FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 5-0

VIITORUL - DINAMO 5-0 // VIDEO + FOTO Debut dezastruos pentru echipa lui Neagoe în noul sezon! + Incidente cu ultrașii, meci întrerupt 20 de minute

sursa foto: Sport Pictures +11   FOTO
sursa foto: Sport Pictures

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iulie 2019 23:11

Viitorul a umilit-o pe Dinamo, scor 5-0, în prima etapă a Ligii 1. Meciul a fost marcat de incidentele provocate de fanii dinamoviști în minutul 67. 

Viitorul a oferit o demonstrație de forță împotriva unor „câini” loviți din toate părțile. Contestați de fani încă din start, dinamoviștii au fost pedepsiți în minutul 9 de Gabriel Iancu, cu un șut din interiorul careului. Gazdele au continuat să fie agresive, au forțat greșeli în defensiva permeabilă a lui Neagoe și au alimentat furia celor 500 de ultrași dinamoviști prezenți la meci.

George Ganea, fiul fostului internațional Ionel Ganea, a făcut 2-0 imediat după pauză, în minutul 48. Neagoe a riscat, l-a introdus imediat pe Popa în locul lui Sorescu, cu prețul furiei mijlocașului înlocuit, care a lovit în scaunele băncii de rezerve, dar nu a fost inspirat.

Mutarea a nimerit-o în schimb Gică Hagi. Andreas Calcan, introdus pe teren în minutul 65, a marcat la prima atingere de balon și dezlănțuia haosul.

MECI ÎNTRERUPT 20 de minute

Fanii dinamoviști au forțat gardurile de securitate, au pătruns pe teren și au întrerupt partida pentru mai bine de 20 de minute. După ce jandarmii i-au evacuat, Marcel Bîrsan a fluierat reluarea jocului. 

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a precizat că regulamentar ar fi fost ca Bîrsan să nu mai permită reluarea jocului după 10 minute de întrerupere și că ambele echipe ar fi trebuit să piardă la „masa verde”.

VIITORUL, SHOW ȘI LA RELUARE

Constanțenii au pornit lansat și după pauza cauzată de incidente. Iancu a făcut imediat 4-0, în minutul 69, iar după doar două faze derulate brazilianul Eric a dus scorul la un incredibil 5-0, diferență de scor la care „câinii” au pierdut ultima oară în 2014, pe terenul Astrei, 1-6. 

60 de goluriare Eric în Liga 1. Mai are nevoie de patru reușite pentru a-l egala pe Wesley, cel mai bun marcator străin din istoria competiției

Cele mai severe înfrângeri din istorie aLE LUI DINAMO

  • 9 ianuarie 1968, U Cluj-Dinamo 5-0
  • 31 mai 1986, Dinamo-Sportul 0-5
  • 4 aprilie 1998, Steaua-Dinamo 5-0
  • 6 decembrie 2014, Astra-Dinamo 6-1

FINAL » Viitorul - Dinamo 5-0

  • Au marcat: G. Iancu '9, '69, G. Ganea '48, Calcan '66, Eric '70
  • La meci asistă 4.500 de spectatori. 500 dintre ei sunt dinamoviști.
  • Meciul a fost întrerupt în minutul 67, după ce 3 ultrași dinamoviști au rupt gardul despărțitor și au intrat pe teren. Respectivii au fost reținuți rapid de forțele de ordine. Nu s-a jucat aproximativ 20 de minute, cât timp organizatorii au evacuat peluza dinamovistă.

 

Vezi AICI statisticile meciului

Vezi AICI video de la meci

 

Echipele de start

Viitorul: Tordai - Mladen, Țîru, P. Iacob, De Nooijer - Achim, Artean, Houri - G. Iancu, G, Ganea, Al. Mățan
Rezerve: Căbuz - R. Boboc, V. Ghiță, A. Ciobanu, A. Pitu, Calcan, Eric
Antrenor: Gheorghe Hagi

Dinamo: Straton - De Moura, Klimavicius, Bejan, R. Grigore - Mrzljak, Răuță - D. Sorescu, Kevin Bru, R. Moldoveanu - Montini
Rezerve: Piscitelli - D. Ciobotariu, Sin, I. Filip, Mihaiu, D. Popa, Perovic
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: Central, Academia „Gheorghe Hagi”
Arbitru: Marcel Bîrsan / Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleț

 

Ce au declarat cei doi antrenori înaintea meciului

„Ne dorim să facem un meci bun, să pornim cu dreptul în noul sezon. Ne doream ca Nistor să fie pe teren, dar asta e situația. Va intra în locul lui Kevin Bru. Sunt sigur că lipsa căpitanului nu se va simți în această seară”Eugen Neagoe

„Întâlnim un rival cu tradiție, istorie, a făcut foarte multe schimbări în această vară: președinte, antrenor, ambii cu multă experiență și cunosc foarte bine Liga 1, apoi jucătorii aduși, cu care au format un lot competitiv. Ne dorim să facem un meci bun. Ne doream ca Nistor să fie pe teren, dar asta e situația. Va intra în locul lui Kevin Bru. Sunt sigur că lipsa căpitanului nu se va simți în această seară””
Gică Hagi

Conferința de presă a lui Dinamo

CITEȘTE ȘI:

Petrescu, reacție FABULOASĂ când a auzit despre incidentul dintre Anamaria și Alexa 

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (362)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  16 Iulie 2019, 09:43

Ganea imi cer scuze pentru incapabilii de la U cluj , care te-au avut la echipa si nu ti-au acordat nici o sansa ! Sper sa ajungi mai bun si mai sus ca tatal tau !

caminero
caminero  •  16 Iulie 2019, 09:01
Postat de caminero pe 15 Iulie 2019, 21:54

Ne facem ca nu vedem ... actuala Dinamo este construita pentru blaturi, ca sa se lase batuta atunci cind trebuie, de catre cine trebuie. Cu un antrenor aflat sub influenta fratilor infractori si pirnaiasi Becali, cu jucatori impresariati de aceiasi pirnaiasi, prin intermediari, cu ditamai sponsorul de tip casa de pariuri pe piept, la ce altceva te poti astepta?!? O sa cistigam atunci cind trebuie sa cistigam, o sa pierdem atunci cind ni se ordona, o sa intram in play-off daca asa a fost planificat la inceputul cmpionatului, iar jucatorii straini care nu-s prinsi in acest soi de complot (Montini, Klimavicius si restul) o sa stea si o sa se mire de fluctuatiile de forma ale echipei. De-aia Mircea Rednic le-a stat in git la toti, si n-au stiut cum sa scape ma iute de el. Dixit!

Asta am scris-o la pauză, cînd era (doar) 1-0 și cică mai erau niște speranțe. Rezultatul final dar mai ales JOCUL prestat nu lasă loc de îndoială: blatișii și trîntitorii de meciuri de tipul Prunea, Neagoe, Straton, Bejan, Răuță, pot să plece liniuștiți de la club. Și dacă *** ăia de la casa de pariuri își retrag sponsorizarea, cu atît mai bine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  16 Iulie 2019, 07:29

Inca nu mi-am revenit desi nu sunt dinamovist. Ce le face Gica elevilor lui? Oare asa se vor comporta si in Europa? Le doresc succes si mult noroc!

Vezi toate comentariile (362)
Comentează