FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY DE ROMÂNIA » STEAUA - DINAMO, DUMINICĂ, 20:45, LIVE VIDEO PE GSP.RO ŞI ANTENA 1

Vîrf de formă la derby!

Articol de - Publicat marti, 25 august 2009 00:00

Bergodi i-a trasat sarcină lui Ionel Colonel, preparatorul fizic al echipei, ca jucătorii săi să ajungă la maximum din punct de vedere fizic chiar la marele meci de duminică

Steaua va pleca mîine dimineaţă la Dublin, pentru returul cu St. Patrick's, însă în Ghencea toată lumea se gîndeşte doar la marele derby cu Dinamo, de duminică seara. "Toată pregătirea de vară, mai ales cea fizică a jucătorilor, a fost făcută cu un singur scop, să fie în vîrf de formă fizică la confruntarea cu Dinamo", a declarat ieri unul dintre şefii din Ghencea.

PASUL 1: "Urcăm treptat din punct de vedere fizic"
Ionel Colonel, preparatorul fizic al echipei, i-a dezvăluit lui Valeriu Argăseală, chiar înaintea meciului cu CFR, tactica aleasă. "În momentul de faţă, echipa nu e la sută la sută. Oricum, în partida cu CFR o să vedeţi că în repriza a doua va fi mai în vînă", i-a zis Colonel, lucru care s-a adeverit.

"Apoi, vom mai avea alte două săptămîni, la finalul cărora vom ajunge sus de tot din punct de vedere fizic, iar la meciul cu Dinamo jucătorii vor fi foarte proaspeţi şi practic vor da cel mai bun randament". Marele avantaj al Stelei? "Avem mai bine de două săptămîni de competiţie avans faţă de Dinamo".

15 zile reprezintă avansul Stelei faţă de Dinamo în acest sezon. Roş-albaştrii au avut primul meciul oficial al verii cu două săptămîni mai devreme decît "cîinii"

PASUL 2: "Nu folosim pe nimeni în exces"
Bergodi a avut grijă să facă în aşa fel încît să nu folosească în exces nici un fotbalist, tocmai pentru ca planul de bătaie pentru confruntarea cu Dinamo să nu fie afectat. De aceea, pînă şi la portari a funcţionat sistemul rotaţiei, Zapata luîndu-i locul de două ori lui Tătăruşanu (în deplasările de la Motherwell şi Galaţi). În plus, cu Oţelul, Bergodi a folosit mulţi tineri, precum Ninu, Iacob şi Tudose, pentru ca Golanski, Onicaş şi Ghionea să nu rişte recidive sau accidentări.

23 de fotbalişti a folosit Bergodi pînă acum. Adică toţi jucătorii din lotul primei echipe care sînt apţi din punct de vedere medical

PASUL 3: "De meciul cu Dinamo depinde totul"
Bergodi a conştientizat imediat cum a venit în Ghencea că derby-ul din etapa a 5-a e capital. "Primul obiectiv e accesul în grupele Europa League, însă partida cu Dinamo e vitală. Dacă învingem, vom rezolva mare parte din probleme. Jucătorii tineri vor căpăta o încredere extraordinară, pe suporteri îi vom cîştiga definitiv", le-au spus Bergodi şi Renzo elevilor săi.

1 meci a pierdut Steaua în faţa lui Dinamo în Ghencea, în campionat, în ultimii 20 de ani: 2-4 în primăvara lui 2007

STUDIUL VIDEO
Nu Dinamo - CFR, ci Dinamo - Slovan

Chiar dacă Dinamo a evoluat duminică împotriva CFR-ului, cuplul Bergodi - Renzo Rossi nu a urmărit jocul. Studiul video al adversarului nu va fi făcut pe acest meci, ci pe meciul Dinamo - Slovan 0-2, întrerupt în minutul 88, şi, eventual, pe jocul retur de la Liberec.


"Cu un lot de o valoare mică, Bergodi a reuşit să facă performanţe foarte bune"
Dario Bonetti, antrenor Dinamo


"Cît timp am antrenat în România, am înţeles că, de departe, cel mai important meci e Steaua - Dinamo. Dacă cîştigi acel derby, ai linişte măcar o jumătate de campionat"
Walter Zenga, fost antrenor Steaua şi Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
 •  25 August 2009, 18:18
Postat de pe 25 August 2009, 10:58

cum poate ma boneta sa zica asa ceva "Cu un lot de o valoare mică Bergodi a reuşit să facă performanţe foarte bune" Dario Bonetti, antrenor Dinamo

doare adevarul?

 •  25 August 2009, 14:34
Postat de pe 25 August 2009, 07:44

astept cu nerabdar meciul...dinamo o echipa varza care nu joaca nimic si steaua o echipa praf cu jucatori de liga 2,nonvalori,tinuta in viata numai de banii ciobanului analfabet Becali...

Bine ca esti tu deshtept! Papagalule!

corneliu90
corneliu90  •  25 August 2009, 12:06

Daca erau si Toja , Ov.Petre ,Emeghara si Tanase , nu aveam emotii dar asa .... intr-un derby se poate intampla orice

Vezi toate comentariile (13)
Comentează