FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV „De ce nu joc pentru România” » „Moldoveanul-minune” Virgiliu Postolachi a vorbit pentru GSP despre episodul din 2018

Virgiliu Postolachi (în albastru), în tricoul primei reprezentative de peste Prut / Sursă foto: Imago Images
Virgiliu Postolachi (în albastru), în tricoul primei reprezentative de peste Prut / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 17:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 17:10

Născut în Republica Moldova, atacantul Virgiliu Postolachi (22 de ani) a obținut cetățenia română în 2018 și a vrut să joace pentru naționala noastră, însă un litigiu l-a împedicat să facă. Într-un interviu acordat GSP, el și-a expus punctul de vedere. 

  • Postolachi a acordat un interviu amplu Gazetei Sporturilor, care poate fi citit atât pe site, AICI, cât și în ediția tipărită de astăzi a ziarului, disponibilă la chioșcurile de ziare din țară.

Postolachi, transferat de UTA în această vară, a obținut cetățenia română în urmă cu 4 ani. 

„Virgiliu Postolachi, unul din cei mai promițători tineri fotbaliști ai campioanei Franței, Paris Saint-Germain, este de astăzi cetățean român. Ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat certificatul de cetățenie română în cadrul unei ceremonii emoționante”, a informat pagina de Facebook a Ambasadei României pe 25 septembrie 2018.

Crescut în Franța, moldoveanul Postolachi dezvăluie ce l-a uimit în România: „Poate vouă, care locuiți aici, vi se pare banal”
INTERVIU
Crescut în Franța, moldoveanul Postolachi dezvăluie ce l-a uimit în România: „Poate vouă, care locuiți aici, vi se pare banal”

Virgiliu Postolachi a vrut să joace pentru România, dar s-a ajuns la litigiu

La acel moment, erau informații că atacantul a declinat oferta de a juca pentru Moldova și Franța, manifestându-și intenția de a juca în prima reprezentativă a țării noastre

Oficialii FRF au urgentat naturalizarea „moldoveanului minune”, cum era denumit atunci, apoi, conform tatălui jucătorului, Oleg, federalii români au abandonat ideea!

Astfel, în ianuarie 2021, Virgiliu a început să joace pentru Moldova U21, ulterior a trecut la prima reprezentativă. 

Forul condus de Răzvan Burleanu a abandonat, de fapt, demersurile, pentru că Postolachi nu a fost declarat eligibil să joace pentru România. La vremea respectivă, FRF și Federația din Moldova au ajuns la un acord pentru ca astfel de cazuri, litigii, să nu se mai repete.

3 prezențea strâns Postolachi pentru naționala Moldovei

Virgiliu Postolachi: „De ce să nu joc pentru țara mea?”

Întrebat în cadrul interviului acordat GSP de ce a ales Moldova, Virgiliu a răspuns: 

„Toți știu că a fost acea chestie între România și Moldova, din punctul de vedere al familiei mi-am făcut pașaport românesc și credeam că pot să joc pentru această țară. Apoi, mi s-a spus că n-am dreptul, că nu se poate, nu mai dezvolt, și s-a terminat repede. 

Puteam aplica pentru Franța, am jucat pentru selecționatele de 14, 15 ani, dar am ales Moldova, după ce m-am gândit îndelung. «De ce să nu joc pentru țara mea?», asta m-am gândit. Să ajut și eu să crească țara mea”. 

Campionatul românesc e mai dur fizic, cu intrări mai tari. Când ai mingea, știi sigur că ai unul, doi care vin pe tine! În Franța, ai mai mult timp să joci mingea, aici e presing, presing.

Am ales UTA fiindcă m-am simțit bine cu echipa în pregătiri. Apoi cu staff-ul tehnic, cu conducerea. Mi-a plăcut să joc cu dânșii, nu mă așteptam la un nivel așa bun. De aceea am semnat pe doi ani.

- Virgiliu Postolachi, UTA

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Virgiliu Postolachi, dezvăluiri din vestiarul lui PSG: „Am învățat de la Cavani!”

EXCLUSIV „Dinamo? Cine e Dinamo? Aaa...” » Virgiliu Postolachi a surprins în timpul interviului pentru GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
boierasul
boierasul  •  14 Septembrie 2022, 20:31

La ce "criterii" de selecționare avem.... nu cred că aveai o șansă să joci pentru România)) oricum nu am pierdut nimic)) daca nu apareai in gsp 99% dintre microbiști nici nu știau ca exiști))

custov
custov  •  14 Septembrie 2022, 19:15

postoclachi ,de tine a auzit numai iosif ,postacul de serviciu de la palat ,si in curand nu o sa mai auda nici el pentru ca nu esti interesant .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează