FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CRAIOVA

VOCILE GAZETEI CFR Cluj - Universitatea Craiova, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol

CFR Cluj - Universitatea Craiova, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol
CFR Cluj - Universitatea Craiova, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 23:33 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 23:33

Derby-ul dintre CFR Cluj și CSU Craiova, scor 2-1, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Dan Udrea (reporter GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1. Final:

Ovidiu Ioanițoaia: „CFR a dublat prin Debeljuh (minutul 56) golul înscris de Boateng în secunda 91 dintr-o poziție suspectă de ofsaid și părea că a câștigat meciul cu Universitatea. Odată cu el, și al cincilea titlu consecutiv. Numai că Mateiu a redus repede din handicap (61) și suporterii din Gruia au început să-și facă cruci. 

În stilu-i caracteristic, fără să încânte, dar și fără să dezamăgească, echipa lui Dan Petrescu a știut să-și conserve cu calm avantajul și să-și păstreze coroana. În opinia mea, pe merit. În ciuda forcingului din final al craiovenilor. Meritat, fie și pentru că o formație care reușește să adune într-un singur sezon 95 de puncte, 30 de victorii și 5 egaluri, ar ieși campioană oriunde în lume. Felicitări!”

Eduard Apostol: „Tremurând în drumul spre glorie, cu aportul propriilor oameni, cu sprijinul ofsaidurilor milimetrice, cu pasa «acasă» a lui Găman la golul decisiv al lui Debeljuh, CFR Cluj și-a consolidat hegemonia în campionatul intern. Restul e istorie și sunt discuțiile de după. Ardelenii rămân cu trofeul. 

Petrescu poate să-i critice acum în tihnă pe arbitrii lumii, dar să nu uite că, pe final de sezon, când e greu voinicului, ei au fost al 12-lea jucător al formației sale, prin deciziile lor. CFR a meritat, dar fără aceste două decizii, capitale, pe Național Arena și în Gruia, o seară după alta, putea fi un tren rătăcit pe linii. Să înceapă sărbătoarea și iureșul!”

Remus Răureanu: „CFR merită titlul, e clubul care a investit cei mai mulți bani, și-a construit toată afacerea pentru victorii și pentru grupe europene. E singura echipă românească de la care sperăm să fie în grupe. CFR nu și-a propus să etaleze jucători pe tarabă, nu vrea altceva decât sa câștige. E un moment fericit pentru toți antrenorii romani: Becali nu e mai bun!” Titlu meritat! Un moment fericit pentru antrenorii români: Becali nu e cel mai bun!

CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-0. La pauză:

Ovidiu Ioanițoaia:Deschizând scorul încă din secunda 91, fază fixă finalizată de Boateng dintr-o poziție suspectă de ofsaid, CFR n-a trebuit să mai insiste. De voie, uneori de nevoie, i-a cedat Universității terenul și mingea. Aceasta însă n-a știut să profite. A jucat ceva mai mult și a pus presiune pe careul lui Letica, dar nu cât să fie foarte periculoasă. S-o deranjeze cu adevărat pe CFR. Remarcații reprizei au fost Boateng și, respectiv, Vlădoiu”

Remus Răureanu: „Craiova joacă serios, atât cât poate. CFR a pornit meciul cu 1-0 datorită unei faze în care Boateng pare să fi fost în ofsaid. În campionatele bune și serioase există arbitraj video pentru asemenea faze, pentru fotbalul romanesc ar putea să decidă iar TAS într-o astfel de situație, instituția pe care Liga a intrebat-o de-a lungul timpului care e campioana, care merge în cupele europene, care retrogradează

Eduard Apostol: „Eventuala bucurie a clujenilor va trece, pentru mulți, în plan secund, fiindcă se anunță «jihad» în reacții după faza golului lui Boateng. 90 de secunde au ținut speranțele FCSB, după care mijlocașul CFR-ului s-a desprins, prea repede, dar nu și pentru asistentul Grigoriu, și a împins mingea în poartă. Restul e cancan. 

Meciul rămâne deschis, oltenii sunt ofensivi, pot oricând să deraieze trupa lui Dan Petrescu, dar ardelenii par că stăpânesc timpul. Atmosfera creată de cei 12.000 de oameni din tribune e în total antiteză cu faptul că echipa poate cuceri al 5-lea campionat consecutiv. Publicul nu este un aliat al «feroviarilor», așa cum este omul cu steagul”

CFR Cluj - Universitatea Craiova. Înainte de meci:

Ovidiu Ioanițoaia:Ca și Voluntari ieri, Universitatea aliniază cea mai bună garnitură, dovedind că a venit în Gruia să ia punct ori chiar puncte. Implicit, s-o ajute pe FCSB. Clar că vrea, rămâne să și poată. La rându-i, CFR va trebui să demonstreze că e o echipă matură, experimentată, capabilă să gestioneze și să fructifice partidele cu miză deosebită. În consecință, un meci de urmărit atent”

Remus Răureanu: „Cu formula pe care o folosește în seara aceasta, Reghecampf face ca Dan Petrescu să pară un antrenor ofensiv. Craiova are sase fundași și jumătate pe teren, dacă îl considerăm pe închizătorul Mateiu o jumătate de fundaș. 

O echipă mai defensivă de atât ar fi fost posibilă doar dacă ar fi apărut si Marius Constantin ca extremă. Pentru CFR nu e convenabil scenariul acesta în care trupa musculoasa și experimentata a lui Petrescu e forțată sa devină creativa, tehnică. Dar oltenii au, totuși, fundași mulți și motivație concretă puțină”

Eduard Apostol: „Medaliile și trofeul de campioană sunt în Gruia, elevii lui Dan Petrescu trebuie doar să le obțină, prin fotbal, sau ceva asemănător, si calcul matematic. Deja actorii din teren trec în plan secund. CFR Cluj nu joacă diseară doar pentru titlu și hegemonie, ci și pentru evitarea falimentului, la ce datorii sunt!

Miza este colosală. După ce-a ratat și finala Cupei, Craiova o fi venit cu orgoliul la stadion, dar demnitate avea și în mai 2019, la un duel similar... Campionatul a fost electrizant, la noapte s-ar putea încheia previzibil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
182499664082881
Dorin Oltea Supuran  •  16 Mai 2022, 07:52

Bună dimineața. Campionatul a fost mai întâi pierdut de către FCSB, și apoi că a fost câștigat de către C.F.R.! O echipă fără stadion, o echipă bulversată permanent de către patron, o echipă fără ANTRENOR (Petrea o fi antrenor, dar în nici un caz pentru un asemenea nivel!). O echipă fără fundași laterali care să știe și să facă jocul modern, o echipă fără fundași centrali în adevăratul sens al cuvântului, o echipă cu jucător-închizător sub-mediocru, o echipă fără un vîrf deși dacă I.Stoicaar fi jucat mai mult, o echipa fără relații de joc, o echipă care nu e așezată în teren!!!

andrei_sg
andrei_sg  •  16 Mai 2022, 01:52

Nu aveti pic de rusine! Dupa o gluma de meci si doua greseli de arbitraj care au decis meciurile, sa ai curajul sa zici ca CFR merita titlul!? Jurnalismul e mort si ingropat.

1745flo
1745flo  •  16 Mai 2022, 01:43
Postat de orlick pe 16 Mai 2022, 00:37

Mda... ăsta a fost ultimul campionat pe care l-am urmărit. Lucrurile se fac fără nicio rușine... Steaua nu a avut nicio clipă șansa unei competiții corecte. E o prostie să continui să participi la o competiție, doar pentru ca, la sfârșit, să poată fi lăudată CFR că a câștigat campionatul și să ne explice Raureanu că pentru fotbalul romanesc e mai bine să câștige echipa ajutată de arbitrii, decât cea la care patronul declară că se implică în strategie, ca e de preferat ca patronul să-și trimită gorilele să bata angajații, decât să îi critice la televizor. Oricum, după arbitrajele astea scandaloase, stelistii trebuie să găsească o formulă de protest pentru ultimul meci. Rog divizia de postaci a lui Dancu să nu îmi răspundă, oricum nu mai intru curând aici.

Bravo ca nu mai urmărești! Cu cât mai puțini fcsbisti cu atât mai bine!÷)))

Vezi toate comentariile (59)
Comentează