FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA 4-1

Vocile Gazetei » Derby-ul FCSB - CSU Craiova, comentat live pe GSP de Cristian Geambașu, Cătălin Țepelin și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 martie 2020 19:01

Derby-ul FCSB - CS Universitatea Craiova (4-1) a fost comentat live de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos vei găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final. 

După FCSB - Craiova 4-1:

Cristian Geambașu: Festivalul erorilor defensive a balansat decisiv în favoarea Craiovei pe a doua jumătate a meciului și a ieșit un 4-1 greu de anticipat prin minutul 70. O victorie posibilă grație unei calități individuale superioare de partea roș-albaștrilor, dar și printr-o abordare mai serioasă. Iar complexul Craiovei atunci când joacă la București cu FCSB tinde să se transforme în coșmar. Un coșmar alimentat de pasivitatea lui Cornel Papură. De pe la ora 22, oltenii cam adormiră. Ca antrenorul lor.

Cătălin Țepelin: FCSB s-a dovedit aceeași colecție de talente sclipitoare care ar putea mult mai mult dacă n-ar juca doar din ADN, ci și din știință tactică construită la antrenamente. Craiova a fost, ca de obicei, un turn din cărți de joc care se prăbușește solemn ori de câte ori se apropie de ceva important. Apărarea de stand-up comedy a oltenilor a luat 7 goluri în ultimele două meciuri, ratând și Cupa, și șansa să urce pe primul loc în play-off. Continuitatea e marea problemă a acestor două echipe ținute la respect de cadența fără cusur a CFR-ului. 

Dan Udrea: FCSB a jucat fotbal în această seară, Vlad a fost singurul care a băgat-o în joc pe Craiova. Scorul pare exagerat, dar e confirmat de jocul foarte bun al vicecampioanei și de complexul de inferioritate pe care Craiova l-a dezvoltat la București, pe terenul FCSB-ului, de când a promovat. FCSB și Craiova sunt acum la egalitate de puncte, pe locul 2, dar, de fapt, marea câștigătoare acestei zile e CFR. A mai trecut o etapă și, fără să joace, menține cel puțin 3 puncte avans. Care ar putea să se facă 6 după meciul de la Mediaș. Titlul e 90% în Gruia.

Despre FCSB - Craiova la pauză (1-1)

Cristian Geambașu: Mirko Păcălicelli. Respectând proporțiile, italianul din poarta Craiovei a comis-o cam ca brazilianul Ederson din poarta lui City, la golul doi al lui United din derbyul orașului Manchester. Problema oltenilor, dincolo de golul egalizator al lui Bărbuț a fost că au avut cam mulți cetățeni pe teren, nu fotbaliști. Asta ca să continuăm riscanta paralelă dintre echipa lui Papură și cea a lui Guardiola. Întrebam retoric înainte de meci cine va greși primul, nu dacă va greși cineva. Acum știm. Iar Andrei Vlad s-a făcut mic, mic de tot la șutul lui Bărbuț. Asta după ce apărarea din fața lui dispăruse.

Cătălin Țepelin: Suporterii Craiovei cam aveau dreptate când și-au poreclit portarul "Circarelli". Prea riscante jongleriile acestui italian care, după ce a dăruit victoria FCSB-ului și astă-toamnă (amintiți-vă golul lui Tsuomou), a mai aprins o dată speranțele roș-albaștrilor. Oltenii au fost sufocați de pressingul super-avansat al FCSB-ului, dar au avut noroc că și lui Vlad i-au tremurat mănușile pe final de repriză. 

Dan Udrea: Fără Mihăilă, Craiova nu joacă în 10, ci în 9. Cu Nițu și Baiaram în atac e greu și să promovezi în Liga 1, dar să mai și emiți pretenții la un meci cu FCSB. De fapt, Craiova a evoluat în 8 fiindcă Pigliacelli a îmbrăcat tricoul roș-albastru la faza golului lui Oaidă. A avut dreptate Pițurcă atunci când l-a scos din poartă: acest portar pare mai degrabă preocupat să se comporte la fiecare fază precum un jucător de câmp decât să dea siguranță între buturi. Norocul Craiovei e că și FCSB are in poartă tot un pseudoportar: Vlad a luat gol la colțul scurt la o fază la care dacă te respecți cât de cât ca portar, niciodată n-ai voie să scoți mingea din plasă.

ÎNAINTE DE FCSB - CRAIOVA » LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Cristian Geambașu: Cine nu are atacanți, să-și cumpere! Iar cine îi are, să îi lase pe bancă! După prestații când diluate, când crispate, când scremute, Adrian Petre și Andrei Ivan își merită locul pe banca de rezerve. Asta ca să nu îi mai bombănim pe antrenori. Dar chiar și în lipsa atacanților de careu FCSB și Craiova sunt echipe ofensive. Cu apărarea stau ele mai rău. Cristea și Planici sau Bălașa și Ciosici? Întrebarea nu este cine va greși, ci cine va greși mai repede și cu repetiție?

Cătălin Țepelin: Teoretic, când ai un meci în care poți vedea 7 semifinaliști de Campionat European U21, te aștepți la un regal. Practic, când cei mai mulți dintre ei sunt antrenați prin telefon, nu te mai aștepți la nimic. Doar speri să iasă un meci bun. Cu Dumnezeu înainte, vorba lui Vintilă! Și FCSB chiar are nevoie de ajutor de Sus! Pentru că dacă pierde meciul ăsta, poate ajunge pe locul 6 din 6 în play-off, în timp ce Craiova ar intra serios în lupta la titlu. Egalul ar fi darul zeilor pentru CFR.

Dan Udrea: Pentru multe partide din Liga 1 măsura interzicerii spectatorilor nici nu se va resimți. Nu e și cazul meciului FCSB - Craiova, care ar fi strâns cel puțin 15.000 de fani. Trebuie însă să acceptăm situația și, într-o perioadă în care coronavirus ne interzice tot mai mult din confortul vieții de zi cu zi, măcar să ne bucurăm de un derby de calitate! Și să nu ne pierdem și plăcerea de a ne uita la fotbal.

Vezi și: 

Toate detaliile de la FCSB - Craiova sunt AICI!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
doubleti
doubleti  •  09 Martie 2020, 14:04

Sa fim serioși. Nu ai pe cine lauda după un astfel de blat. La 2-1 am dat pe Netflix, deși sunt un suporter înfocat al Craiovei de 40 de ani, dar nu am mai suportat mizeria de aseara. Pentru cei care cred ca s-a jucat pe bune sa analizeze jocul si sa-mi explice cum o echipă care nu s bătut pe nimeni in 2020, care s-a chinuit acasă cu Chindia si Clinceni, bate cu 4-1 o echipă care a fominat-o pe CFR??? Cum se face ca fundasii au respins numai la adversari când puteau degaja pentru a muta presiunea din terenul lor. Cum se face ca portarul cu cel mai bun joc de picior din România degajeaza direct la adversarul aflat la marginea cardului?? Chiar suntem toti proști. De aseară mi s-a facut scârbă de fotbalul infect din România. Am sa urmăresc doar meciurile internaționale. Mesaj pentru ROTARU: TI-AI BATUT JOC DE MILIOANELE DE SUPORTERI DIN TARA. NU MAI PUPATI 5000 DE SPECTATORI DE ACUM ÎNCOLO. Norocul vostru ca jucați următoare 2 jocuri acasă fără spectatori ca astfel se vedea ca veti fi parasiti de către suporterii dezgustați. Nici daca câștigați campionatul nu o sa va spălați păcatul de a fi sluga fcsb-ului. Dacă nici atunci când aceasta echipă mediocră este la pământ voi nu o bateti, e clar ca aveti datorii morale către ei. Sa nu uitam ca in toamnă tot voi ați fost cei care ati ajutat-o să învie după seria nefericită avută. Oare a fost tot o întâmplare???

nenea007
nenea007  •  09 Martie 2020, 13:12
Postat de kamouniyak pe 08 Martie 2020, 22:05

"Vocile Gazetei"...Il faceti pe ala "Circarelli"desi el e cel mai bun portar din Romania. De aia suntem unde suntem cu fotbalul, ca nu are nimeni curaj sa paseze de pe linia de aparare, ca atunci cand e vreo greseala ii sar toti in cap. A mai gresit si Ederson azi. Nu l-a distrus nimeni in Anglia. *** Doar ala e pseudoportar?

Trebuie sa va dau dreptate... Tot din cauza unei pase aiuritoare a pierdut si Realul... Autorul ''assist''-ului a fost Benzema.

2219685258092191
Bajea George  •  09 Martie 2020, 12:45

Pariază cineva că U.Craiova cu Papură pe bancă, Kolici vârf și Pigliacelli în poartă, nu va câștiga nici un meci jucat în play-off, nici acasă nici în deplasare ? Oare ce cotă ar avea pariul ăsta ?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează