FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREŞ - ASTRA 0-2

VIDEO Şumi, iar te-a salvat Alibec! Atacantul Astrei și-a scos echipa din impas: 2-0 cu ASA

Alibec a marcat primul gol pentru Astra după 5 etape // FOTO Raed Krishan
Alibec a marcat primul gol pentru Astra după 5 etape // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 00:00

Atacantul Astrei a luat de unul singur trei puncte vitale, cu o nouă demonstraţie de geniu. În rest, giurgiuvenii joacă în continuare fără chef.

ASA şi Astra se luptau nu cu mult timp în urmă pentru trofee, meciurile dintre cele două anunţându-se mai mereu spectaculoase, atât prin joc, cât şi prin numele prezente în iarbă. Nume au mai rămas. Zicu, Surdu, Mureşan, la gazde, Alibec, Budescu, Teixeira şi Săpunaru la oaspeţi. Doar Zicu şi Alibec mai strălucesc, dar chiar şi aşa, ASA şi Astra se zbat în subsolul clasamentului, la ani-lumină de primul loc ocupat de Steaua.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Denis, "lunetistul"

Ritmul adormit al ultimelor partide a fost păstrat şi aseară, prima jumătate de oră fiind animată doar de momentul de panică din tabăra giurgiuveană, când Alibec a călcat pe minge şi a petrecut mai multe secunde la pământ, chircit de durere.

Din fericire pentru campioană, atacantul a continuat şi, 15 minute mai târziu, a oferit o nouă replică contestatarilor care, la fiecare evoluţie ştearsă a fotbalistului de 25 de ani, își amintesc că e gras, fumează, bea litri de cola, pierde nopţile jucându-se Counter-Strike pe calculator. Aşa, şi? Aseară, Denis a arătat că trage cu "luneta" atât pe platformele virtuale, cât şi pe iarbă.

Întâi a umilit apărarea mureşenilor, formată din jucători care nu fumează, nu beau cola şi nu se joacă pe calculator. Cordoş a căzut la prima fentă, iar Dobrosavlevici şi Belu, simple jaloane. De parcă acţiunea n-ar fi fost destul de umilitoare, Denis a finalizat cu un şut imposibil de parat, din 12 metri, direct sub bara transversală, ca un adevărat "sniper" din jocurile sale.

Alexa exasperat

Ultimele minute ale meciului au fost de infarct pentru antrenorul Mureşului. Dan Alexa a văzut meciul de la tribuna oficială, fiind suspendat, şi s-a plimbat ca un leu în cuşcă, fiind exasperat de ratările colosale ale lui Cordoş, Ciolacu sau Zicu.

În ultimul minut de prelungiri, "schimbul" lui Alibec, Daniel Florea, a închis tabela, cu o execuţie din cădere, în careul mic, după centrarea bună a lui Takayuki.

Şumudică şi-a reluat mersul trufaş, legănat, cu pieptul în faţă, mersul de campion pe care i l-a readus Alibec, fotbalistul despre care tehnicianul Astrei spunea că are 50% merit pentru câştigarea titlului de sezonul trecut.

Procese și cu Șumi, și cu jucătorii!

Conducerea Astrei a confirmat informația din Gazeta de ieri: clubul a fost dat în judecată la comisii. Dani Coman a recunoscut la DigiSport: "Știu că Șumi a făcut memoriu și mai sunt și câțiva jucători care au procedat așa. Restanțele nu înseamnă salariile pe trei luni, doar pe două, dar se mai adaugă și primele pentru câștigarea campionatului. Ar trebui să țină cont cu toții că nimeni nu a plecat de la Astra fără să fi primit tot ce avea de primit".

Datoriile sunt mari. Doar Șumudică a cerut 280.000 de euro, salarii și bonus de titlu! Ca să beneficieze de premiile UEFA pentru Europa League, în jur de 3 milioane de euro, giurgiuvenii trebuie să demonstreze la 30 septembrie că nu au datorii către angajați.

Scandal cu Budi

În minutul 75, Budescu a fost schimbat cu Nicoară, primul părăsind terenul cu "gura plină" de înjurături. Decarul Astrei a trecut pe lângă Şumudică, fără să dea mâna cu el, dar înjurând încontinuu.

Consternat de gestul jucătorului său, Şumudică i-a strigat: "Ce faci, bă, tu mă înjuri pe mine?!". Fotbalistul nu s-a uitat în urma sa şi şi-a continuat nervos drumul spre banca de rezerve.

"Sunt probleme mari, parcă suntem ai nimănui, nu ne explică nimeni din conducere ce se va întâmpla. Eu nu cred că Astra se va desființa"
Denis Alibec, atacant Astra

"Am avut noroc, ASA a avut o sumedenie de ocazii pe final. Am depus memoriu ca să-mi primesc banii, nu să bag clubul în faliment. Antrenez, pun suflet, dar nu pot să-i păcălesc pe jucători la infinit!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

Cifrele meciului:

ASA parametru Astra
38% Posesie 62%
7 Cornere 8
9 Șuturi la poartă 14
3 Șuturi pe poartă 7

asa astra 0 2

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează