FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vine, dar nu e stoper! Reghecampf mai face un experiment: aduce un fundaș lateral și vrea să îl transforme în central

Bălașa a jucat ultimul meci în Liga 1 pe 21 iulie 2013, în Viitorul - Astra 0-4 // FOTO Bogdan Bălaș
Bălașa a jucat ultimul meci în Liga 1 pe 21 iulie 2013, în Viitorul - Astra 0-4 // FOTO Bogdan Bălaș

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 00:00

Steaua îl ia pe apărătorul crescut de Viitorul și pariază că-l poate transforma din ”lateral” în fundaș central, încă un experiment de care se apucă Reghecampf.

Steaua caută să-și rezolve problemele din apărare tot cu improvizații, după o metodă pe care a utilizat-o și în prima parte a sezonului.

Transferul cel mai aproape de realizare se înscrie în tradiția pe care a instituit-o Reghecampf: vine Mihai Bălașa, care trebuie transformat din fundaș dreapta în fundaș central.

Echipa-atelier

Nu că Steaua n-ar avea nevoie și de un lateral dreapta, și acel post e descoperit, doar că problemele mari au fost în centru. Și sunt în continuare. Tamaș va rămâne unicul stoper de meserie și după achiziționarea lui Bălașa. Soluții mai sunt Toșca, reprofilat din fundaș stânga, și Moke, transformat din mijlocaș în fundaș.

Mihai, pe care Steaua e aproape să-l împrumute din Italia, a jucat fundaș dreapta la Viitorul, până să plece. Tot "lateral" a fost și în Serie B, unde a evoluat sub formă de împrumut de la AS Roma.

În sezonul trecut, cel mai bun din cariera sa până la 22 de ani, Bălașa a jucat fie pe banda dreaptă într-un sistem 3-5-2, fie ca fundaș central dreapta, în aceeași așezare.

Mai des ca aripă decât ca stoper. Niciodată fundaș central într-o așezare cu patru apărători, așa cum utilizează Reghecampf. Odată cu venirea lui Mihai, Steaua poate bifa o improvizație greu de repetat de alt club: dintre cei patru fundași, doar Momcilovici, de pe stânga, va ocupa poziția lui tradițională.

Plus Enache, o extremă retrasă de nevoie, și un cuplu în centru alcătuit din Bălașa și din Toșca, doi fundași de bandă. La 1,85, Mihai e mai înalt decât Toșca, are 5 centimetri în plus, deci deține un avantaj pentru noul post, față de Alin, un fotbalist trecut, de asemenea, pe la Viitorul.

De ce se întoarce

Bălașa a fost vândut de Viitorul la Roma în 2013. A jucat pentru giallorossi doar la nivel de "primavera", la tineret. Apoi a fost împrumutat la Crotone, pentru care a evoluat doi ani.

Stagiunea trecută a fost cea mai bună din istoria clubului calabrez, promovat în Serie A. Mihai n-a fost păstrat și în lotul pentru prima ligă, s-a întors la Roma, care l-a dat la Trapani. Un împrumut cu ghinion.

Sicilienii au luptat pentru promovare în sezonul trecut, dar se comportă dezastruos în stagiunea actuală, pe ultimul loc, la opt puncte de primul loc care se salvează. Iar Bălașa a jucat foarte puțin, doar două meciuri ca titular. Revenirea în România, la Steaua, e un restart pe care-l încearcă fundașul.

Celeban nu e gratis

Pe lângă Bălașa, Becali îl mai dorește și pe Piotr Celeban, dar fostul apărător de la Vaslui e mai greu de adus. Slask Wroclaw, clubul lui Celeban, nu-l lasă gratis în România, așa cum ar vrea steliștii.

Fundașul de 31 de ani mai are contract până la 30 iunie cu polonezii și e considerat un element important în echipa care luptă pentru salvarea de la retrogradare. De Piotr mai sunt interesate și formații din Spania, așa că Slask vrea să-l păstreze sau să-l vândă, nu să i-l dea gratis Stelei.

8apariții are Bălașa la Trapani, dintre care două din postura de titular. La Crotone jucase 53 de partide în doi ani, 43 ca titular

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  11 Ianuarie 2017, 14:26

luti-l si pe el si pe Celeban si distrugeti tot. ceilalti vin gratis la vara deca nu se poate altfel

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Ianuarie 2017, 09:31

vine ? ma gesepistule, deocamdata e.... pe vine :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close