FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL 2-1

VIDEO Stefan cel groaznic » Nikolici a adus victoria Stelei în meciul cu Petrolul, scor 2-1

Nikolici are două goluri marcate în Liga 1 în acest sezon
Nikolici are două goluri marcate în Liga 1 în acest sezon

Articol de - Publicat vineri, 04 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 14:16

Folosit titular în Liga 1 pentru prima oară în 2012, muntenegreanul Stefan Nikolici a fost decisiv aseară. După ce Hamza a deschis scorul, atacantul i-a pasat lui Bălan la golul egalizator şi l-a învins în final pe Hamutovski. Suficient pentru Gigi Becali să declare la sfîrşit: “Nikolici rămîne la Steaua!”

Steaua a cîştigat greu şi mai speră să ia titlul graţie lui Nikolici, atacantul-rezervă împrumutat, dar mai mereu folositor.

Petrolul e echipa cu care toţi ţin cînd ea joacă împotriva rivalelor lor. Steaua s-a bucurat că ploieştenii au bătut în Ştefan cel Mare şi că au încurcat-o după aceea şi pe CFR Cluj, pe care au lăsat-o fără două puncte. Dar simpatia faţă de "lupi" îţi dispare dacă îi ai în faţă. Boudjemaa, Hamza şi Ben Djemia sună un pic ca Benzema ori Ben Arfa, ca rezonanţă a numelor şi, aproximativ, ca origine. Ei încă n-au scos Petrolul din zona care ameninţă să-i readucă pe prahovenii frumoşi şi ineficienţi în Liga a doua, dar măcar au ajuns să sperie Liga 1.

MAI MULTE IMAGINI DE LA MECI!

Hamza a făcut 0-1 în Ghencea cu un "cap" de Ivan Zamorano, adică o execuţie de atacant despre care n-ai zice că e atît de bun în aer. Dar este!, mai ales cînd omul din marcaj, Chipciu, se apără mult mai lejer decît la Cupa Liceelor.

Hamza, 8 goluri în trei luni petrecute în România! "Fraţii scumpi şi excesiv mediatizaţi" Costea au strîns împreună doar cu unu în plus de-a lungul întregului sezon.

Florin a mai dezamăgit o dată şi aseară, ca titular în locul lui Tănase. Stoichiţă sau cine-o fi făcut schimbarea avea să se lămurească şi să revină după pauză cu Dodel în echipă.

Tibi & Nikolici
Dar pînă atunci, Tibi Bălan a semănat într-o fază cu fotbalistul incredibil de talentat care uimea des în tricoul Sportului şi care te făcea să-ţi pară rău că-l vezi jucînd doar în Regie, nu la un club mai mare. Tibi a tras perfect cu exteriorul într-o minge pe care Nikolici i-a aşezat-o cam greu, parcă dintr-o atingere în plus, şi a egalat.

Muntenegreanul inestetic a mai contribuit o dată cînd mai erau numai şase minute şi steliştii din tribune, din loje şi de la TV priveau cum echipa lor mai ratează un titlu cu prea multe etape înainte să se termine campionatul.

Nici finalizarea lui Nikolici pentru 2-1 n-a fost chiar frumoasă, dar ea l-a cocoţat pe Becali pe pragul Maybachului, iar pe Steaua o ţine la cinci puncte de CFR şi o încurajează să mai viseze.

VIDEO:

VEZI GOLUL LUI HAMZA!

VEZI GOLUL LUI TIBI BĂLAN!

VEZI GOLUL LUI NIKOLICI!

"E bine că toată lumea mă acuză pe mine, că în felul acesta iau asupra mea presiunea şi jucătorii sînt eliberaţi. Cu Chiajna va fi meci de care pe care" (Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua)

"Schimbările făcute de Mulţescu m-au mirat. Cum să-l scoţi pe Hamza, cel mai bun jucător al tău în prima repriză? Cum să-l bagi pe Stoimirovici în locul lui Negru? Modificările acestea au împins Steaua spre victorie" (Basarab Panduru, fost jucător Steaua)

"Mă gîndeam în timpul meciului că dacă ne chinuim pe teren propriu cu Petrolul înseamnă că nu merităm să luăm acest titlu. Bine că am cîştigat, rămînem în cursa pentru campionat" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Nikolici şi-a cîştigat locul la Steaua şi în sezonul următor prin acest gol. Va rămîne pentru că îi vom activa clauza de prelungire" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Cînd jucam eu la Steaua, atmosfera pe stadion era mai frumoasă, fanii umpleau arena, azi am văzut multe scaune goale şi nu înţeleg de ce suporterii nu mai vin lîngă această echipă" (Vasili Hamutovski, portar Petrolul)

"Nu mă interesează dacă domnul Gigi Becali îl sună sau nu pe domnul Stoichiţă, noi ne vedem de treaba noastră. Eu nu simt presiune din lojă, încerc să-mi fac treaba cît mai bine" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Nikolici este un jucător tînăr care merită cumpărat. Gigi ar trebui să-l cumpere imediat. Cei mai valoroşi jucători din istorie sînt cei care au dat multe goluri" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Râmîn tot în 5

Succesul Stelei de aseară păstrează suspans total în privinţa luptei la titlu între primele 5 clasate. În ultimele 5 runde o să se mai dispute 3 jocuri directe între contracandidate, primul fiind chiar în runda următoare: Dinamo - CFR. În caz de egalitate de puncte la finalul campionatului, între două sau mai multe echipe, departajarea se va face în funcţie de meciurile directe.

480490-program.jpg

Ilie Stan rupe tăcerea la Recurs
Duminică seara, Ovidiu Ioaniţoaia va realiza o nouă ediţie a emisiunii Recursul etapei, care va începe la ora 23:15, pe GSP TV. Unul dintre invitaţi va fi Ilie Stan, pentru fostul antrenor al Stelei urmînd să fie prima apariţie în public după despărţirea de gruparea roş-albastră. Alături de Stan, vor mai fi prezenţi în studio mijlocaşul dinamovist Cătălin Munteanu şi eroul Rapidului în ultimele două jocuri, Nicolae Grigore, marcator şi cu Steaua, şi cu Astra. Puneţi întrebări pe www.recursul.ro şi puteţi cîştiga tricouri cu cele trei echipe bucureştene!

Nikolici trebuia eliminat
Robert Dumitru a comis o mare eroare de arbitraj la începutul reprizei secunde. Nikolici a avut o intrare criminală, direct pe tibia lui Mustivar, însă "centralul" braşovean a scos doar cartonaşul galben, deşi se impunea "roşu" direct. Nikolici a rămas pe teren şi a marcat golul victoriei Stelei în minutul 84. (Andrei Crăiţoiu)

Hamza a cerut să fie scos
Decizia lui Mulţescu de a-l înlocui la finalul primei reprize pe Hamza, autorul golului din minutul 33, a surprins pe toată lumea. Motivul nu a fost însă unul tactic din partea antrenorului, ci chiar atacantul a solicitat să fie schimbat. El a acuzat o contractură şi, deşi pe parcursul celor 15 minute dintre cele două reprize medicul lui Gaz Metan a făcut eforturi pentru a-l face bun de joc, în cele din urmă Mulţescu a fost nevoit să-l scoată.

Cifrele meciului:

62,1 - posesie (%) - 37,9
22 - şuturi - 9
9 - şuturi pe poartă - 4
6 - cornere - 2
8 - ocazii - 4

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
werdy
werdy  •  04 Mai 2012, 18:19

Ca in multe jocuri proaste ajunge sa inscrie cel mai prost de pe teren

pescarul.amator
pescarul.amator  •  04 Mai 2012, 17:29
Postat de rzvx pe 04 Mai 2012, 08:48

cred ca ai vazut alt meci (Cfr-Brasov in reluare)...Rachita si Multescu ar fi preferat sa il adopte pe Alpin decat sa dea meciul Stelei si sa nu ajute CeFuRa Cluj

poate ca ai dreptate dar nu te pune pe ganduri ceea ce a spus panduru? si ala chiar e stelist zic eu

pescarul.amator
pescarul.amator  •  04 Mai 2012, 17:27
Postat de saviola2_8 pe 04 Mai 2012, 09:26

oaie esti tu, sau cine vrei din familia/apropiatii tai, de ce jignesti mereu fara motiv? vad ca nu te-a jignit nimeni, plus ca ai niste pareri despre fotbal total eronate, de unde ai tras tu concluzia ca rapid sau vaslui sunt peste steaua ca joc, spune-mi un motiv serios, in meciul direct nu am vazut ca rapid sau vaslui(chiar dca au castigat) sunt mai sus ca steaua ba chiar am vazut ca sunt de valori egale.Vaslui si rapid au o sansa in plus datorita programului in primu rand si clasamentului actual, cfr nu mai are sanse, nu bateti pe dinamo si pe steaua nici atat, poate doar prin vreo minune sa se schimbe jocul, cu jocul de acum din urmatoarele 5 daca luati 6 puncte e super bine.

pentru ca vad ca esti dispus sa discuti civilizat te rog sa te uiti pe ceea ce a postat alexbibirica cu creier de bibilica si poate ca vei gasi un motiv pentru care unii sunt dispusi sa raspunda la jigniri.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează