FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-1

Vocile Gazetei » Dinamo - FCSB 2-1, comentat live pe GSP de Alin Buzărin, Ovidiu Ioanițoaia și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 februarie 2020 19:00

Derby-ul Dinamo - FCSB 2-1 a fost comentat live de Alin Buzărin (editorialist GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos vei găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final. 

FINAL: DINAMO - FCSB 2-1

Alin Buzărin: Povestea cu starea de derby care apropie valorile nu e chiar poveste. Asa a fost. Dar la această apropiere de valori a contat seara groaznica a FCSB-ului, de fapt acest februarie ingrozitor, pentru care probabil Vintilă va da socoteală. Ca și pentru că in zece oameni fiind, a băgat in teren doi supraponderali, Popa (zelos totusi) si Gnohere (inexistent). Oare vine uraganul pe care l-a prognozat meteorologul Gigi?

Ovidiu Ioanițoaia: Cu un om în plus, Dinamo a controlat repriza secundă, uneori autoritar. Finalmente, grație golului lui Vali Lazăr, introdus providențial trei minute mai devreme, a obținut o victorie pe cât de surprinzătoare, pe atât de meritată. Diferența de scor putea fi și mai mare dacă Soiledis n-ar fi salvat de pe linia porții la o incursiune a lui Sorescu. 

De partea cealaltă, D. Man s-a mai străduit, pe când „balerinii” Fl. Coman și Moruțan, ambii schimbați, n-au mișcat în front. Se spune despre ei că au valoare, dar ea se manifestă mai mult e hârtie, cei doi întârziind să o arate și pe gazon. Glumind, urmează să aflăm acum ce va face Gigi Becali, care a declarat că, dacă va pierde cu Dinamo, se va spânzura!

Remus Răureanu: Ne-am bucurat de pomană pentru prestația lui Coman de la Europeanul de tineret, dacă Becali îl ține ca pe un animal de casă, bun pentru propria distracție. Florinel, Man, Moruțan nu au un antrenor real, Gigi i-a lăsat pe mâna unui instructor refuzat și din liga a doua. 

Dinamo va porni în curând încă o misiune cu salvarea de la retrogradare ca obiectiv. Victoria, atmosfera de pe stadion și talentul câtorva jucători sunt semne despre ce s-ar putea face dacă ar exista bani pentru salarii, o conducere clar stabilită și un plan decent.

LA PAUZĂ: DINAMO - FCSB 1-1

Alin Buzărin: Golul carierei pentru Sin! De multi ani n-am vazut o asemenea lovitură liberă pe meleagurile noastre. După cum n-am vazut nici genul acela de gheată in bărbie precum cea a lui Cristea la Perovici! Justificată eliminarea, chiar dacă intâi Feșnic dăduse doar "galben". 

Penaltyul din final, justificat și el, a scos cat de cat la lumină FCSB-ul. În zece oameni si cu 0-1 nu era deloc în regulă pentru Vintilă. Altfel, încărcătură, spectacol în tribune, nivel destul de bun. Orice se poate intâmpla dupa pauză, inclusiv o reechilibrare numerica a efectivelor. 

Ovidiu Ioanițoaia: O primă repriză agreabilă, cursivă, zbuciumată, în care surpriza plăcută s-a numit Dinamo, ocupanta locului 9! Ea a și înscris un gol superb, Sin transformând impecabil, șut cu stângul la păianjen, o lovitură liberă de la 20 de metri.

Cea mai clară ocazie de gol i-a aparținut lui Florinel Coman. Acesta a preluat perfect deschiderea lui Olaru și a scăpat singur, numai că a tras vreo doi metri pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă! Greu de crezut că va da cineva douăzeci de milioane de euro pe un jucător care ratează o asemenea situație.

În prelungiri, după eliminarea lui I. Cristea, care l-a accidentat pe Perovic, Fl. Tănase a adus egalarea dintr-un penalty corect acordat.

Remus Răureanu: Sin! Ce păcat o fi făcut Becali? Tinerii lui și-au scăzut cotele de piață cu repriza asta ca într-o prăbușire apocaliptică a burselor din toată lumea. Pe vremuri, Giovanni Becali își recomanda jucătorii cu casete video date pe fast-forward. Luțu era oricum agil, dar pe casetă părea un supraom și era cumpărat de Galatasaray. Pe Coman și pe Moruțan nu poate Giovanni să-i iuțească așa. Dacă nu-i schimbă Gigi, vor mai avea o repriză pentru repararea imaginii. Scouterii din tribune văd meciul la viteza normală.

ÎNAINTE DE DINAMO - FCSB » LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Alin Buzărin: Un derby la asa distanță în clasament nu s-a mai pomenit de peste jumătate de veac. Dar sunt orgolii și, mai ales, Mustață, motivatorul vocal din Berceni vs. fanii motivatori financiari din peluza cealaltă. Fotbalistic vorbind, să vedem dacă Man poate juca vârf central. Si dacă nu cumva Sin (nefolosit de 19 etape) va fi păcatul tactic al lui Uhrin.

Ovidiu Ioanițoaia: Ne-am obișnuit să îi spunem, adesea mințindu-ne, Derby de România sau Eternul Derby, dar mi-e teamă că el se va reduce de data asta la un duel al galeriilor. Altfel, urmează să constatăm în ce măsură tresărirea de orgoliu a „câinilor” va reuși să răspundă valorii teoretic superioare a roș-albaștrilor. Dacă se va întâmpla așa, atunci chiar vom avea un derby.

Remus Răureanu: Dinamo e capabilă să obțină vreun punct doar dacă renunță la stilul de cazinou cu care a alternat victoriile entuziasmante și eșecurile dezastruoase. Pentru neutri e spectaculos jocul lui Uhrin, echipa lui și adversara atacă pe rând și cine ratează mai mult pierde. Dar dacă ești dinamovist, nu neutru, e enervant clasamentul. Derby-ul e și un test al șubrezeniilor: Becali și Vintilă atacă folosind un vârf fals, pe Man, Uhrin se apără și el cu fundași falși, din cauza cărora salvarea de la retrogradare constituie o grijă reală.

vezi și:

DINAMO - FCSB // Sponsorul principal al „câinilor”, donație pentru dinamoviști: „Dăm suma asta pentru fiecare 10.000 de suporteri prezenți pe arenă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
1266978280174643
Vasile Vasile  •  17 Februarie 2020, 08:21

Nu vi se pare ca de cand a venit M si M se repeta rezultatele din cealalta perioada cu el. Omul asta e piaza rea.

511840156252640
Liviu Visan  •  17 Februarie 2020, 08:01

Eternul derby? Derby de Romania? Jumatate de veac?? Pai, FCSB nu e Steaua. Sau e? Nu va e sila de ipocrizia in care ne balacim, mereu, in tara asta?

loko1
loko1  •  17 Februarie 2020, 06:16

Hai gata cu plânsul,cu presupusul,*** ***, *** !Mingea e rotundă ,nu e suficient să ai talent,trebuie să ai și voință,și o lecție bine însușită,de la un profesor,nu cioban.Ce vrei sunt banii lui ,lulupa lui , jucăria lui.Dar nu - și recunoaște vinovăția.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează