FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 0-0

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - FCSB, comentat live pe GSP de Alin Buzărin, Cristian Geambașu și Cătălin Țepelin: „Să vină Dudelange! Cine pe cine păcălește cu acest simulacru de fotbal?”

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 aprilie 2019 22:58

Derby-ul CFR Cluj - FCSB 0-0 a fost comentat live de Alin Buzărin (editorialist GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final:  CFR Cluj - FCSB 0-0

Alin Buzărin: În minutul 89, pe teren au intrat doi mijlocasi defensivi, Hoban și Nedelcu. Ilustrativ pentru filmul mut al acestui meci închis și urât, în care practic nu s-a întâmplat nimic. Acest scor alb al unui meci gri mai anulează o șansă a FCSB-ului și o poate transforma pe CFR în cea mai nesărată campioană din istoria fotbalului nostru.

Cătălin Țepelin: Să nu fim supărați pe urâțenia derbyului. Petrescu nu ne-a promis niciodată spectacol. La fel cum nici Teja nu a arătat vreodată că are anvergura de a controla meciuri de nivel mare. Zero șuturi pe poartă, zero mutări inspirate, zero curaj. Atât s-a putut. La vară, în Europa, se va putea chiar mai puțin. 

Cristian Geambașu: Să vină Dudelange! Să vină Differdange și Union Titus Petange, și toate nucile tari din campionatul Ducatului de Luxemburg! Suntem pregătiți, de data asta nu ne vor surprinde. Vă dați seama că fotbalul strepezit propus de CFR-ul lui Petrescu, în care a intrat complice și FCSB-ul, i-a tăiat inspirația și lui Becali, care nu a mai comandat nicio schimbare la pauză? Și, de fapt, cine pe cine păcălește cu acest simulacru de fotbal?

Pauză: CFR Cluj - FCSB 0-0

Alin Buzărin: Dacă acest Diazepam desăvărșit e derbyul României, nu e bine deloc. Ceea ce numim fotbal tacticizat de fapt e fotbalul prost în starea sa cea mai pură. Leșinat, lent, fără vână, fără calitate. Din această ciorbă fără carne poate rezulta doar o nouă victimă pentru Dudelange. Dar poate că s-a greșit ora de start, care nu e 21, ci 22.

Cătălin Țepelin: Nu am mai văzut o repriză atât de urâtă de câțiva ani  de foarte mulți ani  niciodată. Clujenii fac masterul în "bubuială + lungă și p-a doua", FCSB așteaptă o "specială" dată de hazard, ca la păcănele. Nu mai bine alegem campioana prin tragere la sorți? 

Cristian Geambașu: Varza a la Cluj este o mâncare gustoasă, fotbalul a la Petrescu este o cină cu două frunze de salată și o lămâie stoarsă peste. Prizonieri ai locului unde se ofilește jocul, băieții antrenați de Teja și schimbați de Becali au intrat în meniul acesta de post fotbalistic în primele 45 de minute. Man și Coman au încercat să rupă lanțul prudenței, dar Vinicius și Boli arată de parcă păzesc Sfântul Graal. Și cum ar fi fost ca Vinicius să înscrie? Ce răsplătea acel posibil gol?

Înainte de CFR Cluj - FCSB » La ce ne așteptăm?

Alin Buzărin: Chiar dacă nu pare, presiunea e pe Dan Petrescu. Titlul primejduit l-ar afecta, în vreme ce victoria, adică titlul pecetluit în mare parte chiar din seara aceasta, s-ar înscrie în sfera normalului. Dincolo, orice peste clasicul loc secund al ultimilor trei ani pare o mare realizare. Privind garniturile, observăm la CFR abdicarea de la orice fantezie, prin lăsarea lui Ioniță pe bancă. La FCSB s-a preferat experiența lui Teixeira în locul lui Nedelcu, exponentul tinereții riscante. 

Cătălin Țepelin: Dan Petrescu are toate avantajele pe tavă. Clasament, experiență, teren propriu, titulari războinici, gata să joace cu talpa sus și cotul în gât pentru un egal care să țină titlul la Cluj. Dar în fotbal nu e mereu pentru cine se pregătește. Deși Teja pare mai reținut decât i-o cere nevoia și nu riscă de la început cu două vârfuri.

Cristian Geambașu: Va fi un duel între zgârcenia fotbalistică a lui Dan Petrescu, numită atât de poetic pragmatism, și imprevizibilul generos produs de tinerețea lui Coman, Man și Tănase. Între forța pură a lui Gnohere și oportunismul de bună calitate al lui Bud. Ori sclipirile lui Omrani. Păcat că lipsesc Țucudean și Pintilii, dar se vede treaba că uneori nici vracii nu pot face minuni! 

CFR Cluj - FCSB » livetext AICI

ECHIPE DE START:

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Bordeianu - Culio - Djokovic - Omrani, Bud, Deac
Rezerve: Vollado, Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho, Păun, Costache
Absent: Țucudean (nerefăcut)
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, I. Cristea, J. Morais - Filip, Teixeira - Man, Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Moruțan, Hora, Stoian, M. Roman I, Fl. Matei
Absenți: Pintilii, Bălașa, Momcilovici, Al. Stan (accidentați)
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu și Mircea Orbuleţ

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
whiteredarad
whiteredarad  •  15 Aprilie 2019, 10:40

Toti ziaristii sportivi bucuresteni, la DIGI, si GSP,mai ales ,plang amarnic , pe umarul lui Becali. Ofensa suprema, contra CFR-ului, cred ei,este sa le reamintesti de Dudelange. Doar ca judecand la rece : ... 1.CFR a fost eliminata , in primul rand de Malmo, avand , dupa returul pierdut acasa , mare sansa in Suedia. CFR a fost mai aproape de calificare cu campioana Suediei...decit Nationala Romaniei, contra nationalei Suediei. Deci...de ce ( de cine ) radeti ? 2. Va faceti ca nu stiti ca pina si AC Milan a avut mari probleme "cu amatorii" de la Dudelange, la Milano,in retur, "amatorii" au condus Milanul, cu 1-0. Deci nu prea sint....amatori. 3 Pina una -alta , nici FCSB nu a facut "mare branza" in Europa, ( si ei au jucat cu "amarasteni, si nu au putut...nimic) ,dar este "trendy" sa ironizezi CFR, si sa-l iubesti pe Cioban. Cu hohote de ras constat ca pina si ziaristii bucuresteni -Becali,..pare mai decent- nu mai pot da vina pe arbitru, "strainul" Kovacs, daca judecam bine, i-a iertat pe bucuresteni, de vreo 3 galbene, le-a dat faltuti,per total... a dat 5% pentru FCSB. Si , totusi...degeaba. Pina sa termin mai spun una "nici un sut pe poarta" striga DIGI. Mai fratilor,...barele fac parte....din poarta ! Sau gresesc ?. In fine, catre final, Teja s-a *** de frica introducandu-l pe Nedelcu, in loc sa faca schimbare ofensiva, ca avea pe banca jucatori. Asta nu va spune nimic ? Macar CFR l-a bagat pe Hoban s

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

771545396317549
Eugen Iustin  •  15 Aprilie 2019, 09:10
Postat de samertx pe 15 Aprilie 2019, 00:39

Geambașu, tu ai pretenții numai de la o echipă, țin să te informez că fotbalul se joacă între două, metre. :)) Cică a jucat acasă și n-a fost plătită pe post de sparring.

Aseara nu a parut ca exista o a doua echipa care vrea sa joace fotbal, banuiesc ca de aici confuzia domnului ziarist.

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  15 Aprilie 2019, 01:29

D.Petrescu a jucat exact ce trebuie , este suficient egalul. Din pacate a supra-apreciat adversarul , fcsb este o echipa subtirica , in acest caz in repriza a 2 a era cazul sa schimbe tactica si castiga usor. Ma mai intreb ce spuneau cei 3 pseudo-ziaristi daca fcsb avea 2 bare , probabil ca o invocau pe mama ghinionului . Slaba prestatia celor trei , mult mai slaba decat a fotbalistilor din meciul asta.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează