FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - STEAUA 1-2

VIDEO Viaţa reîncepe de la 11 metri » Steaua a obținut cu emoții trei puncte la Craiova, scor 2-1

La trei minute după ce Rădoi l-a trimis pe teren, Enceanu a obținut penalty, fiind faultat de Dumitraș
La trei minute după ce Rădoi l-a trimis pe teren, Enceanu a obținut penalty, fiind faultat de Dumitraș

Articol de - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Tade a înscris golul decisiv în minutul 86 dintr-un penalty obţinut de Enceanu. Ambii jucători au intrat după pauză. Oltenii au făcut o primă repriză curajoasă, dar s-au stins treptat după pauză. Stanciu (19) şi Vătăjelu (39) stabiliseră remiza după primele 45 de minute.

Există o roată invizibilă a vieţii! În 1999, Cârţu scotea 6.000 de dolari din propriul buzunar pentru a-l aduce la Extensiv Craiova pe Rădoi, de la Drobeta. Severineanul nu va fi stat decît jumătate de sezon în Bănie înainte de a face pasul către Ghencea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După 16 ani, drumurile cuplului Rădoi - Cârţu se intersectează din nou pe aceeaşi arenă de lîngă Parcul Romanescu într-un moment la fel de delicat pentru ambele personaje: Mirel începe a doua viaţă, ca în jocurile pe calculator, pe banca Stelei, Sorin dansează şi el pe sîrma fină care face diferenţa între a fi sau a nu mai fi şeful staff-ului de la CSU. Parşiv destin!

Rădoi pitit, Cârţu furios

Pe margine, Rădoi poate vorbi doar în căuşul palmelor, căci lipsa bacalaureatului şi a licenţei de antrenor îl ţintuieşte sub cupola de plexiglas. Iar Cârţu e acelaşi vulcan furios, indiferent către ce careu zboară mingea. E gata să-i strîngă de gît pe propriii fundaşi la finalizarea lui Filip (1), apoi îşi periclitează propria podoabă capilară la ocaziile lui Zlatinski (3) şi Mateiu (6).

E începutul promiţător al unei partide cu pretenţii de derby! Fără cinci dintre titularii aflaţi pe gazon la umilitorul 0-3 cu Rosenborg (Cojocaru, Alcenat, Papp, Hamroun, Tade), Steaua încearcă să se revitalizeze cu Tudorie în atac şi Niţă între buturi. Lipsesc însă în continuare vitalitatea şi tupeul, plus sclipirea ofensivă, nu se poate să devii peste noapte Făt-Frumos doar fiindcă nea Gigi l-a convins pe finu' Mirel să nu abdice!

Stanciu aduce speranţa

Spre jumătatea mitanului, se naşte însă speranţa roş-albastră: Guilherme lansează o centrare din flancul stîng, iar minionul Stanciu o deviază cu capul pe colţul lung! E minutul 19, iar 6.000 de suflete de olteni sînt reduse la tăcere de decarul campioanei. Tot el propune imediat o execuţie spectaculoasă din lovitură liberă, dar balonul se duce puţin peste transversala lui Bălgrădean (22).

În spaţiul tehnic, Dică, prelungirea activă a secretului Rădoi, dă indicaţii cu zîmbetul pe buze, mulţumit de forcingul pornit în iarbă. Sînt momente controlate de bucureşteni şi pierdute de sub controlul alb-albastru, la care Zlatinski şi Madson îi scot din sărite pe suporteri, dar şi pe fiorosul Cârţu. Bulgarul pierde mingi pe bandă rulantă, iar brazilianul lasă culoare libere în faţa apărării, oferind Stelei momeli apetisante.

Ghinionistul Chipciu

Craiova se trezeşte însă în finalul reprizei, iar paharul cu apă vie vine de la puştiul Ivan. Internaţionalul de tineret inventează o acţiune solitară pe partea dreaptă, unde îl croşetează pe Chipciu, a cărui replică e un fault indubitabil și ridicol în careu (39). Penalty! Iar Vătăjelu face 1-1 la capătul unei reprize agitate. Încheiată de Chipciu, ghinionistul de serviciu, cu o bară!

Acelaşi Alex deschide balul şi după pauză cu un şut blocat de Bălgrădean (55), în timp ce Rădoi-Dică-Pedrazzini plusează cu Tade în locul anonimului Tudorie. Iar cuvîntul de ordine, ofensivă totală, începe să prindă contur. Filip (63) prinde o torpilă fabuloasă de la marginea careului, repetă apoi isprava în minutul 79. În ambele ocazii, Bălgrădean face miracole, dar îl ajută şi bara, la cornerul şmecher executat de Rîpă (80).

Tade riscă şi cîştigă

Nici Craiova nu se mulţumeşte cu remiza, căci gustul unei victorii împotriva Stelei îmbie. Răspunde pe contre, fără să se apropie însă periculos de buturile lui Niţă.

În schimb, lovitura de graţie cade în ultimele secvenţe ale jocului.

Dumitraş îl agaţă în careu pe Enceanu (86), Comănescu ezită să acorde penalty, dar arată pînă la urmă punctul cu var. Iar Tade îşi joacă viitorul în Ghencea de la 11m! Reuşeşte însă să marcheze fără emoţii, aducînd trei puncte la noul început al lui Rădoi în fruntea Stelei. Şi poate un nou început chiar pentru sine!

Comănescu, două din trei

Arbitrul Adrian Comănescu nu a avut parte de un meci ușor. "Centralul" din Rîmnicu Vîlcea a dictat două penalty-uri, cîte unul pentru ambele echipe. Prima oară în minutul 38, cînd Chipciu a șutat în Ivan încercînd să degajeze, iar a doua oară în minutul 85, cînd Dumitraș l-a faultat pe Enceanu.

Ambele decizii au fost corecte, dar Comănescu a greșit în minutul 72, cînd Toșca l-a împins pe Nuno Rocha în marginea careului.

Totuși, arbitrul de centru n-a fost ajutat nici de asistentul Urzică din Piatra-Neamț. Acesta era mult mai bine plasat decît colegul lui, dar nu a semnalizat nimic.

La un pas pe bătaie!

În timp ce Vătăjelu se pregătea să bată lovitura de la 11 metri, Madson a venit la margine să bea apă. Imediat Săndoi a venit să-i dea indicaţii, doar că brazilianul a început să gesticuleze în direcţia antrenorului.

Momentul a fost văzut de Sorin Cârţu, care a intrat nervos pe teren, l-a înjurat şi l-a împins violent în teren, fără să-l mai lase pe mijlocaşul de 24 de ani să se hidrateze. Cârţu a fost calmat cu greu de arbitrul Marian Balaci, care i-a transmis că-l va trimite în tribune.

"Sîntem foarte dezamăgiți, aveam așteptări mari. Nu ne mulțumeam cu un egal, doream victoria, d-asta nu ne-am retras în apărare. Din păcate, nu ne-am fructificat ocaziile și am pierdut pe final"
Bogdan Vătăjelu, fundaș CSU Craiova

"Acest meci va fi unul cu urmări pentru jucători. E un gazon cum n-ar trebui să existe. E o victorie care liniștește puțin apele. Acum, mergem în Norvegia ca să ne calificăm, încă mai sperăm"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"Am pierdut pentru că a doua repriză am căzut, nu am reușit să jucăm la fel ca în prima parte. Steaua ne-a pus mari probleme, în special după intrarea lui Tade pe teren"
Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova

"Ne bucurăm că jucătorii au răspuns pozitiv. La Steaua niciodată nu se joacă fără presiune, doar că poate fi mai mică sau mai mare. S-a vorbit de demisia lui Mirel pentru că s-a dorit un șoc la echipă"
Massimo Pedrazzini, antrenor Steaua

"Am un contract bun cu Steaua și-l merit! Golul i-l dedic lui Rădoi pentru că a avut încredere în mine. Mi-a vorbit frumos, m-a încurajat, pentru el voi da totul pe teren, vreau să-l răsplătesc"
Gregory Tade, atacant Steaua

 csu fcsb 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
satyricon
satyricon  •  24 August 2015, 13:57
Postat de vasileschi pe 24 August 2015, 11:27

A gresit Comanescu !!! pai atunci conferinta de presa domnule argaseala , nu a primit rocea 11 m ok, dar nu cumva muniru trebuia elimiat in prima repriza pentru al doilea galben care nu i s-a dat !!!!!!!!!

*** Daca ala a fost fault poate spuneti si cu ce l-a faultat, nu a pus mana pe el, nu i-a dat la picioare. Oricum tot "articolul" este o mare porcarie, asta de la gsp nu a vazut meciul, a scris din auzite, din povesti. Rapa nu a batut cornerul, ci a dat cu capul in minge. Si poate ne spune de ce a luat Chipciu nota 3? Ok a facut penalty, dar si Dumitras a facut penalty si a luat 4. Iar Chipciu in rest chiar a jucat bine, iar daca-i intra golul la reluarea superba din voleu, toti l-ar fi pupat in kwr.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasileschi
vasileschi  •  24 August 2015, 11:27

A gresit Comanescu !!! pai atunci conferinta de presa domnule argaseala , nu a primit rocea 11 m ok, dar nu cumva muniru trebuia elimiat in prima repriza pentru al doilea galben care nu i s-a dat !!!!!!!!!

100002473541087
Danut Ognean  •  24 August 2015, 11:11

rusinea si *** care zice ca este arbitru le-a obtinut 3 puncte fcsb-istilor! rusineeee!*** fcsb-istilor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close