FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FARUL CONSTANȚA

Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor » Cum arată conducerea, primele transferuri + promisiune pentru un nou stadion

FOTO: Cristi Preda +17   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 11:41 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 13:10

Viitorul și Farul au anunțat fuziunea între cele două echipe și apariția noului club de fotbal al orașului. Constanța. 

  • Echipa se va numi Farul Constanța și va juca pe stadionul din Ovidiu
  • Gică Hagi va fi antrenor
  • Gică Popescu va fi președintele
  • Gică Hagi și Ciprian Marica vor fi acționari
  • Tibi Curt va fi vicepreședintele noii echipei
  • Zoltan Iasko va fi și el implicat în proiect

Clubul condus de Gică Hagi și echipa lui Ciprian Marica, împreună cu oficialitățile din orașele Constanța și Ovidiu, au susținut o conferință de presă în care au prezentat toate detaliile.

 Viitorul și Farul Constanța au fuzionat: Gică Hagi va fi antrenor

Gică Popescu, cel care va fi președintele Farului Constanța, a fost primul care a vorbit la conferința de presă și a anunțat revenirea lui Gică Hagi pe bancă.

Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă.

Această ideea a început acum un an de zile când mă gândeam cu Hagi ce putea face pentru a unifica mișcarea fotbalistică dobrogeană. Cele două galerii se vor uni. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul. Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului. 

Nu a fost simplu să-l conving pe Gică să revină pe bancă, dar această fuziune l-a convins. Va fi o nouă etapă de performanță. Cele două echipe de management, de la Farul și Viitorul, s-au unit într-o singură pe echipă. Îi dorim și pe cei care au fost în trecut la Farul. Suntem într-o perioadă de evaluare
- Gică Popescu

Ciprian Marica și Gică Hagi vor fi acționari la Farul Constanța

E o zi istorică. Mă bucur să fiu aici. Dacă nu erau fanii, care au renăscut acest club și care au avut încredere în mine, nu eram aici” „Cu toții suntem fericiți să fim aici. Mă bucur că avem alături de noi legendele Farului, suporterii și oficialitățile

Farul este echipa care spune povestea orașului. Nu visam la această zi, în care devin partener cu idolul copilăriei mele, Gică Hagi, și să-l am președinte pe Gică Popescu, cel care era alături de mine la primul transfer, de la Dinamo la Șahtior.

M-a surprins că Hagi face acest lucru pentru constănțeni, dorește să lase ceva în urmă pentru Constanța. Munca abia acum începe. Locul Farului din Liga 2 a fost obținut prin muncă și sacrificiu. Nu-l vom pierde gratis
- Ciprian Marica, acționar Farul

Gică Hagi: „Farul trebuie să fie o echipă mare, care să atace”

Revenit pe bancă, Hagi a anunțat ce obiective are la Farul, le-a promis fanilor că echipa va juca un fotbal spectaculos și a anunțat primele două transferuri: portarul Marian Aioani (21 de ani) și atacantul Adrian Petre (23 de ani).

  • „Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă”
  • „Îi mulțumesc lui Ciprian pentru că a înțeles că acesta este singurul drum”
  • „Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru”
  • „Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere”
  • „Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni”
  • „Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”
  • „De mâine începem să lucrăm la un buget. Trebuie să fie consistent care să ne permită să aducem jucători foarte buni, pe care eu să-i antrenez cum trebuie”
  • „Autoritățile trebuie să facă un stadion, avem nevoie de un stadion nou. Nu doar noi, în Constanța, ci în toate județele trebuie stadioane noi”
  • „Farul are cea mai bună academie din România, are palmaresului Farului și al Viitorului. Devine un club foarte puternic și bine organizat. Va avea un stadion în proprietate privată”
  • „Echipa trebuie să știe să atace foarte bine și să se apere la fel. E de muncă”
  • „Am făcut deja transferuri. L-am luat pe cel mai bun portar, Aioani. Va fi unul dintre portarii naționalei mari în doi ani. I-am lăsat pe Cojocaru și Căbuz să place. Am adus un portar de mare perspectivă. Am luat un fundaș central care s-a format la Farul, unul dintre cei mai buni constructori din Liga 1. Vom lua și la mijloc ceva. În atac l-am adus pe Adi Petre, vârful echipei naționale de tineret. Îmi place să resuscitez jucătorii care au talent și vreau să-l fac să dea multe goluri”

Azi suntem martorii unui eveniment deosebit. E un proiect de mare amploare. Sunt emoționat că văd atâtea nume mari. Ne dorim să creștem idoli pentru generațiile următoare. E un moment istoric
- Tibi Curt, vicepreședinte Farul

Le mulțmuesc domnilor Hagi și Marica pentru că au avut înțelepciunea să se pună la masă și să facă o singură echipă. Îi asigur de sprijinul nostru necondiționat – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Azi e solstițiul, dar și ziua Farului. Se naște noul clubul Farul Constanța. Orașul și constănțenii au nevoie de Farul, Liga 1 are nevoie de Farul. E un simbol. Azi e cea mai fericită zi din fotbalul constănțean, după multă vreme. Astea se datorează lui Gică Hagi, Ciprian Marica și Gică Popescu pentru că și-au numit forțele.

Acesta fuziune este un moment istoric. Vă asigur că noul stadion al Farului Constanța va prinde contur. Vom reconstrui stadionul. Terminăm în curând, în două luni, studiul de fezabilitate, și mergem la CNI pentru a face licitația și proiectul. Vom căuta și alte posibilități prin care Primăria să se implice. Voi face tot ce ține de mine ca Farul să joace pe noul stadion. Suntem angajați în construirea noului stadion înainte de a se vorbi de această fuziune. Va avea 18.000 de locuri
– Virgil Chițac, primar Constanța

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Probleme tot mai mari la Dinamo: cantonament, apoi finalul! Uhrin e din ce în mai nemulțumit

CORESPONDENȚĂ GSP DIN AUSTRIA Bătăi de cap pentru Marius Șumudică: CFR Cluj are probleme de lot în cantonamentul din Austria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
doxin
doxin  •  21 Iunie 2021, 18:03
Postat de doxin pe 21 Iunie 2021, 18:02

Ce prost esti.. Hagi nu a bagat bani in Viitorul si academie? Alea crezi ca au aparut peste noapte? In loc sa fie susținut, multi au o gândire gen "sa moara si capra vecinului"!

Nu era pt tine :)) scuze

doxin
doxin  •  21 Iunie 2021, 18:02
Postat de alxfarul pe 21 Iunie 2021, 13:16

Bai cu alde tine poporu asta se face de ras in europa..oriunde legendele sunt divinizate in orice domeniu mai ales sportiv..numa la noi ii facem hoti..vai de stema noastra

Ce prost esti.. Hagi nu a bagat bani in Viitorul si academie? Alea crezi ca au aparut peste noapte? In loc sa fie susținut, multi au o gândire gen "sa moara si capra vecinului"!

paianganu2
paianganu2  •  21 Iunie 2021, 17:50

Se vede ca esti prost, au fusionat 2 entitati Viitorul Constanta (Liga 1) si fFaru Constanta (Liga 2). Viitorul va prelua numele Farului si va ramane in liga 1 sub alt nume, adica Farul Constanta. Sper ca ai inteles imparatia ta. Nu e nici o schema facuta, doar o schimbare de nume a viitorului, ca de la Farul Constanta probabil toti vor merge la echipa a 2a ..

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close