FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - CEAHLĂUL 3-0

VIDEO XXLiga » Supraponderalii fac spectacol în Liga 1: Ianis Zicu a fost erou în meciul ASA - Ceahlăul 3-0

Zicu a făcut aseară cel mai bun meci al său din ultimul an, înscriind primul gol în
Zicu a făcut aseară cel mai bun meci al său din ultimul an, înscriind primul gol în "A" // Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 martie 2015 22:58

Supraponderalii nu au loc pe terenul de fotbal? În campionatul nostru ei fac spectacolul: Zicu a completat o tripletă a jucătorilor cu kilograme în plus care au marcat în această etapă, după Eric şi Tembo.

În gimnastică, sportivi al căror fizic evoluează cum s-a întîmplat cu Ianis Zicu nu ar mai fi lăsaţi să urce pe aparate. Burta proeminentă umflînd tricoul ar însemna risc de accidentare gravă pentru un gimnast. În fotbal şi mai ales într-o ligă populată cu oameni incapabili să lege între ei cinci pase, burta nu exclude sportivul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Talentul topeşte ţesutul adipos şi îl ridică pe purtătorul burţii chiar deasupra rudimentarilor cu fizic de fotbalişti! Zicu e cel mai recent exemplu. Ianis s-a distrat contra Ceahlăului, deşi el arată ca un jucător din Divizia D, un amator ce profită de weekend pentru un joc de plăcere.

CV-ul şi controlul mingii mai amintesc de acel Zicu pentru care Inter Milano i-a plătit lui Dinamo două milioane şi jumătate de euro. De atunci au trecut 10 ani, un deceniu care a scăzut şi valoarea lui Zicu, şi pe a întregului campionat românesc. Ianis încă se descurcă, loveşte mingea mai bine decît majoritatea oamenilor din jur, chiar dacă el mai are de cărat şi nişte kilograme "extra".

Machedonul a creat faza de 1-0 cu o deschidere inspirată pentru Manolov, autor al assistului către Bumba, apoi şi-a trecut şi un gol în raportul de meci, cu şut spectaculos, din prima, într-un balon pe care colegii lui nu erau capabili să-l preia, dar nici adversarii să-l degajeze!

A mai înscris şi N'Doye, dar a fost o victorie rezolvată de două sclipiri ale lui Zicu, al treilea nominalizat la categoria "Supraponderalul etapei". Bineînţeles, nu se dă nici un premiu!, deşi Ianis, Eric sau Tembo l-ar merita. Nici unul dintre ei nu e convins c-ar mai avea mari ţinte în carieră, se vede pe ei că le plac dulciurile mai mult decît antrenamentele. Măcar ei fac ca fotbalul să pară un sport mai uşor. :)

Eliminat degeaba
Arbitrul Călin i-a dat două "galbene" în două minute stoperului Buden, de la Ceahlăul. Primul, meritat. La al doilea, croatul încearcă să-l ocolească pe Stăncioiu, din spate, cînd portarul se pregătea să degajeze. Goalkeeperul şutează într-un nemţean şi cade, iar "centralul" îl sancţionează pe Buden, deşi ex-iugoslavul nici nu avusese contact cu Stăncioiu!

18 goluri a dat Zicu în cel mai bun sezon din cariera lui, 2010-2011. Atunci a jucat pentru Poli Timişoara şi a fost golgeterul Ligii 1

"Urmează Dinamo şi nu e deloc meci special pentru mine. Mă simt bine la Tîrgu Mureş şi sper să fie la fel pînă la finalul sezonului. Mă retrag doar cînd m-o durea spatele" (Ousmane N'Doye, mijlocaş ASA)

653847-asa-ceahlaul-3-0.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
thedronius
thedronius  •  03 Martie 2015, 17:34

Nu inteleg de ce nu s-a semnat autorul articolului. Este unul dintre... singurul articol citit in ultimii ani care sa fie scris asa cum trebuie. Pacat ca nu s-a semnat; cu siguranta si-ar fi luat aprecieri si nu injuraturi de la cititori. De exemplu: 'Burta proeminentă umflînd tricoul ar însemna risc de accidentare gravă pentru un gimnast. În fotbal şi mai ales într-o ligă populată cu oameni incapabili să lege între ei cinci pase, burta nu exclude sportivul.' Genial

valiza.epo
valiza.epo  •  03 Martie 2015, 09:05

La ce fotbal se joaca il Liga I poate juca si Duckadam! La 120 de kg. se poate zburda pe teren.

dora
dora  •  03 Martie 2015, 09:03

Zicu. A jucat cumva Zicu...nu de alta dar in afara de faza golului nu prea l-am vazut...iar nota 8 obtinuta mi se pare exagerata...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează