FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTITOR

Vin americanii la un club din Liga 1: "Sunt dispuși să ni se alăture" » Totul despre noul investitor: câți bani vrea să bage în 5 ani și ce planuri are

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2018 13:46

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a explicat parteneriatul clubului, pe 5 ani, cu omul de afaceri băimărean Horia Sabo.

Convins de primarul Iașiului, Mihai Chirica, să investească la Poli, omul de afaceri băimărean Horia Sabo va completa bugetul clubului, ce trăia în utimul timp doar din drepturile TV virate de LPF, cu sume cuprinse între 800.000 și 1,2 milioane de euro anual în următoarele 5 sezoane.

Libertate pe marketing și control financiar

Sabo nu-și pune însă banii la bătaie din pasiune pentru fotbal sau pentru Poli. "Vrea să câștige din fotbal, are un plan de afaceri. Va avea control pe latura financiară, tatăl dumnealui se va ocupa, probabil, de acest aspect, și va avea libertate pe linia de marketing. De asemenea, va fi cooptat, alături de încă o persoană de încredere a sa, posibil chiar tatăl dumnealui, în Consiliul Director, și-l va avea pe Tibi Selymes director sportiv", a explicat Chirica în Ziarul de Iași.

Americani dipuși să se alăture

De ce Sabo? "Dânsul a fost mai rapid, mai hotărât. Colaborarea cu dumnealui nu exclude însă colaborarea cu alte persoane. Sunt și niște domni din SUA dispuși să ni se alăture, ei ne vor da un răspuns până la finalul lunii. Doar cu domnul Angelo Massone, din ce mi s-a spus de la club, negocierile s-au închis", a mai precizat primarul.

"Noi ne-am luat măsuri. Sunt clauze clare ce interzic vânzarea clubului, plecarea acestuia în alt oraş, înstrăinarea palmaresului. Apoi, în cazul în care echipa ajunge la retrogradare, contractul se reziliază imediat, fără ca domnul Sabo să poată recupera ceva din investiție"Mihai Chirica, primarul Iașiului

"Mi-a plăcut la domnul Sabo că a fost sincer şi mi-a spus că nu vine din altruism la fotbal, ci pentru a face profit. Eu sper ca lucrurile să iasă bine, însă vom urmări paşii care se fac, vom fi atenți" Mihai Chirica, primarul Iașiului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
109684413202521
Cornel Brincoveanu  •  12 Iunie 2018, 20:17

MAMA, ce de bani baga asta nene ! O sa le ajunga si de ciorba si de felu' doi ! Iti dai seama? Aduc olandezi si francezi si le mai si platesc salariile! Bai ghertoiule, la bruma asta de bani aduci niste *** de ligile 5 - 6 , ba !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kyil
kyil  •  11 Iunie 2018, 22:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1815714038665576
Emerik Bravo  •  11 Iunie 2018, 19:17

In sfarsit un investitor si la IASI, mult succes !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează