LIGA 1  ·  PANDURII - PETROLUL 0-1

VIDEO Victorie oarbă » Petrolul a învins ceaţa de la Tîrgu Jiu şi s-a impus cu 1-0 în faţa Pandurilor

Boudjemaa (stînga) și Momcilovici s-au luptat pentru minge în ceață
Boudjemaa (stînga) și Momcilovici s-au luptat pentru minge în ceață

Articol de — Vineri, 20 Decembrie 2013, 00:00

Petrolul a cîştigat la Tîrgu Jiu pe un teren îngheţat şi cu o vizibilitate redusă, prin golul tunisianului Hamza.

Al doilea derby al etapei, după Steaua - Astra 3-1, meciul de la Tîrgu Jiu, unde Pandurii au întîlnit Petrolul, s-a disputat pe o ceaţă deasă. Cu cîteva minute înainte de start, arbitrul chiar a luat în calcul să amîne meciul, însă atît oficialii gazdelor, cît şi cei ai oaspeţilor, au refuzat categoric ideea: "Toţi străinii din lot au bilete de avion pentru mîine, trebuie să jucăm".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şi-a începutul meciul! Primii care s-au făcut simţiţi prezenţa au fost gorjenii, Nicoară l-a încercat cu un şut pe Pecanha, dar brazilianul a reţinut fără emoţii (4). La poarta cealaltă, Hamza a fost aproape de deschiderea scorului, însă a lovit transversala din apropiere (8).

Terenul îngheţat a fost o problemă pentru Eric şi Teixeira, "tehnicuţii" din cele două tabere. Pecanha a mai blocat un şut de la distanţă, al lui Momcilovici (11), iar Hamza a irosit o şansă bună, trimiţînd în Stanca din 8 metri (38). La pauză, jucătorii au căutat puţin intrarea la vestiare, ceaţa fiind din ce în ce mai deasă!

Petroliştii au forţat mai mult în partea a doua, iar tunisianul Hamza a reuşit în doi timpi să înscrie, cu un şut din interiorul careului (52). Replica gazdelor a venit de la Buleică, al cărui şut din marginea careului a izbit cu putere bara, luîndu-l prin surprindere pe Pecanha (68).

Prahovenii n-au mai forţat, iar gorjenii au rămas singurii care s-au mai chinuit cu ceaţa. Eric s-a zbătut în zadar, fără a-i ieşi mare lucru. În plus, petroliştii au ştiut perfect să gestioneze avantajul, iar punctele au rămas la ei, o victorie ce o menţine pe Petrolul în coasta Stelei, în cursa de urmărire a Astrei.

Ce a spus Contra după meci
- "Îmi felicit de două ori mai mult jucătorii pentru că azi s-a jucat orice, dar nu fotbal. Pentru ce mai există caiete de licenţiere, dacă nu se respectă nimic? Riscăm să accidentăm jucători plătiţi cu zeci de mii de euro pentru că unii nu doresc să pornească încălzirea"
- "Cîştigînd anul trecut Cupa, anul acesta mi-aş dori campionatul, deşi este foarte greu, dar atît timp cît avem şanse matematice, ne vom lupta pentru acest obiectiv"
- "A fost un an perfect pentru noi. Am cîştigat Cupa, am terminat pe podium şi acum luptăm la campionat. Sper să o ţinem aşa în continuare"

"Petroliştii au fost mai atenţi. Hamza nu a avut o ocazie mare, a fost pur şi simplu norocos" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Vremea nu a fost bună pentru fotbal, e greu şi pentru suporteri şi pentru noi, jucătorii. Cine conduce fotbalul probabil că nu a jucat niciodată fotbal şi nu ştie ce înseamnă să evoluezi pe o astfel de vreme" (Geraldo Alves, fundaş Petrolul)

599569-pandurii-petrolul-0-1.jpgUn medic din Suceava, infectat cu COVID-19: ”Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici”

Libertatea

Comentarii (4)

dirk_kuitte  •  20 Decembrie 2013, 16:17

Contra: demisia, nesimtitule! Absolut nimic nu jucam, castigam doar din intamplare! Sa vina Hizo sau Multescu!

torque1981  •  20 Decembrie 2013, 09:51
Postat de gica_oboreanu pe 20 Decembrie 2013, 09:41

mai, ce meci vazurati ? cum drac a tras hamza in stanca, cand ala a trebuit sa faca exhibitii, gimnastica, sa scoata mingea aia... ceatza o fi de vina !

A tras bine Younes de 3 ori ;)

gica_oboreanu  •  20 Decembrie 2013, 09:41

mai, ce meci vazurati ? cum drac a tras hamza in stanca, cand ala a trebuit sa faca exhibitii, gimnastica, sa scoata mingea aia... ceatza o fi de vina !

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

Turul Flandrei

Eurosport
18:00 Snooker, Reluare

Campionatul Jucătorilor

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1