FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - FCSB 0-1, comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Costin Ștucan

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 februarie 2023 15:15 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 23:57

VOCILE GAZETEI. Derby-ul CFR Cluj - FCSB 0-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP) și Costin Ștucan (reporter special GSP). Mai jos găsești opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: CFR Cluj - FCSB 0-1

Cristian Geambașu: „Nu e Andrea, e Malcom!

Uluitor, nicio schimbare la pauză la FCSB! S-a maturizat nea Gigi? Mai mult, Miculescu intră în locul lui Compagno de-abia în minutul 66. Deși italianul evoluase slab spre modest, perla de 1,7 milioane de la Arad reușește să fie încă mai invizibilă. 

Dincolo, după ce Petrescu începuse repriza secundă cu Deac, schimbase și liniile în atac. Birligea și Yeboah în locul lui Petrila și Janga. Jocul se echilibrează, în sensul că o vreme dispar marile ocazii ale oaspeților și fluxul meciului curge neutru, cumva convenabil pentru CFR. O vreme, vezi și ratările lui Yeboah. Personajul principal este însă Edjouma, din nou remarcabil. În colaborare cu Octavian Popescu, Malcom înscrie un gol cum o face Andrea Compagno în zilele lui bune. Este golul victoriei echipei mai bune în derby. 

A fost și o bătaie cu bulgări de zăpadă la final, dar nu una prietenească. La butoane, galeria CFR-ului. Mustește dușmănia în tribunele stadioanelor noastre. Fie vară, fie iarnă.”

Dan Udrea:  A câștigat cine a meritat 

Prima repriză a fost la discreția FCSB-ului, care efectiv s-a distrat cu CFR, dar deși a lovit-o din toate direcțiile, nu i-a aplicat și un KO. Iar la pauză și în partea a doua, Dan Petrescu a intervenit cu schimbări bune (Deac, Yeboah), care au echilibrat raportul de forțe din teren. Efectul? CFR a fost mai bună în ultimele 45 de minute. 

Atâta doar că fotbalul are legile lui ciudate: de marcat a marcat FCSB, tocmai când părea că a obosit și se mulțumește cu 0-0. Totuși, per total, succesul e justificat! Derby-ul a fost de calitate, cu doi portari de clasă, cu doi închizători senzaționali (Boateng și Șut), dar și cu o confirmare: dacă FCSB vrea să fie în lupta la titlu, atunci trebuie să-l uite pe Dawa și să joace cum a făcut-o mai ales în prima repriză. 

Victoria FCSB-ului aprinde și mai tare campionatul, care anunță deja cel mai atractiv play-off din istorie!”

Costin Ștucan: „Doi portari și o scăriță

La pauză, Petrescu și-a băgat creierul portabil în teren, iar cerebralul Deac a reușit cumva să contribuie la închiderea spațiilor prin care fecesebiștii se scurgeau amenințător spre poarta lui Scuffet. Spațiile închise pentru oaspeți au însemnat mai multă posesie și, automat, mai multe șanse de a deschide alte spații, de data asta în jumătatea FCSB. 

CFR a găsit breșe, dar Yeboah n-a putut să-i dea lovitura de grație lui Târnovanu, la fel cum nici adversarii nu au reușit în prima repriză să-i vină de hac lui Scuffet. Meciul se ducea spre un 0-0 care putea fi foarte bine să fie 2-2, însă în final Edjouma a apărut de nicăieri, a forțat un culoar în care a apărut Octavian Popescu, mult prea rapid chiar și pentru o intrare de penalty a lui Yuri, iar mingea reprimită în careu a fost înălțată ca un avion de hârtie peste Scuffet. 

FCSB învinge și dă larg de perete ușa camerei în care cel puțin patru echipe zdravene se vor lua la trântă la primăvară pentru titlul de campioană”. 

VIDEO Golul marcat de Malcom Edjouma în CFR Cluj - FCSB

La pauză: CFR Cluj - FCSB 0-0

Cristian Geambașu: „FCSB-CFR 8-3 și 2-1. Nu sunt scoruri, ci statistica șuturilor la poartă și pe poartă în prima jumătate de oră a derbyului. FCSB joacă mai bine, vede poarta mai de aproape, CFR pare surprinsă de tupeul adversarilor. Edjouma, Cordea și Șut sunt opriți de Scuffet, care alături de kosovarul Krasniqi vor fi singurii cărora Dan Petrescu nu va avea ce să-le reproșeze la pauză. Deși mai știi? 

Boateng este invizibil, Cvek se remarcă la faulturi. Dincolo, nici Olaru nu funcționează la 100%, dar greul cade pe insistența lui Edjouma, constanța lui Șut și momentele de inspirație ale lui Octavian Popescu. Îl vom vedea pe Deac după pauză. În general vom vedea alt CFR. La FCSB este posibil să vedem orice. Pe câte schimbări pariați?”

Dan Udrea: „Ai senzația că e un meci care opune o echipă de Liga 1 (FCSB) uneia de Liga secundă (CFR). Nu am văzut-o niciodată pe CFR dominată într-un asemenea hal. Ai impresia că se joacă 11 contra 9, cu superioritate în favoarea roș-albaștrilor. E chiar șocant aspectul jocului. Cea mai mare supriză a primei reprize e că se joacă un fotbal de calitate. Cea mai mare minciună e chiar scorul. 0-0. Pentru CFR!”

Costin Ștucan: “Meciul portarilor” - așa cum au numit comentatorii Digi prima repriză - conține o mare doză de exagerare. Deocamdată, e doar meciul lui Scuffet care s-a trezit singur cu Edjouma și cu Cordea, care a văzut târziu mingea trimisă excepțional de Șut, dar care de fiecare dată a găsit o gambă sau un braț în plus pentru a împiedica deschiderea scorului. 

Dincolo, Târnovanu a scos și el de două ori, dar dacă nu ar fi făcut-o ar fi fost culpabil. Șuturile lui Krasniqi de la distanță - campioana a intrat cu mingea în careul advers doar o dată! - au fost tot ce a putut produce CFR, o echipă imobilă ca un bătrân înfrigurat și înfofolit până în nas. 

FCSB a avut energie, a pasat curat și agresiv și a produs faze periculoase, dar mai e o repriză. Și, probabil, urmează și ceva faze fixe pentru CFR.

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - FCSB 0-1, comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Costin Ștucan
Statistica primei reprize din CFR - FCSB. Sursa: Sofascore

Înainte de CFR Cluj - FCSB: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: „Gazonul se prezintă mai mult decât decent, congelatorul din Gruia funcționează la capacitate maximă, iar echipele arată excelent. Dan Petrescu și Gigi Becali au trimis pe teren tot ce au mai bun, iar aici trebuie să îl includem neapărat pe Iulian Cristea. Aflat la primul meci după accidentarea suferită la meciul Muntenegru-România din 4 iunie 2022, adică după 8 luni, Cristea îl înlocuiește pe comisarul Dawa. Microbiștii știu de ce comisar. 

Se anunță un derby la care nimeni nu e dispus să ofere cadouri. Tripleta ofensivă Cordea, Compagno, Octavian Popescu arată ceva mai bine pe hârtie decât aceea a Clujului, cu Petrila, Janga și Krasniqi. CFR-ul pare, în schimb, mai puternică la mijloc, cu Boateng, Muhar și Cvek. Aici s-ar putea ca Olaru să aibă altă părere. Să fie derby!”

Dan Udrea: „La minus 10 grade e greu și să schiezi, dar să joci fotbal! Dan Petrescu ar semna cu două mâini pentru un egal, FCSB n-ar fi deranjată nici ea de o remiză. M-aș mira să vedem goluri multe, spectacol și fotbal de calitate pe un gazon care în ultimele 48 de ore a găzduit doar zăpadă, lopeți și ger năprasnic. Fotbalul jucat iarna nu e pentru Europa de Est”.

Costin Ștucan: „Înainte de fiecare play-off, oficialii FCSB își fac calcule: «Chiar și dacă luăm azi bătaie, se fac X puncte până la primul loc. Înjumătățite înseamnă Y puncte, un fleac…». Niciodată, însă, în ultimii ani, matematica fină a celor de la FCSB nu a dus la câștigarea titlului. 

Nici acum nu e diferit. MM Stoica a calculat, a împărțit și nu vede nicio tragedie în înfrângere. E o potențială capcană mentală pentru CFR, dar oamenii de la Cluj par imuni la astfel de joculețe psihologice. Deocamdată, singurii vulnerabili psihic sunt tot cei de la FCSB. Au un patron-antrenor care scoate marcatorii la 2-1 cu Farul, au un antrenor-marionetă cu licență Pro și un altul fără licență - pe care ei îl numesc “specialul” - a cărui influență asupra vestiarului pare a fi în declin. 

Marea familie coagulată după alegerea lui Pintilii e în pericol să devină un fel de familia Bundy, o perpetuă comedie.”

CFR Cluj - FCSB, echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri,. Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Petrila, Janga, Krasniqi 
Rezerve: Bălgrădean, Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Fica, Birligea, Yeboah 
Antrenor: Dan Petrescu 

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru - Cordea, Compagno, Oct.Popescu
Rezerve: Vlad, Crețu, Haruț, Miculescu, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj 
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Daniel Mitruți și George Neacșu 
Arbitru VAR: Sorin Costreie / Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (61)
ObserverS
ObserverS  •  08 Februarie 2023, 19:00
Postat de anticenzuralasport pe 05 Februarie 2023, 23:10

Pai daca dădea CFR gol se dădea și pe Digi 24....

Vai ce va mai omoară presa pe voi! De asta ești cu autocenzura. Vezi ca cenzura in sport steaua-tska a inventat-o când au venit cu tancurile sovietice. De atunci, aia impuși de ruși in presa, au tot făcut pui si țin si azi cu stiua. Mulți dintre ei si cu zecesebe! Așa ca lasa smiorcul cu presa care va critica!

ObserverS
ObserverS  •  08 Februarie 2023, 18:54
Postat de anticenzuralasport pe 06 Februarie 2023, 00:02

Tu ai văzut meciul ? Au fost 3 situații doar de singur cu portarul ...

3 ocazii de singur cu portarul, cu tot cu alea doua ale lui CFR? Sau pe alea nu le-ai văzut?

brindusa_dorel
brindusa_dorel  •  08 Februarie 2023, 16:52
Postat de befree pe 05 Februarie 2023, 21:23

Toti dau in fcsb, dar mai ales nesimtitul ala de Silkeborg. Prenumele nu i-l stiu...

nentori

Vezi toate comentariile (61)
Comentează