FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Vina" lui Gigi » DNA solicită 4 ani de închisoare cu executare în recursul pe care l-a făcut în Dosarul Valiza

Lui Becali îi merge bine în plan sportiv, însă are tot mai mari necazuri cu justiția
Lui Becali îi merge bine în plan sportiv, însă are tot mai mari necazuri cu justiția

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 martie 2013 10:06

Cei care au instrumentat dosarul cer completului de la Înalta Curte să-l condamne pe Becali "pentru că dacă toţi patronii ar proceda ca el s-ar pierde noţiunea de competiţie sportivă şi s-ar crea monopoluri de putere".

Luni, Gigi Becali ar putea să primească un verdictul în Dosarul Valiza, cazul său fiind pe masa completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În urmă cu aproape un an, pe 17 aprilie, Becali era achitat tot la Înalta Curte, însă de un complet de 3 judecători.

Procurorii DNA au făcut recurs la această decizie, iar în motivarea pe care au dat-o explică de ce Becali trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, fiind acuzat de dare de mită.

"A oferit o sumă mare de bani jucătorilor Universităţii Cluj, cîte 100.000 de euro de persoană, ca să joace în interesul echipei Steaua. Deci, respectivii fotbalişti au fost plătiţi ca să evolueze, implicit, în interesul inculpatului George Becali. Astfel de lucruri, privind acordarea unor sume de bani sau alte avantaje unor cluburi aflate în aceeaşi competiţie, constituie faptă penaltă şi trebuie sancţionată", apare scris în recursul procurorilor, citat dezvăluit şi de Ştirile Pro TV.

Mai mult, reprezentanţii DNA susţin că "dacă şi alţi patroni din fotbalul românesc ar proceda la fel, atunci s-ar pierde noţiunea de întrecere şi, în plus, s-ar crea adevărate monopoluri de putere, care ar putea distruge competiţia în sine".

Nu se mai poate tot cu suspendare
Situaţia în care se află Becali e delicată pentru că patronul Stelei are deja în cazier o condamnare de 3 ani cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane.

"Există două condiţii ca a doua condamnare să poată să fie tot cu suspendare. Prima: a doua infracţiune să nu fi fost comisă ulterior celei dintîi. A doua: prima condamnare cu suspendare să fie de maximum doi ani. Becali îndeplineşte prima condiţie, a doua însă nu, deci dacă va fi condamnare la închisoare, atunci va fi cu executare", a explicat un avocat pentru GSP.

"Mulţumesc lui Dumnezeu că în ţara mea domneşte Hristos, şi nu Satan! Am fost achitat şi trebuie să mă închin de 3 ori, era clar că premierea nu e mită" (Gigi Becali, pe 17 aprilie 2012)

"Din ce ştiu, şi eu sînt informat foarte bine, Gigi va lua o condamnare între doi şi patru ani de închisoare cu executare în Dosarul Valiza" (Corneliu Vadim Tudor, în urmă cu o lună)

5 ani au trecut de cînd a început acest dosar, mai precis în mai 2008

3 ani de închisoare cu suspendare a primit Gigi Becali în dosarul sechestrării de persoane, decizia fiind definitvă

8 ani e perioada în care Gigi Becali se află sub supraveghere după ce a fost condamnat în dosarul sechestrării de persoane

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (92)
blasfemie
blasfemie  •  21 Martie 2013, 20:53
Postat de vl1717 pe 21 Martie 2013, 11:42

hai si cu sandu si mitica la bulau si e totul ok...putem incepe reconstructia fotbalului romanesc!

Ai rabdare ca vine si randul lor.......in momentul asta se extinde urmarirea penala in dosarul dezafilierii Craiovei de la DNA,maine o sa fie pus sub urmarire penala Stangaciu,saptamana viitoare inca 7 persoane din federatie printre care Vali Alexandru,iar peste o luna vor fi trimisi in judecata,procesul penal va incepe de la Curtea de apel Bucuresti,pentru ca in dosar va fi invinuit si un avocat al lui Sandu,de aceea nu se mai incepe de la Tribunalul Bucuresti,se incepe de la CAB,apoi urmeaza recursul de la ICCJ,mai mult de 2 ani nu dureaza procesul,vor primi ani grei de puscarie toti in frunte cu Mitica si Sandu...........O sa le-o faca Mititelu!

treadstone
treadstone  •  21 Martie 2013, 17:42
Postat de qwerty007 pe 21 Martie 2013, 13:30

Sti bine ca atunci premierea era legala,apoi mai tarziu federatia a intrezis-o.

federatia nu face legi...

armion
armion  •  21 Martie 2013, 17:01
Postat de corectu pe 21 Martie 2013, 15:48

Faptele sunt simple:UCluj era retrogradată,ultima etapă,meci cu CFRCluj(care trebuia să câştige ca să ia titlul),deci U nu era interesată de rezultat(CFR o fi dormit?).Becali i-a dat bani ca să joace corect.Ce este aşa greu de înţeles? O echipă care câştigă cu Ajax şi Chelsea are nevoie să facă blaturi cu Viitorul,Chiajna,etc.?Ha!ha!ha!

Ai citit alt articol!

Vezi toate comentariile (92)
Comentează