FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vine ca să plece » Darius Olaru, singurul transfer al iernii bifat de FCSB, ar putea fi trimis înapoi la Gaz Metan

Articol de , , - Publicat vineri, 27 decembrie 2019 10:43

Darius Olaru a semnat cu FCSB, Gaz Metan a încasat 600.000 de euro, însă mijlocașul ar putea continua tot la Mediaș. Becali și Vintilă sunt tentați să-l împrumute din nou, din cauza concurenței care i-ar oferi lui Darius prea puține șanse să joace.

Becali a cumpărat din nou mai mulți jucători decât au loc în echipă și e în pericol, de data asta, unul dintre tinerii cel mai bine cotați din campionat. Darius Olaru, pe care FCSB l-a achiziționat încă din vara acestui an, a evoluat tot la Gaz Metan și în ultimele 6 luni, sub formă de împrumut. Acum sunt șanse mari ca acordul de împrumut să fie extins cu alte 6 luni, până la sfârșitul stagiunii.

E aglomerație peste tot

Becali și Vintilă iau în calcul cedarea lui Olaru la Mediaș pentru ca el să continue să aibă ocazia să evolueze în mod constant. Un statut de titular i-ar fi imposibil să obțină la FCSB! Darius a fost utilizat la Gaz ca mijlocaș ofensiv sau ca extremă dreapta, posturi pe care la FCSB sunt fotbaliști greu de scos din primul 11: Man, Florin Tănase, Moruțan. Gigi calculase la un moment dat că Olaru ar fi putut fi reprofilat ca mijlocaș central, doar că e aglomerație și în zona aceea: Nedelcu, Ovidiu Popescu, Oaidă.

Și pentru jucător ar fi convenabil să continue sub comanda lui Edward Iordănescu, nu e numai interesul cluburilor. Olaru a bifat 21 de partide doar în Liga 1 în acest sezon, a fost titular incontestabil în formația din Mediaș și ar avea garantat rolul acesta și în 2020. El deține un avantaj foarte important, datorită căruia rămâne în echipă și dacă parcurge o formă mai slabă: este un fotbalist eligibil U21, deci ocupă unul dintre cele două locuri pe care trebuie să apară jucători buni pentru naționala de tineret.

A ales deja titularii

Darius chiar a făcut parte din reprezentativa sub 21 de ani în preliminariile pentru Campionatul European și a adunat patru prezențe în formula lui Rădoi. Blocarea ca rezervă la FCSB l-ar scoate și din lotul național de tineret. Gigi a făcut deja un plan care indică foarte clar intențiile lui: „I-am transmis lui Vintilă doar cine nu trebuie să lipsească din echipă: Moruțan, Tănase, Man și Coman”. Adică fotbaliștii ofensivi, din zona pe care o preferă și Olaru.

Becali l-a cumpărat, oricum, fără să fi planificat neapărat acest transfer, a licitat numai ca s-o încurce pe CFR. Când clujenii oferiseră 300.000 de euro în schimbul lui Darius, medieșenii l-au anunțat pe Gigi, care a dublat prețul, a propus 600.000 de euro, și a luat jucătorul. Apoi a realizat că nu avea unde să-l folosească și l-a mai lăsat 6 luni în Ardeal. Acum l-ar mai da tot acolo pentru încă o jumătate de an.

113 meciuria adunat Olaru la Gaz Metan și a marcat 11 goluri. În acest sezon a înscris de 3 ori în 21 de apariții, în campionatul trecut a marcat de 4 ori în 34 de jocuri

Echipă nouă, tactică nouă

Becali a anunțat care e noua comandă pentru Vintilă: „Man, Tănase, Coman, Moruțan să fie titulari. Și antrenorul a găsit o soluție, cu sistemul 4-3-1-2, ca să le facă loc tuturor. Nici nu mai am nevoie de atacant, că Vintilă îi face atacanți pe Man și pe Coman”. Cum ar arăta formula pe care a prezentat-o Gigi: Bălgrădean - V. Crețu, I. Cristea, Planici, Panțâru - Ov. Popescu, Dr. Nedelcu, Moruțan - Fl. Tănase - Man, Fl. Coman. 

Citește și:

De ce a renunțat Gigi Becali la transferurile lui Dan Nistor și Constantin Budescu: „Nu mai vorbesc despre el”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
946199078754644
Tavi A'visi  •  27 Decembrie 2019, 18:27
Postat de andrei.f pe 27 Decembrie 2019, 11:03

Ca de obicei, jiji e habarnist, olaru nu e de fcsb. Bani cheltuiti aiurea !

Ai dreptate, Olaru nu este de FCSB. Olaru este un baiat serios fara fumuri in cap, nu fumeaza , nu se da cu gel pe par, nu bea etc. Baiat de la sat care stie unde ai este locul si ce inseamna sa fi Sportiv. Asta spun si eu, de ce FCSB ?. Nu este de voi ! As vrea sa ramana la Medias.

zorrozabal
zorrozabal  •  27 Decembrie 2019, 15:56

"Transfer"!A fost doar "metoda Botosani"si "metoda Astra" si"metoda Iasi"!Adica,cum sa-ti subordonezi o echipa?Simplu:prin"transferuri"de jucatori!Pe care ii iei doar ca sa-i trimiti innapoi... sub forma de imprumut!Ca au mai castigat si ele cate un meci cu"echipa mama"?A fost vorba doar de acte de insubordonare,de razbunari personale ale unor jucatori-Budescu si Alibec-sau Edy Iordanescu si Croitoru!Dar patronatele sunt"la locul lor"!Si in pozitie de"saru'mana"!

maccarone707
maccarone707  •  27 Decembrie 2019, 13:07
Postat de hansolo10 pe 27 Decembrie 2019, 12:21

cand l-a luat nu stia ca,concurenta o sa fie asa de acerba si asa multi jucatori pe acel post. este bine ca il lasa in continuare la medias,sa evolueze.

nu, amice, l-a luat ca sa nu il ia CFR, a si recunoscut. asta e stilul ciobanului, sa distruga echipele concurente. doar ca nu i-a mers, nici cu CFR si nici cu Astra

Vezi toate comentariile (9)
Comentează