FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAŞI - STEAUA 0-3

VIDEO Sparring pentru Chipcinho » Steaua a cîştigat fără probleme la Iaşi, scor 3-0

Chipciu a făcut un meci superb în compania Iaşiului. Foto: Cristi Preda
Chipciu a făcut un meci superb în compania Iaşiului. Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 00:49

Steaua a cîştigat relaxat la Iaşi, profitînd de slăbiciunea adversarului şi de forma fantastică a lui Alex Chipciu.

Reghecampf n-a menajat jucători la Iaşi, dar parcă toată echipa s-a odihnit pentru Stuttgart. Sau pentru Rapid, următorul adversar din Liga 1. Oricum, trebuie să se fi odihnit pentru alte meciuri, că în Moldova n-a prea avut ce face. Adversarul de aseară a fost chiar cel mai mic posibil!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Atît de slab e Iaşiul, că probabil Ionuţ Popa e fericit să vadă echipa asta din faţa televizorului, fără să mai fie nevoit s-o antreneze el. Ciobotariu, nici ajutat de Mourinho, de Cappello şi de toată istoria tehnicienilor fotbalului, n-ar avea cum să-i transforme pe Pătulea într-un atacant, pe Milea într-un mijlocaş bun şi pe Creţu într-un apărător de Liga 1. Cu lot de "B" şi cu tricouri cu modele ca ale Bresciei lui Lucescu din anii '90, CSMS joacă mai alambicat decît sună numele ei din iniţiale pe care nici fanii ieşeni nu ştiu să le traducă exact.

Steaua s-a trezit în avantaj dintr-un gol cum greu se dă în primul eşalon al vreunui campionat european: Rusescu a dat o pasă verticală şi Chipciu a alergat liniştit cu mingea la picior pe centrul terenului pînă cînd s-a întîlnit cu portarul Irimia şi l-a executat.

Dispăruse toată apărarea! Ciobotariu s-a luat cu mîinile de păr, Reghecampf a luat o gură de apă şi le-a făcut semn jucătorilor că totul e în regulă. Se prinseseră cu toţii că n-au cum să se încurce orice ar face. Roş-albaştrii s-au retras un pic ca să-şi conserve atuul de pe tabelă şi energia. Dar n-aveau cum să cîştige la limită contra unui asemenea oponent.

Rocha şi apoi din nou Chipciu au mai dat două goluri şi au respectat parcursul bun pe care Steaua l-a impus în acest sezon în faţa echipelor mici. Cum se descurcă ea cînd dă peste rivale chiar tari vom afla joi, la Stuttgart, apoi lunea viitoare, pe Naţional Arena, din derby-ul cu Rapid. Fiindcă Ibisevici şi Herea n-au altceva în comun cu Pătulea decît că toţi trei poartă ghete cu crampoane.

Dumitraş ratează derby-ul cu Rapid
Titularizat surprinzător de la Laurenţiu Reghecampf, Andrei Dumitraş nu a prins finalul de partidă pe teren. Fundaşul dreapta a fost eliminat în minutul 74, după ce a încasat două cartonaşe galbene. La al doilea, Dumitraş l-a călcat extrem de tare pe Keita, chiar sub privirile "centralului" Sebastian Colţescu. Fundaşul de 23 de ani va fi suspendat o etapă şi nu va putea fi folosit în duelul cu Rapid.

"Am dominat meciul, am cîştigat aşa cum vreau eu, fără emoţii. Am dominat şi cînd am rămas în zece. Duşmanii se oftică rău acum, cînd văd că Steluţa este pe primul loc!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Chipciu, Pintilii şi Szukala mi-au plăcut cel mai mult. Nu mă interesează ce fac ei la Europa League. Noi nu avem nimic de pierdut, mergem la Stuttgart să jucăm!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Diferenţa de scor a făcut-o valoarea individuală a jucătorilor. Noi am făcut trei greşeli şi ei ne-au taxat. Cred totuşi că scorul e exagerat. Nu plec, vreau să salvez Iaşiul de la retrogradare" (Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi)

"Era important pentru noi să cîştigăm pentru a deveni lideri. Trebuie să rămînem modeşti, pentru că urmează un program extrem de greu în campionat şi în Europa" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

"Şi un egal ar fi bun în Germania, dar noi mergem să cîştigăm. Sîntem extrem de fericiţi că sîntem pe primul loc, acum trebuie să ne menţinem acolo" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Mergem la Stuttgart să jucăm împotriva favoritei grupei. Sînt covins că Reghe va ştii exact cum trebuie pregătit jocul. La meciul din Germania vom ştii la ce nivel ne aflăm în Europa" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

521647-caseta-iasi-steaua-0-3.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
nefertem
nefertem  •  17 Septembrie 2012, 14:09
Postat de darfcar pe 17 Septembrie 2012, 10:51

dute ma si schimba-ti echipa ca nu ai sange de stelist in tine,nu ai spirit de invaingator

Tu in schimb esti suficient de analfabet pentru a te recunoaste intr-unul dintre vajnicii suporteri ros-albastri

bluered_sky
bluered_sky  •  17 Septembrie 2012, 13:53
Postat de sibelius pe 17 Septembrie 2012, 10:54

Daca batem toate echipele mici castigam campionatul. Sunt foarte multe echipe slabe anul asta, iar cele "cu pretentii" au fluctuatii de forma. Anul trecut am pierdut campionatul cu Vointa Sibiu, nu cu CFR sau Dinamo.

corect!

bluered_sky
bluered_sky  •  17 Septembrie 2012, 13:34
Postat de forumeer pe 17 Septembrie 2012, 03:06

Slabut articol, Iasiul nu-i chiar atat de slab pe cat o prezentati. Daca ar mai avea 2-3 de Keita, ar evita lejer retrogradarea. Fara, mai greu, dar poate vor scapa. Iasiul a jucat pur si simplu cat i-a permis Steaua. Asa cum si stelistii vor juca cat le permite Stuttgart, parerea mea. Sa vedem ce reusim in continuare, Steaua are un program extrem de greu: Stuttgart, rapid, Petrolul, Copenhaga, CFM, Pandurii si Molde. Acum vom vedea daca avem intr-adevar un lot puternic. . Felicitari lui Chipciu pt revenire, l-am vazut din nou pe baiatul talentat de la Brasov. Sper sa continue tot asa. De asemenea, un joc foarte bun pt Adi Popa, sper sa fie titular cu Stuttgart. Forza Steaua!

Foarte bun comentariu! Si mie imi place din ce in ce mai mult Adi Popa!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close