FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FARUL 1-1

VOCILE GAZETEI CS Universitatea Craiova - Farul 1-1, comentat de Cristi Geambașu, Costin Ștucan și Remus Răureanu

CS Universitatea Craiova - Farul, comentat de Cristi Geambașu, Costin Ștucan și Remus Răureanu
CS Universitatea Craiova - Farul, comentat de Cristi Geambașu, Costin Ștucan și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 mai 2023 23:30 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 23:40

Duelul CS Universitatea Craiova - Farul 1-1 a fost comentat pe GSP.ro de Cristi Geambașu (editorialist), Costin Ștucan (reporter special) și Remus Răureanu (reporter special). Mai jos, opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

CS Universitatea Craiova - Farul 1-1 final

Cristi Geambașu: Farul a început repriza a doua fără Alibec, dar a dat senzația că are nu unul, ci doi, trei oameni mai puțini. Totul s-a dezintegrat, de parcă jocul echipei din primele 45 de minute nu fusese decât o iluzie.

Profitând de gaura în zid mare cât Alibec, Eugen Neagoe a trimis în teren toate, dar absolut toate forțele ofensive în teren, începând cu Koljic și Baiaram și terminând cu Crețu sau Roguljic. Aioani nu este o minune de portar la mingile înalte, dar este unul cu reflexe formidabile. Care nu l-au ajutat să apere totuși penaltyul executat excelent de data asta de Ivan. Penalty ca urmare a altei prostii făcute de un jucător al Farului, de data asta de Boli.

Oricum s-ar termina acest campionat, Hagi are drepturi de autor pe aceste ultime etape. Când îl trimiți în teren pe Bîrzu în locul lui Borza și crezi că vei câștiga titlul înseamnă că ești cu adevărat vizionar. 1-1 la final în scrâșnet de dinți și totul se joacă până în ultimul minut al ultimei etape.

Costin Ștucan: De ce nu se bate CS Universitatea Craiova la titlu? Simplu. Pentru că fundașii - în meciul de azi, Mitrea și Vlădoiu - fac altora cadouri de titlu , iar atacanții nu pot da lovitura de grație nici când adversara - candidată serioasă la titlu - își face rău singură și joacă o repriză în inferioritate.

De ce are Farul șanse mari să fie campioană peste două săptămâni? Chiar și când nu joacă mai nimic din fotbalul atât de lăudat de specialiști, echipa lui Hagi știe să sufere, să absoarbă presiunea și, în plus, are o doză semnificativă de șansă, vezi faza din minutul 88 în care Aioani și bara au oprit mingile mitraliate în serie spre plasă.

De ce ar putea pierde Farul titlul? Pentru că Alibec - fotbalistul resuscitat de Hagi în acest sezon și făcut căpitan de echipă - are încă minte de domn Goe, incapabil să înțeleagă că un campionat se câștigă fără să dai pumni în cap unui adversar atunci când echipa ta conduce și are un ascendent moral pe un stadion ostil, într-un meci crucial.

Remus Răureanu: Rezultatul e bun pentru FCSB, devine posibil ca Becali să câștige titlul de acasă, din Pipera, cu schimbări și cu toate deciziile luate în funcție de chef. Farul a rezistat atât cât a putut în repriza a doua, Aioani are un mare merit pentru egalul acesta. Dacă Farul a rezistat la Craiova în inferioritate, înseamnă că ar merita trofeul și laudele. FCSB are talent suplimentar, un lot mai mare, bani mai mulți, așa ca e mai aproape de titlu.

CS Universitatea Craiova - Farul 0-1 la pauză

Cristi Geambașu: Farul a survolat momentul ratării penaltyului cu nonșalanța tinereții sau a certitudinii valorii? Înclin spre ambele variante! Încă o dată superficial când execută lovitura de la 11 metri (dictată cu sprijinul tehnologiei VAR care vede fault și la un fâlfâit de aripi al păsării colibri), Alibec s-a scos prelucrând abil o minge pentru golul lui Mateus.

Și s-a scos definitiv din joc prin prostia cosmică de la faultul asupra lui Vlădoiu, eliminare din cauza căreia va lipsi și în meciul capital cu FCSB de etapa viitoare. Hagi poate face multe, nu să controleze însă și demonii lui Alibec.

Costin Ștucan: De ce nu se bate CS Universitatea Craiova la titlu? Simplu. Pentru că fundașii lui CS Universitatea Craiova fac altora cadouri de titlu. 

Mai întâi Mitrea. La 35 de ani, experiența trebuia să-i sufle în ureche fostului apărător de la Viitorul că nu e indicat să intri în sufletul lui Alibec atunci când adversarul e aproape ieșit din careu și nu mai știe ce picior să lase în spate pentru un ultim contact numai bun de cerșit penalty. 

Apoi Vlădoiu, care a transformat o atât de blamată “lungă și p-a doua” a Farului în două preluări perfecte pentru Alibec. Fundașul dreapta a dat cu capul pe direcția de alergare a atacantului de la Farul, apoi a fugit pe lângă minge până când Alibec i-a spus merci, i-a luat obiectul muncii și, după ce l-a trimis la culcare pe anchilozatul Mitrea, l-a lăsat pe Mateus singur cu poarta goală. 

Cu misiunea ușurată de fundașii Craiovei, Alibec s-a gândit să îngreuneze nivelul jocului. L-a lovit pe Vlădoiu și a fost eliminat. Urmează o repriză infernală pentru Farul și un meci cu FCSB fără încă un titular.

Remus Răureanu: Craiova asistă, deocamdată, la demonstrația Farului. Vlădoiu a greșit grav la gol, dar pare că totul se aliniază pentru oamenii lui Hagi și așa a fost pentru oricare campioană de până acum. Alibec, așa, ratangiu al penalty-ului, ar fi rămas cel mai important om al lui Hagi. Scenariul de acum arată ca unul infernal pentru dobrogeni, care nu au cum să reziste o repriză întreagă!

CS Universitatea Craiova - Farul, înainte de meci

Cristi Geambașu: Nesecatul izvor de talente al lui Hagi este totuși o figură de stil. Absențele lui Adrian Mazilu, Tudor Băluță, Mihai Popescu și Ionuț Larie, adică atacantul cel mai vogă, mijlocașul central care dă echilibru și fundașii centrali titulari, nu au cum să nu se vadă în meciul cu o echipă a Craiovei imprevizibilă și capabilă să strice petrecerea celorlalți. Vor fi însă pe teren Grameni, Louis Munteanu și Alibec, iar pe bancă așteaptă micuțul Enes Sali. 

La olteni, continuă rocada Markovic-Koljic și senzația că mai trece un sezon în care toată lumea se complace într-o dulce mediocritate. Patron, conducători, antrenor, jucători.

Costin Ștucan: Acum 6 ani, în penultima etapă a play-off-ului, Viitorul câștiga cu 1-0 în fața Craiovei lui Rotaru, iar George Becali - acest Darth Vader al campionatului - acuza “fapte de corupție” ale oltenilor, care menajaseră mulți titulari. 

Viitorul a câștigat lejer meciul și apoi titlul. 

De atunci, clubul lui Hagi s-a rebotezat Farul, a păstrat alura de cuib de cavaleri Jedi ai Ligii 1 și acum se luptă din nou la titlu, cu diferența că în seara asta Craiova lui Rotaru are în teren titularii. Enunțul nu e valabil și pentru Hagi, care nu poate folosi cuplul de fundași centrali Larie - Mihai Popescu și nici pe calculatorul uman Băluță. 

Dacă fotbalul s-ar juca după statistici și absențe, Farul ar trebui să aibă un meci infernal. Dacă va ieși teafără, echipa din Ovidiu va putea spune că are din nou vână serioasă de campioană, fără ca Darth Vader să mai aibă ce să comenteze despre corupție și interese.

Remus Răureanu: O victorie a Farului ar cam încheia socotelile despre cursa pentru titlu. Dacă Hagi îi transformă în campioni pe Doukoure, pe Mateus, pe care-l aruncaseră Botoșanii, și pe adolescenții Borza, Mazilu, el îi lasă definitiv fără scuze pe antrenorii care se plâng de subțirimea loturilor. Craiova mai poate prinde un bilet pentru preliminariile europene, ceea ce nu înseamnă puțin, chiar dacă oltenii nu au fost niciodată în grupele vreunei competiții UEFA. În sezonul trecut, ei au ajuns până în play-off și doar pentru așa ceva s-au ales cu un milion de euro.

Totul despre CS Universitatea Craiova - Farul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
rumunek
rumunek  •  15 Mai 2023, 01:28
Postat de anticenzuralasport pe 14 Mai 2023, 00:02

Ce a semănat mă GB ???

Mă să-i zici lui Talpan! După aia, mai vorbim, dacă nu te rupe eroul din Afganistan.

ChirilaDavid25
ChirilaDavid25  •  14 Mai 2023, 10:26

Inevitabilul s a produs. Trebuia neapărat lansată din nou această inepție!

.k.u.b.a
.k.u.b.a  •  14 Mai 2023, 09:46
Postat de observator_federal pe 14 Mai 2023, 00:22

Au si comentatorii fecesebiști satisfacția lor vinovată (neputincioasă?)... După ce tot meciul s-au legat de execuțiile nereușite ("prea pretențioase") ale lui Markovic - cică e lent și nu sare bine la cap?? - Baiaram care "are teamă" sau Ișfan "care nu a adus nimic în joc" , de Ivan nu mai zic că erau în stare să-i cobească să rateze penaltyul chiar dacă asta echivala cu Fcsb adio titlu... Ei bine, Mocanu&Grădinescu conchid că penaltyul Craiovei a fost acordat ușor (nu al Farului??), că "juveții" riscă să piardă Europa și că mâine Arena Națională va fi plină cu vârf (frumoasă imagine, cu vârf să fie!) ... Vă reamintesc că fecesebiștii, în antipatia lor necontrolată (ereditară, din perioada ministerelor cu epoleți în fotbalul românesc) față de Oltenia fotbalistică, au împins CFR-ul Cluj spre un titlu nemeritat în campionatul 2019-2020, fără să realizeze că contribuie astfel decisiv la heghemonia neîntreruptă a ardelenilor. Băi, cu toate astea, noi vă iubim! Intens

Papucarii tai Marcele, ai facut iarasi jocul stapanului vostru suprem, JJ!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează