FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Speranța anilor '90 dezvăluie de ce a eșuat în carieră, deși fusese promovat la Steaua: „Munca bate talentul. M-am pierdut în viața din afara terenului”

Virgil Lăscărache (dreapta)
Virgil Lăscărache (dreapta)

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 12:56 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 14:25

Virgil Lăscărache (43 de ani), fost mijlocaș, considerat la finalul anilor '90 unul dintre jucătorii cu potențial din fotbalul românesc, a povestit, în direct la GSP Live, despre cum cariera lui nu a urmat parcursul pe care acesta îl aștepta. 

În 1997, Virgil Lăscărache era transferat de Steaua de la echipa din orașul natal, Inter Dunărea Giurgiu. El îi fusese propus lui Mihai Stoichiță (69), antrenorul roș-albaștrilor de la acea vreme, de către Stelian Ogică. Actualul director tehnic din cadrul FRF fusese abordat de Ogică într-o frizerie. 

Român care a lucrat în ultimii 2 ani în academia lui Chelsea: „Importul de antrenori tineri străini e singura șansă pentru cluburile din România să se dezvolte și să crească jucători buni”
EXCLUSIV
Român care a lucrat în ultimii 2 ani în academia lui Chelsea: „Importul de antrenori tineri străini e singura șansă pentru cluburile din România să se dezvolte și să crească jucători buni”

Virgil Lăscărache nu a bifat decât un meci în tricoul Stelei. Se întâmpla pe 7 august 1998, când steliștii o învingeau în Ghencea pe Universitatea Cluj, scor 4-0, în runda secundă din Liga 1. Avea să câștige două trofee cu „militarii”: Cupa și Supercupa României. 

Speranța anilor '90 dezvăluie de ce a eșuat în carieră, deși fusese promovat la Steaua: „Munca bate talentul. M-am pierdut în viața din afara terenului”
Caseta meciului Steaua - U Cluj. Foto: Arhivă GSP

Atunci, Lăscărache a intrat pe teren în minutul 69, în locul lui Ionel Dănciulescu. El a primit nota 5 în Gazeta Sporturilor. Până la plecarea din Ghencea, el avea să câștige două trofee cu „militarii”: Cupa și Supercupa României. De atunci, cariera lui Virgil Lăscărache a „luat-o la vale”. 

El a mai jucat numai în diviziile inferioare, la formații precum Electromagnetica București, Olimpia Satu-Mare, Inter Gaz București, Dunărea Giurgiu, Victoria Adunaţii Copăceni, Nova Force Giurgiu și Dunărea Oinacu. S-a retras în 2014, iar în prezent este antrenor la o echipă locală, ACS PRO Giurgiu. 

Marți, în direct la GSP Live, Virgil Lăscărache a mărturisit că principalul motiv care l-a împiedicat să-și atingă potențialul a fost viața extrasportivă pe care o ducea în București. 

VIDEO. Virgil Lăscărache, fost mijlocaș la Steaua, a povestit motivele din cauza cărora nu și-a atins potențialul în carieră: „Sunt foarte sincer”

„Sunt foarte sincer și asta le zic și copiilor ăștia. Munca bate talentul. Din talent joci cât te țin picioarele. Dacă nu mai poți fizic... Așa mi-au apărut și accidentările. Când toată lumea e pe tine, vine lângă tine, e aproape de tine... 

Eu am dus o viață frumoasă. La București erau cluburi frumoase, fete frumoase. Fotbaliștii erau cunoscuți, mai ales că știa lumea că jucai la Steaua

M-am pierdut în viața din afara fotbalului, din păcate”, a declarat Virgil Lăscărache, în direct la GSP Live. 

Citește și: 

Imagini spectaculoase: stadionul de 14 milioane din SuperLigă aduce a câmp de luptă!

Reacție emoționantă după revenirea în Liga 1: „Eram șocat! Am visat momentul. Când am venit aici eram nimeni, în fiecare zi devin mai bun”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
gojgaru
gojgaru  •  24 Octombrie 2023, 18:12
Postat de ssLazio pe 24 Octombrie 2023, 15:56

Marea realizare a lui Lascarache e ca ''a marcat'' la Gina Pistol.

Taci ca te aude vedeta Smiley :)))

ssLazio
ssLazio  •  24 Octombrie 2023, 15:56

Marea realizare a lui Lascarache e ca ''a marcat'' la Gina Pistol.

Hcm27
Hcm27  •  24 Octombrie 2023, 15:21

Lascărache, tu nu ai jucat niciodată la Steaua, după Hotărârea Judecătorească de ieri.Ai jucat la Steaua fără nume, tot din ceea ce au pronunțat!Steaua "a murit" odată cu asa zisa revoluție și, în același timp cu ea, toate rezultatele obținute.In curând se va vorbi de Steaua, cum se vorbește de Ripensia Timișoara, Chinezul și alte asemenea, la timpul trecut, chiar dacă încearcă unii, în interes personal, sa le "învie", prin Diviziile B, C, sau pe unde s-or mai găsi.Ele sunt "moarte" demult!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close