FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA DEZAFILIATĂ

Violenţă extremă în Piaţa Victoriei: jandarmii au spart mitingul "Ştiinţa nu moare" cu gaze lacrimogene, pumni şi picioare

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 martie 2012 13:55

40 de oameni reţinuţi, zeci de trecători speriaţi şi loviţi, reporteri bruscaţi şi forţaţi să nu filmeze şi fotografieze: detaliile reci ale unei după-amieze în flăcări, în care forţele de ordine au pus pumnul în gură celor aproape 1.000 de suporteri olteni, dinamovişti şi stelişti din ASR, care scandau împotriva lui Sandu, Dragomir şi Mititelu


Aproape o oră au răsunat în faţa Guvernului scandările galeriilor: "Mitică, la puşcărie", "Mircea Sandu, eşti o mizierie", "Forza Ştiinţa" şi "Mititelu, Craiova nu e jucăria ta". La 16:55, fanii au luat la ţintă jandarmii, cu ironiile cunoscute: "Cînd ne loviţi, daţi la-ntîmplare, că pumnii voştri minte nu are". A fost prea mult pentru autorităţi. Suportaseră deja şi două fumigene, mai devreme. Un grup de 7 jandarmi s-a poziţionat în faţa Muzeului Antipa şi a dat drumul gazelor lacrimogene, din spatele celor aproape o mie de fani! Aceştia au ripostat cu sticle de plastic şi de a început nebunia.

"Te bat!" "De ce?" "Îţi spune ofiţeru' de presă!"
Oamenii în uniforme s-au năpustit la grămadă, reţinînd pe cine apucau: înainte de intrarea în dubă, picioare în gură şi pumni în ceafă! Fanii au luat-o la fugă spre Universitate, iar jandarmii, în grupuri, pe urma lor: în faţa colegului Cristi Preda, care încerca să surprindă imaginea un asalt "pacificator", forţele de ordine s-au postat bruscîndu-ne pe amîndoi. "Bă, n-ai voie să traversezi! Stai pă loc, că te bat!" "Sînt jurnalist, îmi fac treaba, de ce să dai?" "Cum de ce? Vorbeşte cu ofiţeru' de presă!"

Mai mulţi din cei care filmau cu telefoanele mobile şi-au văzut aparatele zburînd pe caldarîm, sub loviturile jandarmilor. Femei înlemnite, simple trecătoare, au fost trase de haine şi îmbrîncite: "Mişcă, mişcă, fă, în p... mea!". Două sute de fani s-au regrupat la Universitate, însă cei mai mulţi n-au putut să li se alăture: forţele de ordine blocaseră trecerile de pietoni din Piaţa Victoriei!


"Au fost persoane sub influenţa băuturilor alcoolice. Au scandat injurii la adresa forţelor de ordine, au devenit violenţi şi n-au ascultat de avertismentele verbale. S-a aruncat cu sticle, pahare şi a trebuit să intervenim pentru a restabili ordinea. Avem aproximativ 40 de persoane reţinute la secţie".
Cosmin Pană, Reprezentantul Jandarmeriei

"Asemenea evenimente înfundă definitiv Craiova. Cîţiva nenorociţi, care trebuie interzişi pe stadioane, sînt bătuţi de jandarmi pentru că atacă folosind pietre şi cărămizi. Mie mi se rupe sufletul de Universitatea Craiova!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Organizatorii mitingului sînt cei care au pus la cale cu Piţurcă distrugerea Craiovei. Ştiinţa nu moare datorită mie şi familiei mele, nu datorită lor, care agaţă un steag pe gard"
Adrian Mititelu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
aius
aius  •  26 Martie 2012, 11:57
Postat de ulise940 pe 25 Martie 2012, 15:36

Bine le-a facut , sa bata la ei ca la fasole

stai in f.und si linget-te pe prohab,ca din cauza la cei ca tine se intampla asta in fotbal,paparuda ce esti!

aius
aius  •  26 Martie 2012, 11:55
Postat de imperator pe 25 Martie 2012, 19:16

Le-au dat-o bine la olteni ? :)) A inceput exterminarea lor ? :))

bravo ciumpalacule!!!halal gandire!!!

imperator
imperator  •  25 Martie 2012, 19:16

Le-au dat-o bine la olteni ? :)) A inceput exterminarea lor ? :))

Vezi toate comentariile (50)
Comentează