FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Ultima oră » Mărgăritescu va fi cercetat în libertate

Zîmbestul trist al unui fotbalist încătuşat FOTO: Cristi Preda +6   FOTO
Zîmbestul trist al unui fotbalist încătuşat FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 09:40

UPDATE Judecătorii au decis azi noapte ca mandatul de arestare pentru Andrei Mărgăritescu să nu fie prelungit cu 29 de zile, aşa cum au cerut procurorii, astfel că fotbalistul lui Dinamo va fi cercetat în stare de libertate. Mandatul lui China expiră în această seară, la ora 19:00, la 24 de ore după ce a fost reţinut.

Se aşteaptă ca procurorii să facă recurs.

Şi dacă la recurs va rămâne aceeaşi decizie, Andrei Mărgăritescu nu are cum să joace în meciul de Cupă de la Bistriţa. Trecînd peste faptul că Ioan Andone oricum nu-l folosea după noaptea prin care a trecut jucătorul, fizic lui "China" îi este imposibil să ajungă la timp în Ardeal pentru că va fi eliberat la ora 19:00, ordonanţa de reţinere fiind pe 24 de ore.

UPDATE 22:00 // Andrei Mărgăritescu a fost la Tribunalul Bucureşti, unde va afla dacă va fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Cînd a părăsit sediul poliţiei, fotbalistul era încatuşat, dar şi-a ascuns mîinile sub haină pentru a nu fi filmat astfel. Dacă Mărgăritescu va fi găsit vinovat după proces, el riscă între 3 luni şi doi ani de închisoare sau amendă


Cronologia
- În aprilie 2010, proprietarul unui Audi A8, în valoare de 140.000 de euro, a reclamat că i s-a furat limuzina. Maşina era luată în leasing
- Maşina a fost ulterior vîndută mai multor persoane
- Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Bucureşti a emis 18 mandate de aducere
- 11 dintre aceşti oameni au fost deja audiaţi
- Cristi Munteanu şi Andrei Mărgăritescu au fost ultimii doi proprietari ai maşinii furate
- Dacă cei doi au cumpărat maşina fără să aibă cunoştinţă că aceasta e furată, devin simpli martori şi scapă de arest
- Dacă se dovedeşte că sînt implicaţi în traficul de maşini furate, Mărgăritescu şi Munteanu pot primi mandate de arestare de 24 de ore sau chiar de 29 de zile


UPDATE 21:15 / Cristi Munteanu a părăsit sediul Poliţiei şi va fi anchetat în stare de libertate

UPDATE 20:45 // Agentul FIFA Victor Becali a comentat scandalul arestării mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu, într-un caz de furturi de maşini de lux.

"Nu cred că va fi reţinut 24 de ore, probabil procurorii încearcă să-l sperie ca să afle cît mai multe amănunte de la el. nu cred că Andrei ştie foarte multe despre acest caz, dar asta e situaţia. E o situaţie penibilă pentru un fotbalist să fie pus alături de nişte infractori. Nici nu ştiu la ce se referă exact această acuzaţie: tăinuire"

UPDATE 20:20 // Mărgăritescu va fi reţinut 24 de ore, după care ar putea fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare pentru 29 de zile. Munteanu va fi cercetat în libertate pentru tăinuire dar are interdicţie de a părăsi ţara. Au fost audiate 9 persoane, iar 7 sînt reţinute pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi tăinuire.

UPDATE 18:55 // Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a comentat reţinerea mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu, într-un caz de furturi de maşini. Tehnicianul alb-roşiilor a spus că, dacă mijlocaşul va fi eliberat pînă mîine, va fi folosit ca titular în meciul de Cupă cu Gloria Bistriţa, de mîine seară.

"Mi-a spus că e vorba de maşina lui. A cumpărat-o de la o persoana şi asta e tot. La aeroport au venit doi băieţi care i-au arătat un mandat de aducere la Procuratură. Mîine se întoarce la echipă şi-l bag şi în teren. Am încredere în el că nu a făcut prostii. El nu are anturaj şi nu se implică în aşa ceva.A fost sunat şi le-a spus procurorilor că vine joi la interogatoriu, după meciul din Cupă. Nu înţeleg de ce a fost nevoie de acest scenariu, cred că a fost exces de zel din partea autorităţilor", a spus Ioan Andone la Fanatik Show, pe DigiSport

UPDATE 18:40 // Referindu-se la situaţia lui Andrei Mărgăritescu, "săltat" de poliţie de pe aeroport, jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat într-o intervenţie telefonică, la Realitatea TV: "Este o premieră în fotbalul românesc. Un fotbalist este practic scos din lot de poliţie şi este audiat, pentru un presupus furt de maşini de lux. E puţin probabil ca Mărgăritescu să fi fost luat înapoi de la aeroport doar pentru o situaţie simplă, de cumpărat o maşină de la un suspect, din perspectiva procurorilor".


