FOTBAL  »  LIGA 1  »  CFR CLUJ - RAPID, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Vine "Regele vagoanelor"? » Rapidul ar putea fi preluat de al 10-lea bogat al ţării

În februarie 2013, Gruia Stoica a pus mîna și pe Uzinele Electroputere Craiova
În februarie 2013, Gruia Stoica a pus mîna și pe Uzinele Electroputere Craiova

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 22:11

Potrivit enational.ro, Gruia Stoica, 44 de ani, negociacă cu Copos preluarea Rapidului.

Înaintea derby-ului "feroviarilor" din această seară, lumea vorbeşte mai puţin despre meciul propriu-zis şi mai mult despre posibilul viitor patron al celor din Grant. În afara lui Ioan Niculae şi a lui Adrian Porumboiu, care şi-au manifestat în trecut intenţia să-i preia pe giuleşteni, mai nou pe lista amatorilor s-a înscris şi Gruia Stoica, un om de afaceri de 44 de ani cunoscut drept "Regele vagoanelor".

A preluat activele CFR Marfă
Născut în comuna gălăţeană Toflea, Stoica avea la sfîrşitul anului 2012 o avere de circa 550 de milioane de euro, care-l plasează pe locul 10 în Top 300 Capital. El are mai multe firme de construcţii, reparaţii şi modernizări vagoane de călători şi de marfă, plus diverse afaceri în turism, deţinînd cîteva hoteluri. A absolvit Facultatea de Metalurgie din Galaţi şi a intrat în afaceri imediat după Revoluţia din 1989.

Ascensiunea lui Stoica a început atunci cînd a preluat activele CFR Marfă, companie ce se plîngea la ora respectivă de lipsă de comenzi şi era scoasă la privatizare pe motiv că ar fi nerentabilă. În scurt timp, una dintre firmele sale, Grampet, deţinea 13.500 de vagoane şi 325 de locomotive şi raporta o cifră de afaceri de 320 de milioane de euro!

Andone manager
Conform enational.ro, cel care l-ar fi convins pe Stoica să trateze cu Copos este Ioan Andone, antrenor care săptămîna trecută a recunoscut că e interesat de o revenire în Giuleşti. "În ultimele zile, am vorbit de mai multe ori cu domnul Copos, mi-am dat seama că nu se mai gîndeşte la fotbal. Vrea să se retragă definitiv, e posibil ca în zilele următoare să vîndă clubul. Ştiu cine va fi următorul patron. E un investitor care n-a mai avut legături cu fotbalul. Dacă se bate palma, voi fi managerul general al Rapidului", a declarat Ando.

10 trofee a cucerit Rapid sub domnia lui Copos (1993-2013): două titluri, patru Cupe şi patru Supercupe ale României

4 victorii, 5 remize şi un eşec e palmaresul lui Andone în precedentul mandat la Rapid, în primăvara lui 2010

"Trebuia să ies din fotbal în 2008, cînd am făcut greşeala vieţii să preiau datorii de zeci de milioane de euro" (George Copos, patron Rapid)

"Rapid va ieşi din insolvenţă curăţat de toate datoriile, dar, din păcate, nu există nici un posibil cumpărător" (George Copos, pe 14 martie 2013)

"Omul este ca un diamant, cu cît îl şlefuieşti mai mult cu atît devine mai valoros" (Gruia Stoica, pentru Capital)

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (16)
tybex36
tybex36  •  19 Martie 2013, 11:12

o mare tzeapa se contureaza in jurul dlui Gruia Stoica !Take care man,take care u working with COPOS GEORGE !!:))

ionut_gl
ionut_gl  •  19 Martie 2013, 00:01

poate vine unu ca adamescu:))

sadim3ro
sadim3ro  •  18 Martie 2013, 13:47

"Gruia Stoica are 44 de ani şi o avere estimată la aproape 450 de milioane de euro!" asta e scris intr-un articol postat anterior.... dupa o zi are deja 550mil... e tare omul asta daca face 100mii euro pe zi. dar cum ziceam pe celalalt articol... e o vrajeala... o stire preluata si promovata fara verificari ca multe altele pe gsp

Vezi toate comentariile (16)
Comentează