FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR

VOCILE GAZETEI Farul - CFR Cluj 0-3, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Marius Mărgărit

Farul - CFR Cluj 0-3, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Marius Mărgărit
Farul - CFR Cluj 0-3, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Marius Mărgărit

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 22:08 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 22:27

Derby-ul Farul - CFR Cluj 0-3 a fost comentat pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (directorul Gazetei), Remus Răureanu (reporter special) și Marius Mărgărit (reporter special). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Farul - CFR Cluj, 0-3 final

Ovidiu Ioanițoaia: Campioana se respectă! 

Vă amintiți de clișeul acela conform căruia după pauză parcă au intrat pe teren alte echipe? Într-un fel, asta s-a petrecut la Ovidiu, unde partida, controlată inițial de Farul, s-a răsturnat în repriza secundă. Complet schimbată, CFR a rezolvat meciul în numai 10 minute. Mai întâi a înscris Krasniqi, debut ideal pentru kosovar!, apoi Cr. Manea a transformat penaltyul acordat de Istvan Kovacs la semnalul primit din camera VAR. La 2-0, cu sacii în căruță, dar și ajutată de un adversar prăbușit moral, pierdut în spațiu, campioana s-a desprins la scor de forfait. Cu alte cuvinte, ea și-a respectat blazonul, îndreptându-se autoritar spre o victorie incontestabilă, care o instalează în fotoliul de lider. Pe merit.

Remus Răureanu: Farul, „meci” mai important la TAS

După o repriză echilibrată, Hagi si-a deconectat cumva echipa. Pare să fie suficient ca echipa CFR Cluj să existe pentru a fi campioană, ea are doar de bifat astfel de meciuri ca să contabilizeze trofeu după trofeu și să treacă în preliminariile Champions League ca să-și testeze talentul și economia dependentă de banii pe care îi oferă UEFA. Farul rămâne cu un „meci” mai important la TAS. Dacă echipa lui Hagi nu va primi dreptul de a participa în cupele europene, ar fi bine pentru campionat ca ea să nu participe în play-off.

Marius Mărgărit: Prizonieri în lumea lui Dan

A fost ca în faza aia din Transformers, când robo-hârbul camaro trece pe lângă o mașină nouă și îi ia tot luciul. Probabil s-a întâmplat la prima ieșire pe teren, când CFR a dereglat Farul. În prima jumătate, constănțenii n-au jucat nimic din ce știam că pot, ardelenii ce știe toată lumea că știu. După pauză, Hagi a încercat să mai îndrepte "fieru'", dar l-a strâmbat și mai rău. Iar oaspeții au simțit miros de motor calat și au început să dezmembreze piesele, oricum nefuncționale ale adversarilor. Băieții lui Hagi, cu el în frunte, erau împrăștiați pe teren, prizonieri în țara lui Dan. Cine să ridice mănușa?

Farul - CFR Cluj, 0-0 la pauză

Ovidiu Ioanițoaia: O repriză ca apa, inodoră, incoloră și insipidă, fără niciun șut cadrat, evoluție departe de pretențiile celor două echipe. Mai creativă și mai zglobie, Farul a fost în control. A amenințat însă o singură dată poarta adversă, când L. Munteanu, scăpat pe contraatac, a tras pe lângă poartă. Fără "clasicii" Camora și Deac, CFR a părut să aștepte, dar n-am înțeles ce. Cum n-am înțeles nici de ce Istvan Kovacs nu i-a dat cartonaș galben lui Pitu în primele minute. Ridicând piciorul prea sus, acesta i-a spart capul lui C. Manea, scenă la care, surprinzător, "centralul" a rămas indiferent.

Remus Răureanu: Meciul arată până acum ca un scenariu rezultat dintr-un armistițiu, echipelor le-ar plăcea un egal cu care ar amâna pentru play-off disputa reală. Louis Munteanu a avut ocazia sa stabilească o diferență, numai ca el a ratat într-o fază în care un atacant versat, un marcator feroce, ar fi înscris. Poate ca e o fază-explicație pentru faptul ca Dusan Vlahovici a ajuns de mic la Fiorentina și s-a impus ca un superstar, iar Munteanu a fost trimis din Toscana înapoi în Constanța.

Marius Mărgărit: Modestă rău prima parte din Farul-CFR. Ritm modest, faulturi multe, realizări spre zero. Munteanu s-a făstâcit când a scapat singur, iar în rest contănțenii au abuzat de mingi lungi, deși Hagi a răgușit strigându-le să joace la picior. A fost bine pentru CFR, care, e clar, nu vrea să piardă. Și când echipa care știe să închidă își propune puțin, pe unde să mai respire fotbalul?!

Farul - CFR Cluj, înainte de meci

Ovidiu Ioanițoaia: Am auzit spunându-se că Farul - CFR nu-i derby din pricină că echipele respective n-au foarte mulți suporteri. Greșit! Întotdeauna și oriunde duelul dintre ocupantele locurilor 1 și 2 va fi derby și va merita urmărit. La cel de azi e de văzut ce înclină balanța, tinerețea și fantezia gazdelor sau experiența și pragmatismul oaspeților.

Remus Răureanu: Clasamentul și statutul de gazdă ar indica Farul drept favorit, însă dimensiunea clubului, bugetul și pretențiile fac sa fie tot CFR gigantul în duelul acesta. Atacul Clujului arată ca unul subțiat, cu Yeboah, cu Birligea și cu Krasniqi, un nou-venit. Poate că tocmai kosovarul va face ca impresia despre diluarea ofensivei sa fie dovedită ca falsă.

Marius Mărgărit: Te-ai aștepta la un regal fotbalistic de la acest Farul - CFR, doar joacă primele două clasate din Superligă. La o ciocnire spectaculoasă între stiluri diametral opuse, fotbalul estetic al elevilor lui Hagi, cultivat pe posesie și ofensivă, și cel pragmatic, dar atât de eficient, al băieților lui Dan Petrescu. Să sperăm...

Totul despre Farul - CFR Cluj!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
Hcm27
Hcm27  •  24 Ianuarie 2023, 17:10

N-o înțeleg pe asta cu "dacă n-are drept de participare în cupele europene, sa nu mai joace în play off".Pai aia de la CSA,dacă nu au drept de promovare,de ce mai joacă?Propuneți FRF,ca sunteți formatori de opinie,poate va asculta cineva,cine trebuie sa audă și sa propună astfel de masuri.

parpalache
parpalache  •  24 Ianuarie 2023, 11:47

Recunoașteți intriga GSP-marca„mentorul”MM?Ca vezi Doamne Farul știa ca nu mai are drept de joc in Europa(dar nu ne zice de ce au mai dat 50 de mii de euro-ca sa faca apel la TAS)și ca...s-a predat la CFR!Le țâțâie fundul sa nu „se razbune”Farul in meciul din etapa viitoare- cu echipa lu...„hinu Dzidzi”!

cornel.201
cornel.201  •  24 Ianuarie 2023, 11:16

fortza cfr

Vezi toate comentariile (17)
Comentează