FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 0-1

VIDEO Supercupa nu merge de două ori la apă » CFR Cluj a luat toate cele trei puncte din Groapă, scor 1-0

Clujenii au plecat din nou neînvinşi din Ştefan cel Mare
Clujenii au plecat din nou neînvinşi din Ştefan cel Mare

Articol de - Publicat sambata, 15 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 09:54

Clujenii au venit, au alergat şi au marcat. Dinamo a croşetat, cînd pe faţă, cînd pe dos. Dar nu a prea jucat fotbal.

Studiu. Studiu individual şi de grup. Prudenţă. Explicabil. Dinamo-CFR. O echipă antrenată de un italian contra altei echipe cu italieni în teren. Şi portughezi. Şi grec. Kapetanos. Şi una bucată român verde, Gabi Mureşan. Din punct de vedere etnic, fotbalul Ligii I nu are frontiere. Dar din punct de vedere al calităţii?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului

Expresurile de Cluj
Dar nu vreţi să vorbim despre altceva? Nu, bineînţeles că nu, este totuşi derbyul etapei, meciul cel mai tare. Campioana contra deţinătoarei Cupei. Şi a Supercupei. Apropo, partida de acum nu prea mai seamănă cu Supercupa de acum două luni. Clujul are un mod special de a-şi vinde pielea.

Atacă, nu se apără. Aşa că apar şi ocaziile în faţa unei apărări dinamoviste copleşite de rapiditatea lui Bastos şi Sougou. Ori de oportunismul lui Kapetanos. Godemeche intră în careu, dar este blocat de Cosmin Matei (7). Sougou şi Kapetanos declanşează un contraatac nefinalizat din cauza neatenţiei (15), apoi e rîndul lui Bastos să intre în slalom prin dreapta careului roş-albilor.

Mai multe imagini!

Defensiva bucureşteană se clatină, iar Sougou pune sare pe rană cu viteza lui care îi lasă pe drum pe Matei şi pe Pulhac. Dinamo încearcă să calmeze jocul, dar ce-i mai rău de-abia urmează. Este minutul 20, iar Nica greşeşte o pasă la 10 metri în afara suprafeţei de pedeapsă.

Pedeapsa vine repede, Kapetanos trimite mingea la Mureşan, al cărui şut din apropiere este apărat cu curaj de Bălgrădean. Nu s-a terminat, fiindcă mingea rămîne tot la băieţii lui Ando şi după mai multe caramboluri în careu, şutul lui Bastos se scurge dureros pe lîngă stîlpul porţii aceluiaşi Bălgrădean, fără replică de această dată.

Posesie în alb-roşu
Ce nu te omoară te întăreşte. Asta trebuie să-şi fi spus Cătălin Munteanu şi ceilalţi. Posesia dinamovistă începe să se simtă, Boubacar ştie să pună frîne şi să transmită mingea mai departe. Pe bază de sprint, Bastos (22) ajunge iar în poziţie favorabilă, dar şutul muşcă plasa laterală şi probabil, înainte, degetele mîinii drepte a lui Bălgrădean. Vine logic şi prima ocazie a echipei lui Bonetti, care este, de fapt, o lovitură liberă de la 25 de metri executată frumos de Cătălin Munteanu (28). Felgueiras respinge de sub transversală un şut mai mult de efect decît foarte periculos.

Rămîne totuşi impresia că Dinamo începe să intre în joc, mai ales că încep să se vadă şi Curtean, şi Ţucudean. Alexe se zbate fără folos pe dreapta, în timp ce Cosmin Matei aleargă ba în centru, ba pe stînga. Indicaţie tactică sau dezordine? Greu de spus.

Parte-n parte
Repriza secundă confirmă impresia finalului primei părţi. Dinamo stă mai sus şi pune centrul de greutate al echipei în terenul adversarului. Care adversar pare să accepte fără remuşcări situaţia creată. Acum totul se rezumă la un duel între jocul de pase al bucureştenilor şi contrele lui Sougou, Bastos şi Kapetanos. Andone îl schimbă pe decarul Diogo Valente şi îl trimite în teren pe Rui Pedro.

Meciul nu este nici rău, nici bun, dar are o tensiune a lui. Apar şi momentele de autor, atunci cînd Boubacar (54) prinde un şut de pe la vreo 35 de metri, la care Felgueiras reacţionează ezitant şi întîrziat. Respinge totuşi. Cumva, CFR-ul ajunge însă lîngă poarta lui Bălgrădean şi urmează 3 cornere executate toate bine de Bastos (60). Al doilea este cu probleme pentru apărarea condusă sigur de Dragoş Grigore, atunci cînd Mureşan prelungeşte cu capul la Kapetanos, mingea ducîndu-se tot dincolo de linia de fund a terenului.

Pedro. Rui Pedro
Bastos face ce vrea cu fundaşii din faţa lui, prin urmare mai intră o dată în careul dinamovist cu mingea la picior, îi pasează lejer lui Ivo Pinto, care priveşte înainte să centreze. Trimite mingea exact unde se află Rui Pedro, care sare nemarcat şi înscrie. Cu largul concurs al lui Bălgrădean.

De ce s-o fi zicînd aşa, oare un concurs al greşelilor? Este 1-0 pentru CFR, care îşi reia osînda în terenul propriu. Bonetti schimbă şi apelează la unul dintre remarcaţii site-urilor de socializare: Steliano Filip.

3 ocazii imense
De la Facebook la facefootball, să vedem! Şi vedem o ocazie uriaşă a lui Dinamo, prin Dragoş Grigore (67), care vine excelent pe o centrarea a lui Matei, dar trimite peste poarta lui Felgueiras. Riposta ardelenilor este imediată, iar Sougou aleagă ca Usain Bolt şi numai milionul de posibilităţi pe care le avea la dispoziţie îl determină să trimită în blocajul portarului CFR-ului.

Dar asta nu este nimic pe lînă ratările lui Axente şi Filip, care practic au scos mingea din poarta clujeană în finalul meciului. Pentru aşa ceva, oricît ai fi de îngăduitor, nu poţi da "like"!

521239-dinamo-cfr-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Valente, în pericol
Prima schimbare a meciului a fost operată de către Ioan Andone, care l-a înlocuit pe Diogo Valente cu Rui Pedro, cel care a şi deschis scorul! A fost şi o modificare forţată de faptul că Valente a acuzat dureri după contacte mai dure cu dinamoviştii, în prima parte, iar Ando n-a vrut să rişte. Nu se ştie încă dacă decarul CFR-ului va fi apt de joc pentru meciul cu Braga, de săptămîna viitoare.

Primul gol pentru Rui Pedro
Intrat imediat după pauză în locul lui Diogo Valente, Rui Pedro a preluat sarcinile acestuia din spatele vîrfului. Iar la prima reluare spre poarta lui Bălgrădean, a înscris, cu capul, în minutul 64. A fost prima sa reuşită în Liga 1. Lusitanul a bifat doar al 4-lea meci în acest sezon pentru CFR, o singură dată fiind titular.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (330)
krucifix
krucifix  •  16 Septembrie 2012, 08:31
Postat de lobbyone pe 15 Septembrie 2012, 23:35

care Groapa domnule Geambasu ?

"Riposta ardelenilor este imediată, iar Sougou aleagă ca Usain Bolt şi numai milionul de posibilităţi pe care le avea la dispoziţie îl determină să trimită în blocajul portarului CFR-ului." lobbyone - de ce esti asa pretentios ??? La cate suturi a avut Sougou la poarta CFR-lui putem presupune ca meciul sa jucat in groapa , nu ? :)))))

lobbyone
lobbyone  •  15 Septembrie 2012, 23:35

care Groapa domnule Geambasu ?

spinoza
spinoza  •  15 Septembrie 2012, 22:08

Comentariu de 2 lei! Adica cine-l citeste crede ca doar CFR-ul a existat pe teren si jucatorii lui Dinamo n-au facut mai nimic! Si notele date sunt aiurea! Pai Matei a facut un meci foarte bun. La fel si Curtean. In fine. Cu tinerii de acuma Dinamo poate sa spere la cupe! O sa vedeti!

Vezi toate comentariile (330)
Comentează