FOTBAL  »  Superliga  »  VOCEA PELUZEI

“Vocea Peluzei”, proiect GSP.ro pentru play-off » Un ceferist, un stelist și un oltean scriu “cu fularul de gât” pentru favoritele la titlu

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 martie 2019 15:44

GSP deschide site-ul pentru vocea pasionată a suporterilor. Cele 3 echipe considerate favorite la titlu în acest moment, CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova, vor avea câte un reprezentant care va publica un text stil “editorial” după fiecare meci din play-off.

Propunerea redacției a sunat așa:

“În play-off am vrea să găzduim pe GSP.ro opiniile unor fani care să scrie asumat pro-echipa lor favorită în lupta la titlu. Ar fi vorba despre texte scurte, în care să comentezi meciul echipei tale după etapă. Nu ești ziarist, nu e nevoie să fii obiectiv, poți scrie «cu fularul de gât», cum se zice :). De fapt, asta e și ideea, să publicăm și opinii pasionale, venite din partea unor suporteri adevărați, care suferă pentru echipa lor și nu se feresc să arate asta în scris. Te bagi?”.

Și s-au băgat! Cei trei suporteri, apreciați pentru opiniile lor pătimașe și deseori incomode, sunt recunoscuți în comunitățile lor de fani fie după numele real, fie după pseudonim. E vorba despre Caneto ( CFR Cluj), Sergi Lopez ( FCSB) și Florin Jianu (CS U Craiova).

Mai jos, prezentarea pe care și-o face fiecare.

Caneto: “Fac parte din colectivul de autori al blogului Tribuna CFR alături de CJ-07-CFR, kiruj şi Hakana. Scriem pentru echipa favorită doar când avem timp, chef sau ceva de zis, dar inimile noastre bat non-stop pentru culorile alb-vişiniu. Nu-mi place sistemul play off/out, e mult prea mare producător de morcovi/dos de fan, dar nici nu concep ca deznodământul minicampionatului să fie altul decât cel al sezonului regulat. Batem tot! HAI CFR!!!”

Sergi Lopez: “Țin cu Steaua de când Duckadam era încă jucător activ. Dar fiindcă eram mic, credeam că e portarul faimos pentru că nu a luat niciodată gol. Știam eu că era faimos pentru ceva. Pentru mine FCSB e Steaua, printre altele, și pentru că n-am de gând să dau reboot ultimilor 20 de ani. Ce aștept de la play-off ? Să nu mai facem toate schimbările la pauză”

Florin Jianu: “M-am născut într-un decembrie când tata radia de fericire că Știința zdrobise Bordeaux-ul şi aştepta primăvara europeană, copil fiind am adormit cu povești cu Oblemenco şi şutul lui fantastic, Făt-Frumos mi-a fost Balaci, iar zmei Arezanov și Filipovic, adolescența mi-a trecut traversând județe cu fularul alb-albastru la gât, cu inima bătându-mi în ritmurile tobelor din galerie, anii îmi sunt împărțiți în tur și retur, bucuriile și dezamăgirile poartă doar două culori. Sunt un personaj al celei mai frumoase povești de iubire dintre oameni și fotbal, Știința Craiova”.

Așadar, începând cu prima etapă a play-off-ului veți putea citi pe GSP.ro opiniile scrise de Caneto pro-CFR Cluj, Sergi Lopez pro–FCSB și Florin Jianu pro-Craiova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
lucghencea
lucghencea  •  10 Martie 2019, 00:18

Iar va bateti joc de noi ? Stelistii sunt in Ghencea iar fecefcsbistii de azi sunt cei mai mari dusmani din prezent al clubului STEAUA pe care-l denigreza continuu . Nu aveti nicin drept sa numiti dupa bunul plac Stelisti pe dusmanii de azi ai STELEI si fani ai fecefcsb cu care ne judecam de ani si ani si care uite ca ne-au retrogradat inca din 2003 . RESPECTATI LEGEA ! STEAUA e STEAUA si clubul lui becali nu a fost nu e si nu va fi niciodata STEAUA Bucuresti . STEAUA nu a fost niciodata scoasa la vanzare sau scoasa la licitatie . Nu va mai mintiti publicul cititor .

napocarepublic
napocarepublic  •  09 Martie 2019, 19:36

O singura echipa adevarata CFR1907 ...celelate doua sunt clone

rocky2
rocky2  •  09 Martie 2019, 17:58
Postat de observator_federal pe 08 Martie 2019, 21:01

Sub aparențele "democratizării" dreptului la exprimare - pentru cei din peluzele candidatelor la titlul de campioană - ni se impune confuzia voită FCSB=Steaua într-o "oficializare mascată" (adică ceea ce ar trebui să li se interzică jurnaliștilor, li se "îngăduie" sub masca anonimatului unor "activiști" ai cauzei gigiste). Din respect pentru competiția Ligii 1 dar și pentru susținătorii adevăratei Steaua (este una singură și justiția s-a pronunțat ferm) rugăm GSP să nu nu facă complici la încălcarea dispozițiilor legale... și apoi, u puneți semnul egal între "stelist" și "fecesebist"...

Respect!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează