FOTBAL  »  Superliga  »  ADVERSARI LIGA CAMPIONILOR / ARSENAL

Vin rusii!

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 septembrie 2007 00:00

Miliardarul Usmanov a cumparat 14,58 la suta din actiuni: "Vreau sa preiau controlul clubului. Cu mine, Arsenal va fi numarul 1 in lume"

Arsenal pe mina rusilor? Foarte probabil! Fostul vicepresedinte al "tunarilor", David Dein, i-a vindut joi 14,58 la suta din actiuni lui Aliser Usmanov, cu o avere estimata la 6 miliarde de euro, care a platit 110 milioane.

Chiar daca unii oficiali ai londonezilor sustin ca "e doar un procent neimportant",  mogulul rus al otelului anunta: "Vreau controlul clubului cit mai repede. Wenger e cel mai bun manager din Anglia, dar, cu mine, Arsenal va deveni numarul unu in lume".

si Usmanov, in prezent al doilea actionar, dupa Danny Fiszman (24.11%), un businessman englez care se ocupa cu vinzarea de diamante, mai spune: "Ca afacere, Arsenal este subevaluat momentan. In curind, valoarea acestui club va fi uriasa".

In spatele lui Usmanov sta insa dorinta lui David Dein ca Arsenal sa fie preluat de straini. In aprilie, fostul vicepresedinte, bun prieten cu Wenger, l-a sprijinit pe miliardarul american Stan Kroenke (12,19% din actiuni), dar a esuat si si-a dat demisia. Acum, ca presedinte al companiei "Red&White Holdings", detinuta de Usmanov, viseaza sa revina la club. Dintr-o pozitie de forta.

732 milioane de euro valoreaza Arsenal, dupa estimarea realizata de Forbes in 2007

"Tovarasul"
Presa britanica a scris ca "Arsene Wenger se alatura revolutiei ruse". Pe prima pagina a suplimentului de fotbal din The Sun, managerul lui Arsenal apare cu o caciula ruseasca pe cap, sub titlul "Tovarasul Wenger", supratitlul fiind "Batalia pentru Gunnerski". Acelasi The Sun a remarcat si schimbarea lui David Dein. In 2003, cind Roman Abramovici a cumparat-o pe Chelsea, declara: "Rusii si-au parcat tancurile pe gazonul nostru si trag in noi cu bancnote de 50 de lire". Ce zice acum? "Investitia straina e vitala la Arsenal".

7 straini

Intr-un moment cind Michel Platini, presedintele UEFA, critica dur investitiile straine din Premier League, englezii continua sa vinda. In prezent, 7 cluburi sint controlate de afaceristi din afara Insulei: Chelsea (rusul Abramovici), Man. United (americanul Glazer), Liverpool (americanii Hicks si Gillett), Aston Villa (americanul Lerner), Man. City (thailandezul Shinawatra), Portsmouth (francezul de origine rusa Gaidamak), Fulham (egipteanul Al Fayed). Iar Arsenal se pregateste.

"Mister"

Cehul Tomas Rosicky, vitezistul din linia mediana a "tunarilor", a declarat despre Steaua: "E o echipa de la care nu stii niciodata la ce sa te astepti. E misterioasa, te poate surprinde daca nu esti atent". In acelasi timp, directorul executiv Keith Edelman a spus ca "n-am fost la Bucuresti. E o noua provocare pentru noi. Oricum, nu ne vom opri acolo. Visul nostru e sa cistigam Liga".

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează