FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI 0-1

VIDEO Un fotbalist şi 14 pitici » FC Vaslui a cîştigat în premieră pe terenul Stelei, scor 1-0

Geraldo nu a reuşit să îl blocheze pe Wesley şi brazilianul a marcat lejer.
Geraldo nu a reuşit să îl blocheze pe Wesley şi brazilianul a marcat lejer.

Articol de - Publicat sambata, 21 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 aprilie 2012 11:38

Wesley a arătat şi aseară că este cel mai bun fotbalist din Liga 1, în timp ce steliştii au fost de multe ori penibili.

25.000 de oameni au făcut voluntariat ca arbitri. Doar Alexandru Tudor, de-a lungul carierei sale, să fi fluierat în cantităţi asemănătoare cu publicul din Ghencea, pus în faţa brigăzii sîrbe. Să laşi liber ca pasărea cerului un meci ca Steaua - Vaslui, decisiv pentru titlu, poate părea o extravaganţă, un act iresponsabil faţă de plătitorii baremului de lux. Dar "centralul" Mazici a făcut bine să nu fărîmiţeze un joc mai palid decît afişul.

Spectacol cu fluiere
În primele zece minute, Steaua s-a chinuit să-şi împingă adversarii în propria jumătate. A construit greu, rupînd ritmul cu cîte o escapadă a lui Chipciu pe dreapta sau a lui Latovlevici pe stînga. Zece minute de încălzire cu public, sub un buzunar de nori cu ploaie. Fanii au împărţit urările de rigoare pentru Dinamo, apoi au variat pe tema Dragomir la munte, la mare şi la brutărie.

Doar pentru a înteţi şi mai tare fluierăturile, Bello şi Adailton au combinat de cîteva ori periculos pe lîngă careul lui Tătăruşanu. De o vioiciune molipsitoare, Tatu a scos Steaua la joc. A executat o tumbă în careu (min.13), dar n-a punctat decît la impresia artistică. Apoi tot Tatu, ruloul uman, s-a rostogolit şi a izbutit să-i smulgă sîrbului de la centru o lovitură liberă (min.16).

Moldovenii au scăzut pretenţiile şi au încurajat şi ei Steaua să se apropie. Paito s-a aflat la un cap de autogol (min.23), dar ce plonjon înalt, în careu!

Borjan în recital
Spre deosebire de Tătăruşanu, care s-a plictisit copios, portarul Vasluiului a avut prilejul să gafeze în serie. A bîlbîit un balon trimis de Rusescu, din lovitură liberă (min.28), două minute mai tîrziu le-a dat din nou speranţe arbitrilor din tribune, numai că Rusescu visa frumos cînd mingea plutea pe sub nasul lui.

Meciul nu s-a fragmentat, s-a diluat pur şi simplu, pe final de repriză, într-un du-te-vino de pase înalte de la o poartă la alta. Un "călcîi" de lord al lui Sînmărtean, un plonjon al lui Bello în faţa lui Tătăruşanu şi un sprint al lui Tatu, titirezul uman, pînă-n panourile publicitare.

Un gol pe oră
Fotbalul s-a lăsat aşteptat şi în debutul reprizei a doua. Steaua a forţat atacul, Vasluiul a frînat prin fault, sîrbul n-a fluierat nimic. Deruta roş-albaştrilor pe teren nu s-a simţit în tribune, unde palmele au bătut frenetic şi fluierele au fluierat generos. Cei în jur de 50 de fani moldoveni, camuflaţi după steaguri, au pîndit răbdător momentul cînd să se facă auziţi. Şi momentul a venit, după aproape o oră de joc, cînd Wesley a trimis cu capul balonul în plasă (min.59).

Ultima soluţie: înc-o demisie
Mîna lui Stoichiţă s-a mutat brusc din şold. Au început indicaţiile şi schimbările. Puştii le-au lăsat locul vedetelor. Florin Costea a intrat pe trena de aplauze a lui Chipciu. Dar claritatea Stelei n-a mers mai departe decît baloanele expediate în tribune. Geraldo s-a convertit inutil în "vîrf". De parcă nu era cine să dea pase înapoi! Sub presingul dezordonat al roş-albaştrilor, cota lui Borjan creştea promiţător.
La 0-1 în Ghencea, Vasluiul se afla în cursa la titlu.

Galeria a strigat numele talisman "Mihai Neşu". Ce altceva să strige, cînd favoriţii lor construiau în viteză pe flancuri, spre careul lui Tătăruşanu? Borjan s-a mai culcat o dată pe o minge, fericit ca un copil, apoi le-a arătat steliştilor şutul în forţă, de sub gheata adversarului (min.85).

Două minute mai tîrziu, Costea cel mare l-a mai încercat o dată pe canadian, ca la biliard. 25.000 de arbitri deveniseră 25.000 de atacanţi, tropăind să intre. Dar, din păcate, nu erau pe lista lui Stoichiţă.

Fanii au cerut demisia lui Stoichiţă

Suporterii roş-albaştrilor l-au contestat pe Mihai Stoichiţă în minutele de prelungire ale partidei de aseară. După o fază de Cascadorii rîsului a lui Tătăruşanu, tot stadionul a explodat şi a început să scandeze contra tehnicianului de 57 de ani, căruia i-a cerut demisia. Mihai Stoichiţă nu este deloc agreat de suporteri, care l-au acuzat că este "sclavul" patronului Gigi Becali.

Bombardaţi cu monede

Reuşita din minutul 59 a Vasluiului i-a enervat la culme pe ultraşii prezenţi în Peluza Nord. Aceştia au explodat şi l-au bombardat cu monede pe marcatorul golului, brazilianul Wesley. Acesta a ripostat şi le-a făcut semn cu degetul la gură fanilor roş-albaştrilor.

Bicfalvi, forfait de ultimă oră
Mihai Stoichiţă a fost nevoit să improvizeze pe banda dreaptă în defensivă, acolo unde Bicfalvi n-a putut să joace, acuzînd probleme medicale. "S-a simţit rău şi a zis că nu poate să evolueze. Nu e nici o problemă că va juca Geraldo", a anunţat Gigi Becali la GSP TV. Geraldo mai evoluase ca fundaş dreapta în meciul Steaua - Schalke 0-0, partidă disputată la Cluj în grupele Europa League.

"Gigi, pot să-l folosesc pe Rusescu?"
Mihai Stoichiţă a reuşit înainte de meci să-l convingă pe Gigi Becali că în primul "11" trebuie folosit Raul Rusescu, şi nu Mihai Costea. "M-a sunat şi mi-a zis că ar fi totul perfect dacă ar evolua Rusescu. I-am zis că e liber să joace cum vrea, doar nu-i impun eu echipa, aşa că l-a ales pe Rusescu", a declarat Becali.

Wesley, al doilea gol contra Stelei
Brazilianul Vasluiului a reuşit aseară să înscre al doilea său gol în poarta Stelei. Primul fusese chiar în întîia partidă jucată împotriva roş-albaştrilor, 1-1 pe Ghencea, în martie 2009. Cu golul de aseară, Wesley a ajuns la cota 22 în acest sezon, fiind golgeterul la zi al Ligii 1. În 2012, Wesley are 11 meciuri şi 11 goluri.

Tătăruşanu şi Răduţ huiduiţi
Imediat după ce a încasat gol de la Wesley, Tătăruşanu a fost luat în colimator de public. Aproape toţi cei 25.000 de spectatori l-au huiduit şi l-au contestat, reproşîndu-i plasamentul la faza fixă din care Vasluiul a înscris. Un alt stelist extrem de contestat a fost Mihai Răduţ. "Răduţ mămăligarul" a fost scandarea preferată a fanilor.

Nikolici se revoltă

Supărat că nu este folosit deloc de Mihai Stoichiţă, muntenegreanul Stefan Nikolici a răbufnit pe contul său de Facebook la finalul partidei. "Like this is not possible anymore", a scris vîrful de 21 de ani, adică "Aşa nu se mai poate continua!". Nikolici mai are contract cu roş-albaştrii pînă în vară, iar MM Stoica a anunţat că Steaua nu va activa clauza de 800.000 de euro pentru atacantul lui Poli.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (118)
biancorossi
biancorossi  •  22 Aprilie 2012, 01:15
Postat de samertx pe 21 Aprilie 2012, 15:08

Ăia mai înalți cred că stau în genunchi, chestie tehnică, de:))

daca n-au sugativa... ..))

biancorossi
biancorossi  •  22 Aprilie 2012, 01:14
Postat de haideusicfr pe 21 Aprilie 2012, 21:19

bun comentariu.Subscriu!

ok.

i.bogdan
i.bogdan  •  21 Aprilie 2012, 21:51

din pacate odata cu venirea sclavului observ faptul ca in derbiuri fotbalisti nu au concentrarea necesara. sa joci cu un atacant ca tatu...sa spui ca pentru doar ca pasezi, joci fotbal. de cind s-a inventat fotbalul se joaca pe goluri si nu cistiga cel care da mai multe pase... Steaua nu are conducere, nu are antrenor. a ajuns echipa de duzina. doare pentru ca sint fan...

Vezi toate comentariile (118)
Comentează