FOTBAL  »  Superliga  »  PROTEST

VIDEO şi FOTO Imagini dure de la mitingul "Ştiinţa nu moare" » Aproximativ 40 de persoane reţinute. Vezi cum jandarmii tîrăsc de păr un fan oltean

FOTO: Cristi Preda +14   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 martie 2012 13:54

UPDATE 22:45 Site-ul jurnalul.ro a publicat primele imagini VIDEO cu agresiunea la care a fost supus de jandarmi Vlad Neagoe, fiul fostului vicepreşedinte şi ofiţer de presă al Ştiinţei, Vicenţiu Neagoe. CLICK AICI PENTRU A VEDEA INCIDENTUL

UPDATE 18:20
Reprezentantul Jandarmeriei, Cosmin Pană, a precizat la GSP TV: "Au fost persoane sub influenţa băuturilor alcoolice. Au scandat injurii la adresa forţelor de ordine, au devenit violenţi şi n-au ascultat de avertismentele verbale. S-a aruncat cu sticle, pahare şi a trebuit să intervenim pentru a restabili ordinea. Avem aproximativ 40 de persoane reţinute la secţie".

UPDATE
18:05 Forţele de ordine au început să folosească gazele lacrimogene şi în Piaţa Universităţii. Jandarmii încearcă să-i încercuiască pe protestatari şi să evite noi violenţe.

UPDATE 22:45 Site-ul jurnalul.ro a publicat primele imagini VIDEO cu agresiunea la care a fost supus de jandarmi Vlad Neagoe, fiul fostului vicepreşedinte şi ofiţer de presă al Ştiinţei, Vicenţiu Neagoe. CLICK AICI PENTRU A VEDEA INCIDENTUL

UPDATE 18:20 Reprezentantul Jandarmeriei, Cosmin Pană, a precizat la GSP TV: "Au fost persoane sub influenţa băuturilor alcoolice. Au scandat injurii la adresa forţelor de ordine, au devenit violenţi şi n-au ascultat de avertismentele verbale. S-a aruncat cu sticle, pahare şi a trebuit să intervenim pentru a restabili ordinea. Avem aproximativ 40 de persoane reţinute la secţie".

UPDATE 18:05 Forţele de ordine au început să folosească gazele lacrimogene şi în Piaţa Universităţii. Jandarmii încearcă să-i încercuiască pe protestatari şi să evite noi violenţe.

Fost ofiţer de presă al Universităţii Craiova, Vicenţiu Neagoe, a povestit la GSP TV ce s-a întîmplat la protest: "Acum sînt la secţia 2. Mă pregăteam să plec, dar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene şi l-am văzut pe fiul meu încolţit de 4-5 jandarmi care îl băteau şi l-au umplut de sînge. Au tăbărît pe el şi l-au bătut cu bestialitate. Fiul meu de 17 ani este bătut, este plin de sînge. Le-am spus ca e minor şi au început să dea mai tare. M-au luat şi pe mine, m-au lovit".

UPDATE 18:00 Vreo 300 de suporteri s-au mutat deja din Piaţa Victoriei în Piaţa Universităţii şi s-au alăturat celor 100 de protestatari care iau parte la mitingul "obişnuit" împotriva guvernului şi a preşedintelui Traian  Băsescu. O parte a suporterilor susţine că jandarmii au devenit mai agresivi în momentul în care fanii au început şi cu scandări împotriva preşedintelui Băsescu.

UPDATE 17:40 Unul dintre cei reţinuţi este fiul ofiţerului de presă al Universităţii Craiova Vicenţiu Neagoe, Vlad. Acesta a fost bătut de jandarmi, tras de păr în drum spre dubă şi i s-au pus cătuşele.

UPDATE 17:25 Violenţele continuă în Piaţa Victoriei. Jandarmii l-au bruscat şi pe fotoreporterul Gazetei prezent la faţa locului, Cristi Preda, care se apropiase să imortalizeze încleştarea dintre suporteri şi forţele de ordine. Chiar şi oamenii care n-au nimic de-a face cu protestul sînt împiedicaţi de jandarmi să traverseze strada şi sînt abordaţi cu agresivitate de forţele de ordine.

UPDATE 17:20 Jandarmii au blocat trecerea de pietoni şi nu-i lasă pe cei din Piaţă să traverseze strada.

UPDATE 17:05 Suporterii care au intrat pe mîna forţelor de ordine au fost bătuţi crunt de aceştia. Pînă la a fi băgaţi în dube, fanii erau loviţi cu sălbăticie de jandarmi. Cei care au fugit din Piaţa Victoriei vor să continue protestele în Piaţa Universităţii.

UPDATE 16:55  Suporterii s-au luat la bătaie cu jandarmii, iar aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene. Cîţiva dintre cei prezenţi la protestul "Ştiinţa nu moare" au fost reţinuţi. Jandarmii vor evacua zona. Protestul nu a durat nici o oră, fanii au fugit care încotro a apucat.

UPDATE Aproximativ 1.000 de suporteri protestează la această oră în Piaţa Victoriei împotriva lui Sandu şi Dragomir, la mitingul numit "Ştiinţa nu moare" . Cea mai mare parte sînt veniţi din Craiova, dar sînt şi membri ai galeriilor de la Steaua şi Dinamo.

Fanii au venit cu bannere cu mesaje pentru Sandu şi Dragomir: "Naşu', fă-ţi bagajul să cobori, pe mandatul de la procurori!" sau "Mitică, pensia să-ţi fie pe mandatul de la puşcărie!"

 

Steliştii lui Mustaţă şi rapidiştii lui Corsicanu', singurii reprezentanţi ai galeriilor bucureştene la sfatul de la Casa Fotbalului, nu vin la mitingul "Ştiinţa nu moare" organizat de olteni azi, în Bucureşti, împotriva lui Sandu şi Dragomir


Întîlnirea de pe 14 martie dintre Mircea Sandu şi o parte a şefilor de galerii n-a rămas fără urmări, chiar dacă la Casa Fotbalului au venit doar reprezentanţii a 5 cluburi: Steaua, Rapid, CFR Cluj, U Cluj şi Oţelul. Naşu' tot a reuşit să "rupă" a parte a suporterilor de cealaltă tabără, care va continua să-i ceară demisia, inclusiv la mitingul programat azi, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, între orele 16:00 şi 18:00.

Două dintre galeriile prezente la întîlnirea cu Mircea Sandu, Peluza Nord Steaua şi Peluza Rapid, nu vor veni în mod organizat la miting. Întîmplător sau nu, este vorba chiar de ultraşii reprezentaţi la Casa Fotbalului de Gheorghe Mustaţă şi de Gigi Corsicanu', cei care la conferinţa de presă ce a urmat l-au încadrat pe şeful FRF. Chiar dacă atunci ei ameninţau că cei pe care îi reprezintă vor continua să-l contesteze pe Sandu, respectivele galerii nu vor mărşălui azi împotriva capilor fotbalului românesc.

Blondu': "Umblă să ne strice mitingul!"
Oltenii din Peluza Sud au fost iniţiatorii mitingului de azi, care se va ţine sub sloganul "Ştiinţa nu moare!". Unul dintre lideri oltenilor, Gabi Blondu', a precizat că "noi nu cerem doar reafilierea Craiovei, care e un lucru normal, ci şi să scăpăm de Mircea Sandu şi de Mitică Dragomir din fruntea fotbalului românesc. Pe viitor, ei pot să facă şi altor cluburi ce au făcut Craiovei. Avem informaţii că Sandu umblă pe la galerii, să-i plătească pe unii, să-i momească, doar să boicoteze mitingul, să facă nenorociri, să avem noi probleme. A răspîndit ideea că ar fi miting politic, că e sponsorizat de Mititelu. Numai aberaţii, doar să nu vină lumea. Trebuie să fim foarte atenţi, mai ales că aşteptăm cel puţin 1.000 de oameni. Vin şi cei de la Steaua din AISS, vin şi rapidiştii din tribuna a II-a, Dinamo, Petrolul, Poli Timisoara şi mulţi alţii din ASR".

"Ne considerăm trădaţi doar de cei care s-au înţeles cu Mircea Sandu să boicoteze mitingul. Noi o să manifestăm şi împotriva Legii 4, deşi sîntem singura galerie care nu e afectată de ea"
Gabi Blondu', lider galerie U Craiova

"Noi nu ne aliem cu Steaua şi cu Dinamo. Ei sînt marii noştri duşmani, nu Dragomir şi Sandu! Cînd se vor numi Carmen şi Unirea Tricolor, mai discutăm. Pînă atunci, protestăm singuri"
Gigi Corsicanu, lider galerie Rapid

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (365)
raul.c
raul.c  •  27 Martie 2012, 01:05

"Noi nu ne aliem cu Steaua şi cu Dinamo. Ei sînt marii noştri duşmani, nu Dragomir şi Sandu! Cînd se vor numi Carmen şi Unirea Tricolor, mai discutăm. Pînă atunci, protestăm singuri" Gigi Corsicanu, lider galerie Rapid. Mentalitate de tigan prost, care si-ar vinde-o pe ma-sa pentru bani. Intr-un protest al suporterilor, cluburile nu au nicio legatura. Dusmanii trebuie sa fie cei care iti ingradesc libertatea de exprimare si drepturile, care fac abuzuri impotriva ta. Mai bine ca nu ai fost prezent la protest, ai fi provocat multe stari de voma.

univcraiova4ever
univcraiova4ever  •  25 Martie 2012, 18:57

Nu a instigat nici un suporter U.Craiova la bataie, doar niste dinamovisti asa zici suporterii univ. craiova! jandarmii fiind si civili ! UITE VIDEO AICI: ://www.youtube.com/watch?v=6py5NR65Cg4&feature=channel

tata_lui_wolttu
tata_lui_wolttu  •  25 Martie 2012, 11:34
Postat de dementyal pe 25 Martie 2012, 10:34

tzaranii sau mutat in capitala idiotule, au uitat de undeau plecat si asta inseamna sa fii o zdreamta de om, a va face pe voi tarani ar insemna sa denigrez semnificatia cuvantului...esti o javra facuta pe marginea trotuarului la gara de nord

Mai grisina nu tot ce zboara se maninca !!Esti pe un on line al squaderiei ferrari cu ghilimele de rigoare !! Al nu e sundance kid ci un psihopat din sibiu care se semneaza cu mai multe si nu stie nici el exact cu ce echipa tina dar in mod sigur e antidinamovist . Intelegi ? Si scoate guma aia din gura nu te mai holba la mine !!

Vezi toate comentariile (365)
Comentează