FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ - CSU CRAIOVA 0-2

VIDEO Știința fotbalului eficient » Craiova s-a impus după un fotbal-șah în meciul cu ASA, 2-0

Popov (la minge) a deschis drumul victoriei oltenilor la Mureș
Popov (la minge) a deschis drumul victoriei oltenilor la Mureș

Articol de - Publicat duminica, 06 noiembrie 2016 00:00

Craiova s-a impus aseară după un fotbal-șah. N-a mai atacat cu voioșie, și-a răpus adversarul cu minimum de efort.

Universitatea chiar trage la titlu! Nu e un simplu foc de paie, juveții o arată prin fotbal, prin atitudine și prin presiunea pe care o au la meciuri că sunt pretendenți serioși la câștigarea campionatului.

VIDEO: VEZI AICI fazele meciului!

Știința de acum a impresionat și a crescut nivelul Ligii 1 cu evoluții ofensive, cu partide pline de ocazii de poartă, cu ratări.

Bulgărește

La Târgu Mureș, oltenii au schimbat tactica. Total. Un fotbal transformat în șah. S-a păstrat doar situația de a sta cu inima-n gât până la final, deși alb-albaștrii au jucat aproape o oră cu un om în plus.

Dar jocul cumpătat, italienesc, ieșit din comun față de ce a jucat Craiova în acest sezon, a fost eficient. Și a adus încă 3 puncte, iar Știința pune presiune pe Steaua, pe care a ajuns-o iar din urmă.

Zlatinski a ținut să fie omul meciului. Primul gol a fost bulgăresc 100%. Hristo a centrat foarte bine din corner, i-a pus mingea pe cap lui Popov (29), iar acesta s-a desprins de Mureșan, inexistent, și a marcat: 0-1!

Mureșenii n-au acuzat șocul, Vlad Morar (41) semnând cea mai mare ocazie a acestora. A executat foarte bine o lovitură liberă, mingea a căzut pe bară.

Cel mai bun la scos 11m

Partea secundă a fost controlată de oaspeți, dar fără să macine apărarea ardelenilor. Nu s-a văzut omul în plus, însă nici adversarii n-au reușit să aducă pericolul în fața porții lui Calancea. Băluță și Măzărache au avut, fiecare, câte o ocazie imensă de a încheia ecuația meciului. N-au găsit pl asa sau cadrul porții.

Andrei Ivan n-a mai înscris așa cum a făcut-o mereu în ultimele 4 partide. Totuși, nu degeaba cel considerat perla Băniei a fost chemat la națională. N-a mai dat gol, dar a scos penalty. Și e cel mai bun din Liga 1 la acest capitol. Aseară, a obținut al treilea 11m din actualul sezon. Craiova se ridică precum noul "Oblemenco" din Bănie.

S-a pedepsit intenția

Gabi Mureșan, 34 de ani, a primit aseară cartonaș roșu direct fiindcă a vrut să intre extrem de dur asupra lui Hristo Zlatinski, să-i dea peste picioare, doar că bulgarul a reușit să se ferească. "Centralul" Radu Petrescu l-a eliminat pe căpitanul lui ASA, iar mureșenii au protestat vehement.

Arbitrul a pedepsit intenția lui Gabi. Mureșan e la prima eliminare din actualul sezon! Mai primise doar 3 cartonașe galbene în campionatul actual. Ultima eliminare a fost pe 10 mai 2016, la 1-4 cu Steaua.

Ce-a spus Gigi Mulțescu după meci:

  • "Băieții au rămas la fel de concentrați. Adversarii au încercat să închidă spațiile, au și reușit, dar noi am fost la controlul jocului, nu s-a pus problema să pierdem victoria. Mureșenii au avut doar două ocazii"
  • "Eu sper să rămânem la egalitate de puncte cu Steaua după această etapă, adică Viitorul să bată duminică seara"
  • "Nu prea ne convine că vine o pauză competițională, eram în formă bună"

"Contează foarte mult că am câștigat. Nu bat eu penalty-uri, l-am lăsat pe Zlatinski să bată. Mă bucur că am ajutat la victorie, asta contează cel mai mult. Mă bucur că merg cu moral bun la națională"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Cred că am jucat bine, nu am lăsat adversarului nicio șansă. Cu toate că mureșenii s-au apărat bine. I-am fi învins și dacă Mureșan rămânea pe teren. Îmi place cum arată clasamentul"
Nicușor Bancu, mijlocaș CSU Craiova

"Am întâlnit o echipă mult sub nivelul Stelei. Craiova ne-a pus puține probleme, chiar dacă am jucat în 10 mult timp. Dacă egalam prin Morar, schimbam soarta punctelor. Radu Petrescu s-a simțit dator față de Craiova după meciul oltenilor cu Steaua și a arbitrat în consecință"
Dan Alexa, antrenor ASA

4meciuri la rând fără înfrângere a strâns Craiova, de la eșecul cu Steaua (1-2), singurul în ultimele 10 runde

15cartonașe roșii și 76 galbene a primit Gabi Mureșan în 247 meciuri de Liga 1

1gol și o pasă decisivă are Popov pentru Craiova în actualul sezon, în 14 meciuri

asa csu craiova 0 2

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  06 Noiembrie 2016, 09:49

Interesant e faptul că atunci când câştigă Craiova sau Dinamo, arbitrajul e bun. Atunci pălăvrăgii de ziarişti nu au nimic de comentat ! !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează