FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA -CFR CLUJ 1-4

VIDEO TGV Cluj » Craiova a început meciul încă ameţită de succesul cu Dinamo și a cedat în fața CFR-ului, 1-4, după un meci spectaculos

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 00:00

Calificarea în semifinalele Cupei şi noaptea albă de după penalty-urile din faţa lui Dinamo au lăsat urme adânci pe ficatul Craiovei.

Şi cum CFR e o echipă care ştie să lovească decisiv atunci când îşi simte adversarul vulnerabil, primele 20 de minute au fost un adevărat masacru pentru trupa lui Mulţescu. Care a capitulat rapid.

Click aici pentru VIDEO!

Deac, gol "a la Hagi"

Mai întâi, Deac a marcat un gol cum se vede rar şi prin Premier League sau Primera. Şut "a la Hagi", de la 23-25 de metri, mingea a fost lovită perfect şi a muşcat un pic din transversală, după care s-a dus în plasă (18). Fabuloasă execuţie! Oltenii nu doar că n-au avut timp să reacţioneze şi să realizeze ce li se întâmplă, dar au primit după 100 de secunde încă un pumn demn de KO. Deac a centrat de pe dreapta, Păun a dejucat ofsaidul şi l-a executat simplu pe Calancea. Cadoul perfect pentru el cu ocazia celor 22 de ani, împliniţi chiar ieri. 0-2 şi CSU pare o echipă prăbuşită. Fizic, dar şi psihic!

Penalty dictat de asistent

Până la pauză doar Băluţă l-a ameninţat pe Mincă. A reluat bine cu capul o centrare bună, dar goalkeeper-ul clujean a scos de sub bară. În rest, multă lentoare şi lipsă de imaginaţie, dar şi de potenţă în tot ce a căutat şi a dorit să facă trupa lui Mulţescu.

Pauza a avut rol de afrodisiac pentru olteni, fiindcă Bancu şi colegii săi au ieşit extrem de excitaţi de la cabine. Iar iureşul lor ofensiv a dat rezultate. Horj a oprit cu mâna o minge în careu, asistentul a dictat penalty, iar reluările TV par să-i dea dreptate. Gustavo a bătut senzaţional şi meciul a explodat.

Ocazii imense Craiova

Imediat CFR a cerut penalty, însă iarăşi brigada a judecat bine şi a lăsat jocul să continue, iar jucătorii au încins o mini-bătaie la mijlocul terenului. Craiova a continuat să pună presiune şi să caute egalarea. Mincă a parat greu şutul aceluiaşi Gustavo (58), după care Ivan şi-a bătut joc de o ocazie imensă, a tras mult alături din poziţie foarte bună (60).

Terenul s-a înclinat înspre poarta CFR-ului, care n-a mai reuşit să lege 3 pase. Gustavo a mai avut o situaţie bună, după o acţiune colectivă splendidă, dar şutul său din 10 metri a mângâiat transversala.

Eroare Kelici, gol Gomelt

Şi în loc de 2-2 se va face 1-3. Kelici a pierdut încă un duel direct cu Omrani, balonul a ajuns la Gomelt, care a marcat simplu, pe lângă Calancea. Meciul e gata. Nu şi umilinţa Craiovei.

Care mai încasează un pumn în ficatul şi aşa greu încercat de efortul, euforia şi exuberanţa din şi de după meciul cu Craiova: Deac face "dubla" şi probabil că îl determină pe Becali să mai adauge 5.000 de euro la salariul lunar pe care i-l pregăteşte din vară la Steaua.

Craiova termină în genunchi. Ivan primeşte un avertisment pentru un gest prostesc, e eliminat şi va lipsi etapa viitoare. Oricum, campionatul pare un obiectiv terminat pentru olteni, care probabil se vor axa pe Cupă, singurul trofeu pe care şi-l mai pot trece în palmares în acest sezon.

În schimb, atenţie la CFR, e o echipă care la ce fotbal de mare calitate poate produce chiar n-ar fi o surpriză să câştige titlul! Păcat că un eventual succes n-ar putea fi validat şi de o participare europeană.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
observator_federal
observator_federal  •  02 Aprilie 2017, 10:47
Postat de doru5 pe 02 Aprilie 2017, 10:10

Lasa ca da Guvernul o ordonanta prin care Clona va fi declarata campioana. Ca pesedeii nu pricep nici macar in sport ca inseamna sa fii cinstit!!!

Chiar nu vad Craiova avantajata in vreun fel - programari de meciuri, delegari de arbitri, decizii de arbitraj. Amesteci intr-un mod ciudat poltica si fotbalul, ba chiar si perioadele istorice - in alte vremuri, da, se dadeau directive de guvern care stabileau campioane, intorceau rezultate de finale ale Cupei Romaniei etc. Ah, cred ca inteleg acum, te refereai la o alta Clona, sustinuta de "Fina" primarita PSD.

observator_federal
observator_federal  •  02 Aprilie 2017, 10:30

Toata lumea ii tine lectii Craiovei, de parca oltenii ar fi jucat ieri un fotbal slab... Jocul a avut un moment decisiv cand, dupa ratarea unui 2-2 meritat (fazele meciului le-au avut oltenii, desi executia meciului a fost cea a lui Deac), apararea improvizata a oltenilor a cedat jocului fizic al lui Omrani iar CFR a inscris din faze simple. De ce s-or intrece unii sa-l ponegreasca pe Ivan, jucator care oricand, impotriva oricarui adversar (sau arbitru...) creeaza faze de fotbal veritabil? Relevant, suporterii craioveni nu si-au admonestat ieri favoritii, dar tocmai acest aspect le-a scapat jurnalistilor "sportivi".

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  02 Aprilie 2017, 10:18

cfr are cel mai valoros lot, un excelent antrenor, produce un fotbal modern si este marele favorit la titlu. cand am spus-o prima data pe aici, mai erau 5 etape din sezonul regulat...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează