FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - CHIAJNA 1-0

VIDEO Un clasic în viață » Cernat continuă să impresioneze și la 36 de ani: a decis meciul cu Chiajna, 1-0

Cernat are și 14 selecții la prima reprezentativă, unde a marcat de două ori
Cernat are și 14 selecții la prima reprezentativă, unde a marcat de două ori

Articol de - Publicat duminica, 06 noiembrie 2016 00:00

La 36 de ani și 8 luni, Cernat continuă să impresioneze. Ieri a stabilit destinația celor 3 puncte cu o superexecuție.

Folclorul românesc este plin de aforisme dedicate celor mai în vârstă sau experimentați, celor buni și foarte buni. De genul "cine n-are bătrâni să-și cumpere", nu mai zicem de cel cu "găina" și "ciorba". Florin Cernat este după buletinul fotbalistic al Ligii 1 un fotbalist bătrân. În etate. Unii i-ar spune trecut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar că mijlocașul ajuns la frumoasa vârstă de 36 de ani și 8 luni arată că nu degeaba a jucat la un nivel la care peste 90 la sută dintre colegii de campionat doar visează când pun capul pe pernă.

Cernat a arătat că a fi fotbalist nu ține de vârstă. Pe românește, omul poate juca acum oriunde în prima divizie internă. Nu se sprijină pe iarbă, ci face diferența.

Într-un meci destul de gri pe o vreme senină, Florin a fost giuvaierul care a strălucit. La ultima fază a meciului, a luat jocul pe cont propriu de la mijlocul terenului, l-a întors ca pe clătite pe Claudiu Melinte, după ce Raul Costin a alunecat caraghios. Și Melinte a fost și el pe la Palermo și Piacenza, a bătut la ușa Seriei A...

Cernat a făcut ce-a vrut și a tras viclean aducând victoria la ultima fază a partidei. În minutul 90 plus 2 și 25 de secunde. Până atunci, Costin Lazăr, Ivanovici și Adrian Bălan, respectiv Serediuc, Grădinaru și Cristescu au fost în fața golului. Fără rezultat. Cernat a semnat victoria ce-a săltat Voluntariul până la porțile play-off-ului.

"Pe final, am cam pierdut mijlocul terenului și ne-a fost teamă să nu primim gol. Dar Cernat ne-a adus victoria. E un jucător cu mare experiență, cu piciorul fin. Așteptăm multe de la el"
Costin Lazăr, mijlocaș FC Voluntari

"Eu voi juca fotbal atât cât simt că mă țin puterile. Și mă țin! Cred că putem obține rezultate foarte bune în continuare, trebuie doar să fim concentrați mereu până la ultimul fluier. Până la ultimul, nu doar până credem noi că s-a încheiat meciul"
Florin Cernat, mijlocaș FC Voluntari

5goluri și 5 pase decisive a reușit Cernat în 16 meciuri în toate competițiile

voluntari concordia 1 0

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează