FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 5-0

VIITORUL - DINAMO 5-0 // Comisia de Disciplină a amânat din nou verdictul în cazul incidentelor din prima etapă » Când se dă decizia

FOTO: Sportpictures.eu
FOTO: Sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 18:37

Comisia de Disciplină a FRF a amânat pentru vineri o decizie privind incidentele petrecute la meciul dintre Viitorul și Dinamo, scor 5-0, când suporterii oaspeților au pătruns pe teren și au întrerupt partida.

Este a doua amânare pe care Comisia de Disciplină a Federației o dă în acest caz, după cea de miercuri, 17 iulie. Un verdict este așteptat vineri, după ora 12:00.

Crăciunescu: „Ambele echipe ar putea pierde meciul!”

În minutul 67 al meciului Viitorul - Dinamo, ultrașii oaspeți au pătruns în spațiul de joc și preț de 22 de minute partida a fost întreruptă de „centralul” Marcel Bârsan. Fostul arbitru Ion Crăciunescu avertiza: „Dacă e să se respecte regulamentul, ambele formații ar trebui să piardă la «masa verde»!”.

Avea dreptate. Articolul 58 al regulamentului FRF precizează clar:

„În cazul în care, din cauza comportării spectatorilor şi/sau deficienţelor de organizare au loc în stadion incidente grave (incendii, distrugeri, conflicte între grupuri mari de suporteri şi forţele de ordine etc.), spectatorii intră pe teren, sunt aruncate în teren obiecte sau sunt lovite persoane din incinta terenului, arbitrul va întrerupe jocul până la încetarea faptelor respective şi înlăturarea pericolului, dar nu mai mult de 10 minute.

Termenul de 10 minute curge din momentul întreruperii jocului. Întreruperea poate surveni o singură dată în cursul unui joc. După caz, în funcţie de gravitatea incidentelor, până la reluarea jocului, jucătorii şi oficialii vor rămâne pe teren sau se vor deplasa la vestiare.

În cazul în care, după trecerea celor 10 minute, nu a fost restabilită ordinea, arbitrul va opri definitiv jocul, clubul organizator urmând să fie sancţionat cu pierderea jocului prin forfait. Dacă oprirea jocului a fost cauzată şi de spectatorii aflaţi în sectorul destinat oaspeţilor, atunci și clubul vizitator va fi sancţionat cu pierderea jocului prin forfait".

Vezi și: 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
tomcat777
tomcat777  •  25 Iulie 2019, 18:30

Ar fi bine pt Dinamo, 0-3 e mai bun decat 0-5. Pt Viitorul ar fi dramatic, de la 5-0 sa ajungi la 0-3. Pe de alta parte ar fi oarecum meritat totusi, organizarea chiar a fost deficitara

fara_pista
fara_pista  •  25 Iulie 2019, 09:22

E clar, verdictul se va da la sfârșitul campionatului, când una din cele două echipe ;-) va fi deja în liga a doua.

orlick
orlick  •  24 Iulie 2019, 23:33
Postat de adook pe 24 Iulie 2019, 20:07

si adaug o completare la comentariul precedent:felicitari si jandarmeriei ca nu a aplicat legea privind evacuarea la sange,de aici puteau aparea si victime colaterale,ci a incercat mediatic si cu tact evacuarea peluzei,chit ca trebuiau sa faca asta in maxim 10 minute conform regulamentului fotbalistic.

Jandarmeria "a încercat... mediatic" sa evacueze suporterii? Tu îi corectezi pe alții?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează