FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB

VIITORUL - FCSB // I-a descoperit, acum îi sunt adversari » Meci special pentru fotbaliștii de la FCSB promovați de Gică Hagi

Articol de - Publicat sambata, 14 decembrie 2019 09:00

Meciul de mâine seară, Viitorul - FCSB, este unul special pentru mulţi fotbaliști de la FCSB: au fost crescuți, remarcați sau promovați de Gică Hagi.

Viitorul - FCSB este duelul din Liga 1 în care se întâlnesc cei mai mulţi fotbalişti ai căror carieră a fost influenţată de Gică Hagi. Pe lângă cei aflaţi acum în lotul constănţenilor, sunt mulţi jucători şi în trupa condusă de Vintilă care s-au intersectat de-a lungul timpului cu managerul Viitorului.

Nu mai puţin de 7 fotbalişti ai vicecampioanei au fost crescuţi sau remarcaţi de "Rege", iar confruntarea de mâine seară va fi cu siguranţă una specială pentru ei.

# FLORINEL COMAN este o creație a lui Hagi. 

VIITORUL - FCSB // I-a descoperit, acum îi sunt adversari » Meci special pentru fotbaliștii de la FCSB promovați de Gică Hagi

În 2010, la Cupa Hagi de la Galați, a fost desemnat golgeterul turneului și premiat de actualul antrenor al Viitorului. Hagi i-a remarcat imediat calitățile și la 13 ani a reușit să-l convingă pe Florinel să se alăture proiectului de la Academie. A fost jucătorul Academiei până în 2014, când Hagi l-a promovat la prima echipă a Viitorului, iar după 3 ani a semnat cu FCSB, contra a 3 milioane de euro.

# FLORIN TĂNASE. A început fotbalul la LPS Viitorul Pitești, de unde a fost transferat, în 2010, la Academie. A ajuns în lotul primei echipe în vara lui 2013, dar a fost împrumutat, în acel sezon, pentru șase luni, la FC Voluntari. Odată cu revenirea la echipa lui Hagi, a început să joace constant. A fost transferat la FCSB în august 2016 contra sumei de 1,5 milioane de euro.

# DRAGOȘ NEDELCU. Un produs 100% al Academiei Gheorghe Hagi! A debutat la Viitorul în 2017, echipă alături de care a cucerit titlul în vara aceluiași an. A evoluat la toate categoriile de vârstă la echipele naționale, iar în noiembrie 2016 a debutat pentru România, într-o partida amicală împotriva Rusiei. Nedelcu a costat 2,13 milioane de euro!

# CRISTI MANEA. Și-a început junioratul la Metalul Constanța, dar din 2010 a ajuns la Academie, unde a jucat timp de trei ani. Apoi a făcut pasul către echipa mare a Viitorului, iar în 2015, transferul la Apollon Limassol pentru care n-a jucat niciun minut. A fost mereu împrumutat, la Mouscron, CFR Cluj, iar din această vară a ajuns la FCSB.

# IONUȚ VÂNĂ. Acesta a început fotbalul la Academia "Regelui", fiind împrumutat, de-a lungul timpului, la AS Roma U19 și Dunărea Călărași. A urmat promovarea la prima echipă a celor de la Viitorul cu care are în palmares un titlu de campion al României (2017), o Cupă a României și o Supercupă (ambele 2019), toate din postura de jucător al Viitorului. A ajuns la FCSB în iulie.

# DENNIS MAN este cotat în acest moment la 5,5 milioane de euro, cel mai scump jucător din L1, iar începutul lui în fotbal se leagă de Hagi. 

VIITORUL - FCSB // I-a descoperit, acum îi sunt adversari » Meci special pentru fotbaliștii de la FCSB promovați de Gică Hagi

În anul 2009, Atletico Arad devenea campioana României la Constanţa după ce câștiga cu 2-1 finala Cupei Hagi într-o finală cu Steaua, meci în care a jucat și Dennis. Atunci, perla din curtea lui Becali era remarcată de Hagi și primea titlul de cel mai bun jucător.

# OLIMPIU MORUȚAN. Povestea începe la Cupa Hagi din 2011, la Timișoara. Olimpiu a câștigat competiția cu Universitatea Cluj, chiar sub privirile lui Hagi. A fost declarat cel mai tehnic jucător al turneului și a mai primit premiul de cel mai bun fotbalist din finală, meci câștigat în fața Școlii de Fotbal "Gică Popescu" Craiova. Hagi a fost vrăjit de driblingurile în viteză și de tehnica lovirii balonului.

# RĂZVAN OAIDĂ. În 2010, Răzvan a fost căpitanul lui Atletico la Cupa Hagi de la Timișoara. În orașul de pe Bega, Răzvan a primit trofeul de campion chiar din partea lui Hagi, moment în care Oaidă a început să cânte în fața "Regelui": "Campioni am fost, campioni vom fi!". În 2014, Răzvan a fost transferat de Wolverhampton, club la a cărui Academie a activat până în iulie 2016, când a plecat la Brescia, apoi la Botoșani.

VIITORUL - FCSB // I-a descoperit, acum îi sunt adversari » Meci special pentru fotbaliștii de la FCSB promovați de Gică Hagi

Conferință EVENIMENT susținută de Gheorghe Hagi: "Mi-am dat seama că sunt cenzurat! Promoționează binele, faceți exercițiul ăsta!"

VIITORUL CONSTANȚA // Eric de Oliveira n-ar refuza un transfer la Rapid: „M-aș simți onorat!” » Care e echipa lui preferată din România

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Decembrie 2019, 18:14
Postat de Sefu Banilor pe 14 Decembrie 2019, 15:46

Ce treaba are Hadji cu Morutan? In afara ca l-a vazut la TV? Un jucator ca Morutan nu o sa ajunga niciodata la Viitura din Constanta.

Asa-i!Ce sa faca cu el!

586974421790922
Sefu Banilor  •  14 Decembrie 2019, 15:46

Ce treaba are Hadji cu Morutan? In afara ca l-a vazut la TV? Un jucator ca Morutan nu o sa ajunga niciodata la Viitura din Constanta.

rumunek
rumunek  •  14 Decembrie 2019, 12:59
Postat de cuviosul_pafnutie pe 14 Decembrie 2019, 12:33

Mda!Cand e vorba de alte echipe,atat GSP cat si GIGI SPORT, ne sufoca cu "fostii fcsb-isti"-chiar daca jucatorii aia au trecut doar cateva luni pe la fcsb si dupa aceea s-au intors la echipele respective!Dar in stirea asta,GSP se exprima foarte grijuliu: Cica"fotbalistii de la fcsb,promovati de Gica Hagi"!Parca nici nu ar fi jucat la Viitorul,iar "Gica Hagi"ar fi vreun antrenor la juniorii fcsb-ului!

Cunoscătorule și înțelegătorule, din cei 7 jucători prezentați mai sus, 3 nu au jucat nici un minut la Viitorul. Nici măcar nu au trecut pe acolo. Poate că Hagi a vrut să-i culeagă, dar nu s-a putut. Sau poate că nu le-a văzut potențialul, dacă varianta asta e posibilă în cazul Regelui. Apoi Tănase a venit la Viitorul ca jucător format deja la Pitești. Meritul lui Hagi e că l-a pus unde trebuie și l-a învățat să cadă. Îl faceți un fel de Lucescu 2, dacă nu era el nu existau fotbaliști în România. Creațiile lui Hagi sunt Ianis și Nedelcu. Dar și Cicâldău, Marin sau Coman. Vom putea vorbi despre toți doar peste 3-4 ani, acum sunt doar basme.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează