FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ 1-0

Moldovan, după ce Colțescu a anulat penalty-ul dat inițial lui CFR Cluj: „Tind să îi dau dreptate”

Viorel Moldovan +37   FOTO
Viorel Moldovan

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 07:47 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 09:57

Viorel Moldovan (50 de ani), fostul atacant al echipei naționale, a analizat faza controversată din finalul meciului dintre Farul și CFR Cluj, din runda cu numărul 5 din play-off-ul Superligii. 

În ultimele minute ale meciului, Sebastian Colțescu a acordat penalty echipei ardelene, în urma unui contact între Gustavo Marins, fotbalistul Farului, și Rangelo Janga, atacantul clujenilor. „Centralul” a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza și a revenit asupra deciziei. Viorel Moldovan consideră că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă când a anulat lovitura de pedeapsă dată „feroviarilor”. 

Varga, atac furibund la adresa arbitrajului lui Colțescu din meciul cu Farul: „Nici în codru nu se fură în halul ăsta. Ăsta a fost jaful jafurilor”
FARUL - CFR CLUJ 1-0
Varga, atac furibund la adresa arbitrajului lui Colțescu din meciul cu Farul: „Nici în codru nu se fură în halul ăsta. Ăsta a fost jaful jafurilor”

Viorel Moldovan, după penalty-ul anulat de Colțescu în Farul - CFR Cluj: „În primă fază am crezut că arbitrul a luat decizia justă”

„În primă fază am crezut că arbitrul a luat decizia justă, dar după ce a fost chemat să consulte VAR-ul s-a întors şi a considerat că nu este necesară lovitura de departajare. 

Într-adevăr, jucătorul Farului loveşte mingea şi tind să îi dau dreptate lui Colţescu. E o contră acolo, ia mingea, dar nu mi se pare că are motiv să cadă, mi se pare că accentuează acea cădere. 

Pe faza iniţială părea un penalty foarte evident”, a declarat Viorel Moldovan la „Fotbal Show”, emisiune realizată în parteneriat Prima Sport - Gazeta Sporturilor. 

Marius Avram, după penalty-ul anulat lui CFR Cluj în meciul cu Farul: „O fază foarte importantă” 

Marius Avram (43 de ani), fost arbitru internațional, a analizat și el faza controversată din finalul partidei disputate la Ovidiu. Acesta crede că Sebastian Colțescu a luat o decizie bună când a anulat penalty-ul dictat inițial pentru CFR Cluj. 

„O fază foarte importantă, care ar fi putut face diferența dintre o înfrângere și un egal. În direct, am zis că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă. Apoi, urmărind reluările și mai ales reluarea pe care i-au dat-o cei din cabina VAR, se vede că jucătorul de la Farul lovește mingea, se face o contră și atât. 

Moldovan, după ce Colțescu a anulat penalty-ul dat inițial lui CFR Cluj: „Tind să îi dau dreptate”
Marins atinge mingea centrată de Yuri, apoi îl atinge și pe Janga, aflat deja în plonjon

Nu i-au mai arătat ce urmează după. Asta mă face să cred că în comunicarea dintre ei, Sebastian Colțescu a spus «nu a atins mingea jucătorul Farului»

Atunci, a existat evidența greșelii și cei din cabina VAR au putut interveni”, a declarat Marius Avram, potrivit Digi Sport.

VIDEO. Farul - CFR Cluj 1-0 / Bucuria „marinarilor” după victoria în fața campioanei României

Citește și: 

Basarab Panduru și MM Stoica s-au pus de acord în studio: „Pare că e finalul”

MM Stoica aprinde derby-ul cu Rapid: „Giulești e stadion de 14 mii de locuri, ce atmosferă să fie? Ei nu aveau fani să umple Arena Națională”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Cormiz
Cormiz  •  23 Aprilie 2023, 11:17

În acest campionat sunt cel puțin 8 faze controversate, 50-50 la suta care au fost judecate împotriva CFR ului. Întrebați-l va rog pe domnul Craciunescu sa va spună dansul, câte din fazele controversate, la limita au fost judecate în favoarea CFR ului. Nici una.

clubman
clubman  •  23 Aprilie 2023, 11:13

Altul care se descalifica in fata oricarui om simplu care este in stare sa discearna singur, nu este condus de interese: atacantul nu a cazut datorita ''contrei'', Janga a cazut din cauza ca fundasul aproape ca i-a dislocat genunchiul piciorului de sprijin la acea faza! Pentru Dumnezeu, chiar ne credeti pe toti ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Paksi
Paksi  •  23 Aprilie 2023, 08:32

Se arbitrează cu dublă măsură! Dacă este penalti pt Farul,orice atingere după minge este imprudență etc. La CFR, dacă atinge mingea , după,nu mai contează! Este jenant și se raliază la asta toată suflarea "fotbalistică" VAR, analiștii tv,mass media ! Totul și toți pt Farul!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează