.000 de suporteri dinamoviști, Bratu a marcat în poarta lui Marco Ballotta în minutul 27. Începutul reprizei a doua a dezechilibrat de tot disputa.

Vali Năstase l-a faultat în careu pe Del Nero și Rocchi a transformat. Apoi a înscris și Pandev. 1-2 în minutul 53. S-a terminat 1-3, Rocchi a mai dat un gol.

În loc de Champions League, "câinii" au ajuns la DNA! Într-un articol al lui Costin Ștucan din ProSport, în 2015, Cristi Pulhac a făcut o declarație care alimenta bănuiala că a existat ceva necurat: "Dacă a făcut cineva ceva, o să plătească la un moment dat. În fotbal sau nu".

UN TRANSFER CONTRA BLATULUI?

Bănuielile au fost aprinse și de o afacere pe care au făcut-o Dinamo și Lazio după dubla manșă din Champions League. Italienii au întors scorul la București, s-au calificat și apoi l-au cumpărat pe Ștefan Radu cu 5,4 milioane de euro.

Radu era cel mai tânăr din formația cu care Rednic câștigase campionatul și avea să confirme la Roma că era un fundaș excelent. Dar în momentul în care a fost transferat nu avea multe argumente în afara vârstei.

Nu era om de națională, nu avea partide în cupele europene. Nici măcar în Liga 1 nu căpătase o mare experiență. Juca de un an constant la Dinamo. Afacerea a fost interpretată de cei care au suspectat un aranjament: italienii și românii s-ar fi folosit de transfer ca să stingă înțelegerea care o dusese pe Lazio în grupele Champions. 

Echipa pe care a folosit-o Dinamo în returul pierdut cu 1-3:

Lobonț - Blay, V. Năstase, Șt. Radu, Pulhac - Oprița, Ropotan, Mărgăritescu, Ad. Cristea - Dănciulescu, Fl. Bratu
Antrenor: Mircea Rednic 
Au mai jucat: Chiacu, Cl. Niculescu, C. Munteanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  29 August 2018, 16:20
Postat de gtn5 pe 28 August 2018, 21:22

lazio e echipa bine cotata nu poate fi comparata cu ***,dar de ce nu va aduceti aminte de meciurile lui *** cu echipele de pescari,chelneri,bucatari,,17 Nentori, Knattspyrnufelag, Elfsborg , Nijmegen etc,ei imi aduc aminte cu placere de aceste meciuri care au intrat in istorie.

fcsb stie foarte bine cat de cotata este lazio .a simtit-o pe propria piele la roma .

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  29 August 2018, 16:16
Postat de gtn5 pe 28 August 2018, 21:22

lazio e echipa bine cotata nu poate fi comparata cu ***,dar de ce nu va aduceti aminte de meciurile lui *** cu echipele de pescari,chelneri,bucatari,,17 Nentori, Knattspyrnufelag, Elfsborg , Nijmegen etc,ei imi aduc aminte cu placere de aceste meciuri care au intrat in istorie.

trebuie sa tinem minte meciurile cu detinatoarea CCE, HAMBURG in 83 cand am reusit sa le dam 5 goluri nemtilor si sa ne calificam in turul urmator .

101714667435383
Rica Sectoristu  •  29 August 2018, 11:55

HAIDETI CA LA FEL S-A INTIMPLAT CU FRANTA. MIRCEA SANDU SI MICHEL PLATINI AU FACUT MULTE AFACERI. BA CONDUCEAM NOI LA PAUZA BA FINAL FRANTA CISTIGA SI LA ECHIPE DE CLUB SI LA NATIONALA. PRETUL ERA UN JOC AL UEFA PE STADIONL NATIONAL. SI MULTE DIN ASTEA CARE SE STIU UNDE TREBUIE. ATI VAZUT CA A FOST SCHIMBAT SMECHERUL MARE DE LA FIFA DUPA TOT FELUL DE ARANJAMENTE DE AMENTE ETC... O PORCARIE DAR PE BANI GREI. AZI FOTBALUL ESTE UN SCLAVAJ. ECHIPELE MICI DOAR PRIN MINUNI SE MAI POT CALIFICA. ARBITRII , ANTRENORI SI JUCATORI DE SUTE DE MII DE EURO FAC DIFERENTA. SE POATE CUMPARA ORICE. IN REST VRAJEALA PENTRU PROSTI .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close