UPDATE 18:35 // Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Lidia Salca, autoturismul pentru care sunt audiaţi Munteanu şi Mărgăritescu a fost recuperat, iar cei doi fotbalişti sunt audiaţi pentru a se stabili exact ce implicare au în acest dosar. Pînă la această oră nu a fost emisă nicio ordonanţă de reţinere, a mai spus Salca.

UPDATE 18:30 // Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo a declarat la Fanatik Show, la Digisport: "Nu ştiu detalii. Am contactat un cabinet de avocatură care să-l ajute pe Andrei Mărgăritescu. Sper să fie doar o gafă a politiştilor! L-au luat fără nici un fel de explicaţii. Nu ştiu de ce a fost reţinut, dar maniera în care a fost luat pare pregătită special pentru presă. Sper ca acest incident să nu-i afecteze pe ceilalţi"

UPDATE 18:20 // Potrivit purtătoarei de cuvânt a Serviciului Furturi Auto , nu a fost emisă ordonanţă de reţinere pe numele nici unuia dintre cei chemaţi la audieri.

UPDATE 18:00 //  Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu, aflat în atenţia procurorilor pentru o presupusă implicare într-un caz de furturi de maşini, a ajuns însoţit de poliţişti la Serviciul Furturi Auto şi a declarat că nu are nicio legătură cu acesta caz.
"Nu am nicio legătură", a spus Mărgăritescu înainte de a intra în sediul Serviciului Furturi Auto din Capitală

UPDATE 17:25 // În acest dosar a apărut şi numele lui Andrei Mărgăritescu, acesta era în aeroport cu echipa pentru a pleca la Cluj, dar a fost întors din drum de Poliţie pentru audieri. "Este incredibil ce se întîmplă! L-au ridicat de parcă era Al Capone", au spus colegii lui Mărgăritescu

UPDATE 17:00 // Conform surselor GSP, Babicu a fost chemat la secţia de Poliţie după ce a fost surprins, împreună cu o cunoştinţă de-ale sale, într-o maşină care nu îi aparţinea, cu numere de Germania. Autovehiculul este acum la expertiză şi urmează să se comunice dacă este furat sau nu. Contactat telefonic de GSP, Cristi Munteanu a refuzat să dea vreo declaraţie

UPDATE 16:50 // Surse judiciare au declarat că procurorii vor doar audierea lui Andrei Mărgăritescu, nepunându-se problema la acest moment de luarea vreunei măsuri preventive. În caz de urgenţă, anchetatorii pot emite mandate de aducere a celor vizaţi într-o afacere judiciară. Astfel, Parchetul Capitalei a dispus aducerea lui Andrei Mărgăritescu şi a fostului portar Cristian Munteanu, ambii utilizând un autoturism Audi A8, care figurează în acte ca fiind furat.

Modul în care a fost procurat acest autoturism a condus la identificarea unei reţele de furturi de maşini de lux.  Andrei Mărgăritescu, pentru că nu a fost găsit de anchetatori la descinderile dispuse marţi dimineaţa, a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 17.15, unde urma să se îmbarce cu coechipierii într-o cursă către Cluj-Napoca.

Fostul portar al lui Dinamo, Cristi Munteanu, este în acest moment la Poliţie pentru a fi audiat într-un dosar privind furturi de maşini. ceste audieri ar putea dura pînă la miezul nopţii, iar "Babicu" poate fi arestat, procurorii urmînd să facă un anunţ oficial astăzi. În dosarul în care este menţionat numele lui Munteanu, mai sînt implicate alte 11 persoane, iar fostul portar a fost adus la Poliţie după ce au ieşit la iveală anumite informaţii apărute în urma perchiziţiilor făcute la domiciliul persoanelor anchetate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
paul59
paul59  •  20 Aprilie 2011, 10:08

HA HA HA A VENIT COOPERATIVA ALAIUL SI LA LUAT CIORDITORILOR VI SA ÎNFUNDAT!

creve
creve  •  20 Aprilie 2011, 09:54

Lasă că o să fie apt cu Steaua :))

nicolas84
nicolas84  •  20 Aprilie 2011, 07:47

Mă nush eu stiam de faza aia cu Innocent until proven guilty,adicătelea trebuie SA DOVEDEASCA EI vinovătia ta inainte sa le treaca macar prin cap sa te salte cu mascatii.Dar asta e Rromanica...circ pt aia mai nedotati la creier ca sa aiba ei impresia ca justitia lucreaza. PS:Nu am niciun interes sa ii iau apararea lu' "Chinel"...eu unu sunt stelist de cand ma stiu,dar ceea ce am mentionat mai sus ar trebui sa se aplice la ORICE persoana,iar cand vad spectacole dastea marca "Justitica Rromanica" numai pentru a lua ochii unora...pur si simplu ma dezgusta.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează