FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

VIDEO Vassaras a băgat în ședință toți „centralii” din Liga 1, după erorile grave din ultimele runde: „Trebuie să ne îngrijoreze”

Foto: FRF
Foto: FRF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 februarie 2019 15:59

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, s-a întâlnit marți cu arbitrii centrali din Liga 1. Intrarea violentă a lui Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi, în Sepsi - Viitorul 0-0, nesancționată de „centralul” Marcel Bârsan, a părut să fie subiectul de plecare al ședinței. 

„Suntem într-o perioadă dificilă a sezonului. Avem aceste meciuri din Cupa României, ultima etapă și apoi urmează play-off-ul și play-out-ul. În ultima perioadă, am avut multe dueluri tari, faulturi tactice, simulări și alte comportamente nesportive față de care trebuie să fim vigilenți. Suntem responsabili pentru integritatea jucătorilor. E un aspect important, pentru că avem jucători de viitor, jucători de echipe naționale”, a fost mesajul lui Kyros Vassaras în sala de lucru, conform FRF TV.

Care a fost rolul întâlnirii

„Am realizat analiza video și, mai important, întâlnirea a avut câteva obiective clare. Unul dintre principalele obiective este protejarea integrității jucătorilor, protejarea imaginii fotbalului și a arbitrajului.

În ultima perioadă, am remarcat un comportament cu un scop tactic sau nu neapărat, câteva atacuri dure, necugetate sau faulturi de joc, care trebuie să ne îngrijoreze.

Desigur, știm că principalul responsabil este jucătorul care prin comportamentul său, realizând un tackling, poate cauza o accidentare gravă unui adversar care, până la urmă, este și el fotbalist. Le-am transmis clar arbitrilor că și noi suntem responsabili de a transmite mesajul că nu mai tolerăm un astfel de comportament al unor jucători.

Pe de altă parte, vom fi foarte stricți față de comportamentul care poate dăuna imaginii fotbalului românesc. Arbitrii trebuie să își protejeze și propria imagine. Trebuie să se descurce cât mai bine ca o echipă, dar și individual. Să fie prompți și să judece corect fazele din fiecare meci.

Acestea sunt principalele obiective. În această întâlnire am analizat multe clipuri video, ne-am făcut planurile și fiecare a avut oportunitatea de a oferi explicații față de greșelile făcute, de a discuta eventuale greșeli pe care sperăm să nu le facem sau despre deciziile foarte bune pe care le-au luat cu ajutorul colegilor”, a mai spus Vassaras.

Întrebat dacă în play-off arbitrii vor lua decizii mai drastice, Vassaras a răspuns:

„Mesajul e clar încă de la începutul campionatului. Am ajuns la ultima etapă, una foarte importantă, urmează play-off-ul și play-out-ul. Ne întâlnim în fiecare lună cu arbitrii. Ei sunt instruiți de fiecare dată.

Desigur, trebuie să înțeleagă și ei, și toți oamenii, că în această etapă a competiției trebuie să fie și mai atenți. Tocmai de aceea, îi pregătim pentru a deveni din ce în ce mai buni.

Depinde de ei să aibă curajul, autoritatea, personalitatea pentru a aplica Legile Jocului. Sunt încrezător că vor reuși, pentru că avem arbitri buni. Sper, de asemenea, că nivelul jocurilor să fie foarte bun, pentru că ar însemna că și arbitrii au contribuit la acest lucru, nu doar jucătorii și antrenorii”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  28 Februarie 2019, 01:21

vad ce ii pregatiti ba grecule,de 3 ani titlul e decis de arbitri,altfel asa slab cum joaca steaua -fcsb era campioana mereu

fabius_2014
fabius_2014  •  27 Februarie 2019, 21:46
Postat de ares2024 pe 27 Februarie 2019, 19:47

Mânjit !!!!

Fotbal Club Sportiv Becali

949295671778673
Macarie Iosif  •  27 Februarie 2019, 21:36

Cu cine sa reformeze arbitrajul cu arbitrii care au promovat de pe loc 23 pe 2 sau cu cei care nu si-au luat niciodata baremurile si cu observatori scosi afara disciplinar din arbitraj, Vassaras de ce nu face in tara lui ca acolo toate meciurile sunt arbitrate de straini nu de greci , la noi cei care au coloana vertebrala si o probitate morala vezi excluderea lui Abrudan Patritiu nu au loc .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează