FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV 3-0

VIDEO Şi-a pedepsit dădaca! » Steaua s-a impus cu 3-0 în meciul cu Braşov şi a refăcut ecartul de 9 puncte faţă de Astra

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 19:14

Lansat în Liga 1 de "Steagul", Chipciu a fost, aseară, omul meciului, fără milă faţă de echipa aflată la retrogradare: a tras echipa după el, a scos un penalty şi a marcat un gol. Latovlevici deschisese scorul în prima repriză, Szukala a închis tabela.

Doi comedianţi norvegieni, grupul Ylvis, au făcut senzaţie pe internet cu o melodie prin care se întreabă de ce sunetele scoase de vulpe nu sînt asociate unor onomatopee. Misterul "Ce spune vulpea?" s-a transformat, în primele minute ale meciului de aseară, într-un "Cum dă gol Steaua". Fiindcă ardelenii au tras zăvoarele, au îmbogăţit linia de fundaşi la fiecare atac advers şi i-au asigurat garda lui Iacob. Să se fi inspirat Ţălnar de la Mourinho?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ocazii prin zid
Roş-albaştrii au avut ocazii rare, dar clare în prima repriză. Chipciu, servit bine de Tănase, a tras doar în blocaj, iar în aceeaşi fază Iacob a respins bomba lui Popa (10). Sînmărtean a şutat mult prea sus pentru a-i pune probleme adversarului la mijlocul reprizei, iar Braşovul a semnat condica prin ocazia lui Cristea (34). Se apropia finalul primei reprize, iar "militarii" nu răspunseseră încă la întrebarea din start.

Lato, "tun" de nevoie
S-a încumetat însă Latovlevici! Fundaşul stînga a fost pe subiect, s-a lăsat bine pe minge, iar şutul de la 25 de metri a lovit bara şi apoi plasa porţii lui Iacob (43). La fel ca-n urmă cu două luni, cînd Steaua ascundea sub preş o evoluţie ştearsă în prima repriză, atunci cu U Cluj, printr-un gol pe final de repriză.

Nicuşor, prea uşor
Reuşita a liniştit gazdele, care şi-au permis să înceapă repriza a doua în stil jogging în parc. Primul sprint a venit abia după un sfert de oră, însă putea fi decisiv! Chipciu a fost doborît în careu de Străuţ, Găman a dictat penalty, însă Nicuşor Stanciu a readus ritmul de alergare uşoară: a ratat penalty-ul, trimiţînd în colţul ghicit de Iacob.

Chipciu, desăvîrşirea serii
Fonseca şi Surdu îi puteau chiar aşeza pe o bancă pe stelişti: cu un sfert de oră înainte de final, primul l-a întins la extrem pe Tătăruşanu, portarul a respins în faţă, însă fostul stelist a ajuns doar al doilea la minge!

Însă, la faza imediat următoare, Chipciu le-a predat lecţia finalizării. Servit bine de Popa, a pus latul în şapte metri şi a mărit avansul (76). Dar tabela a închis-o Szukala (87), după un corner, 3-0! Victorie pentru Steaua, care a părut, aseară, un copil plictisit de nerăbdarea aşteptării titlului.

Ce a spus Reghecamp, după meci, la Dolce Sport
- "Am jucat bine, am marcat multe goluri, ne-am creat şi alte ocazii, am luat punctele, am păstrat distanţa faţă de Adtra. Am numai motive de satisfacţie după acest joc. 90 la sută e rezolvat acest titlu"
- "Chiar dacă vom deveni matematic campioni cu cîteva etape înainte de final, nu voi da nici o zi liberă vreunui jucător pentru că pe 23 mai mai avem de îndeplinit un obiectiv, să luăm şi Cupa României"
- "L-am avertizat în pauză pe Marius Constantin să nu reacţioneze la ce strigă tribuna. A cedat şi a făcut ce-a făcut. Păcat de aceste scandări, au fost şi puţini spectatori, sper să nu fim iarăşi suspendaţi şi să jucăm cu peluzele închise, ca în seara asta"
- "Stanciu a ratat penalty, îl pusesem tocmai pentru că în ultima vreme nu jucase foarte bine, ar fi fost un gol de moral. Nu e o problemă, am încredere în el, dar aşa se întîmplă cu tinerii, au fluctuaţii"

"Marius Constantin a fost înjurat de tot stadionul din primul minut şi pînă în finalul jocului, cînd nici el n-a mai rezistat şi a ridicat mîinile către spectatori, e un gest normal, dar a fost eliminat. Sîntem decimaţi pentru meciul cu Dinamo, care e mult mai important pentru noi decît acest joc cu Steaua" (Cornel Ţălnar, antrenor FC Braşov)

"Am refăcut distanţa de 9 puncte faţă de Steaua şi, practic, ne pregătim de sărbătorirea titlului. Pentru mine, să iau campionatul al doilea an la rînd şi, eventual, să iau acum şi Cupa ar însemna ceva formidabil" (Mihai Pintilii, căpitan Steaua)

"Ar fi o dovadă de laşitate din partea noastră să renunţăm la luptă şi să ne considerăm deja retrogradaţi. Ne batem pînă la final, iar cu Dinamo, etapa viitoare, va fi pe viaţă şi pe moarte" (Ştefan Grigorie, mijlocaş FC Braşov)

3 stelişti au fost avertizaţi aseară şi vor fi suspendaţi etapa viitoare, cu Corona: Pintilii, Szukala şi Adi Popa. De la Braşov, cu Dinamo, vor fi suspendaţi Străuţ, M. Constantin şi Madeira

5 goluri a marcat Latovlevici în acest sezon: 3 în campionat, unul în Ligă şi unul în Cupă

615032-steaua-brasov-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Eliminat pentru gesturi obscene
Spre finalul partidei, la o fază în care oaspeţii se pregăteau să execute de la margine, Marius Constantin a cedat presiunii tribunelor, care îl huiduiau şi înjurau. A ridicat ambele mîini şi le-a arătat degetele mijlocii celor proape 5.000 de fani ai Stelei. "Centralul" Găman a observat gesturile stoperului braşovean şi i-a arătat direct cartonaşul roşu. În drum spre vestiare, Constantin a fost ţinta obiectelor aruncate de la tribuna a II-a.

Meci întrerupt pentru rasism
Fostul rapidist Marius Constantin a avut, aseară, şi un al doilea meci. S-a înjurat pe toată durata partidei cu fanii adverşi, care-l întărîtau prin scandări anti-Rapid şi apostrofări la adresa sa. Iar arbitrul George Găman a întrerupt chiar partida după unele referiri rasiste care-l vizau pe apărător!

S-a jucat cu peluzele goale
Steaua a fost drastic sancţionată după incidentele de la meciul cu Dinamo, iar cele două peluze ale stadionului Ghencea au fost goale. Galeriile roş-albaştrilor s-au poziţionat de-o parte şi de cealaltă a tribunei a doua şi au răspuns printr-un mesaj: "Peluze închise, interdicţii şi cîte vor mai fi... / Mereu lîngă echipă, nu ne putem opri!".

S-au recules pentru Penciu
Înaintea partidei de aseară s-a ţinut un minut de reculegere pentru Denis Penciu, fost junior al Stelei, decedat sîmbătă la 20 de ani după o luptă de doi ani cu cancerul. Numele său a fost scandat de întreg stadionul, iar suporterii au afişat un mesaj: "Cu greutăţi ai continuat să faci ce-ţi place / Denis Penciu, odihneşte-te în pace!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
aeternus
aeternus  •  29 Aprilie 2014, 13:19

5000 de spectatori la un meci jucat luni seara? wow! e foarte bine. dinamo a jucat duminica, in ziua de pasti, la pranz, si nu cred ca a strans 2500. si a jucat cu astra, nu cu brasov!!!

gerula9mm
gerula9mm  •  29 Aprilie 2014, 11:17

Marius Constantin si'a ridicat haripile'n sus, a falfaiti din ele de doua ori si si'a luat zborul de pe teren...mare BRANZA..

celceeste
celceeste  •  29 Aprilie 2014, 10:47

serios acum. cum doamne iarta-ma a batut echipa asta pe astra ploiesti? aaa... pardon, giurgiu. si ce mai pui ca etapa viitoare face egal sau bate(mai sigur) pe dinamo, fara fundasi centrali in echipa? imprevizibil fotbalul asta... parca asa se spune :P

Vezi toate comentariile (9)
Comentează