FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

VIDEO Valentin Crețu, fundașul lui Gaz Metan, își dezvăluie cu lacrimi în ochi povestea de viață: „Am fost chinuit! La 13 ani am plecat să muncesc” + ce sfaturi are pentru tineri

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iulie 2019 17:26

Valentin Crețu (30 de ani), fundașul dreapta al celor de la Gaz Metan Mediaș, are o poveste deosebită de viață.

Fostul rapidist s-a deschis într-un interviu pentru TV Telekom Sport. Crețu povestește greutățile pe care le-a întâmpinat în copilărie și sacrificiile făcute pentru a-și îndeplini visul.

„Mie mi-a fost foarte greu. Multă lume nu știe. Am plecat cu un mare minus de acasă, lucru pe care nu îl doresc nimănui. Mi-a fost foarte greu până m-am integrat. Am dus o viață foarte grea. Pe la 13-14 ani am plecat de acasă. Să iei viața pe cont propriu de la o vârstă atât de fragedă... Am plecat și am muncit pentru a-mi lua ghete și tot de ce aveam nevoie.

Asta m-a făcut mai puternic. Multă lume vorbește urât despre mine, dar să pleci de acasă fără educație, fără disciplină, e foarte greu. Dacă nu ai aceste lucruri, oriunde te-ai duce în societate ești privit altfel. E greu să te educi singur, copil fiind. Asta mi-a fost mie soarta. Am fost mai chinuit. M-a pus viața la încercare.

12 meciuria bifat Crețu în tricoul lui Cottbus în sezonul 2015/2016, când echipa a retrogradat în liga a patra germană

„Dumnezeu nu m-a lăsat singur”

Crețu s-a născut la Buzău și a fost nevoit să lupte aproape de unul singur pentru a ajunge fotbalist în Liga 1: „Provin dintr-o familie cu 5 frați. Mama mea s-a îmbolnăvit și am rămas cu tatăl meu. Nu se putea descurca singur. Asta e realitatea, nu îmi e rușine să o spun. Am știut să muncesc, am lăsat capul jos și am mers mai departe.

Mă duceam, țin minte, la niște magazine mari unde aveau nevoie să descarce marfă. De la 13 ani făceam asta. Nu aveam altă variantă. Făceam și fotbal, mergeam și la școală când puteam. Nu ajungeam mereu. Am luptat și Dumnezeu nu m-a lăsat! Am avut mare noroc cu soția mea. Eu zic că datorită ei am revenit cu picioarele pe pământ”.

„Mai avem tineri și poate se uită și înțeleg ceva din acest interviu. Trebuie să fie serioși, modești, să își construiască o mentaltiate puternică de mici și vor veni și reușitele”
Valentin Crețu

Putea juca în Germania!

Fundașul a dezvăluit cum, în 2011, pe când avea 22 de ani, a ales să refuze o ofertă in Germania pentru a îmbrăca tricoul Rapidului.

„Domnul Răzvan Lucescu nu m-a luat degeaba la Rapid. M-a ajutat enorm. Când am ajuns la Rapid, aveam și o ofertă din liga a doua din Germania. Nu știam însă ce înseamnă atunci un transfer în Germania, chiar și în B. Poate eram mult mai sus acum. Dar Rapid era un nume mare atunci. Nu-i pare rău însă. Stau și mă gândesc, uneori regret. La ce potențial am, puteam ajunge mult mai sus. Mă bucur însă de ce am acum”, a spus Valentin Crețu la TV Telekom Sport.

Crescut de Rm. Sărat și Gloria Buzău, Crețu a apucat să debuteze în Liga 1 când Gloria încă era în Liga 1, în sezonul 2008/2009. A jucat numai 3 meciuri, după care a ajuns la Chiajna. De atunci a mai trecut pe la Rapid, Gaz Metan de trei ori, Cottbus și Timișoara, fiind la al cincilea sezon în tricoul medieșenilor.

Vezi și: 

EXCLUSIV Răzvan Pleșca explică de ce nu a mai semnat cu FCSB: „Mai bine jupân acasă, decât la număr la alții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
respect2014
respect2014  •  27 Iulie 2019, 20:41

Ma inclin. Respect!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close