FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ 0-1

Vocile Gazetei » FCSB - CFR Cluj 0-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cristian Geambașu și Marius Mărgărit

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2022 17:55 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 22:07

Derby-ul FCSB - CFR Cluj 0-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP). Mai jos vei găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: FCSB - CFR Cluj 0-1

Dan Udrea: Mult circ, puțin fotbal 

CFR a fost pe teren doar la fazele fixe, iar FCSB a jucat doar în ultimele 20 de minute. Și cam atât despre fotbal. Fotbaliști? Edjouma, Scuffet, Boateng și parțial Octavian Popescu. Și cam atât și despre fotbaliști. Puțin, foarte puțin. 

În schimb, mult, foarte mult circ. Care continuă să ne tină departe de fotbalul modern. Doar două exemple: 

1. Galeria FCSB-ului scandează:”Forza Steaua”, apoi, continuă cu “M..e Dan Petrescu”. Te doare capul și alta nu! 
2. Banca de rezerve a CFR-ului e o comedie de toată jena. Dan Petrescu își pune secundul, pe Curelea, să protesteze la fiecare fază, ceilalți urmează exemplul și se contestă orice aut sau fault la mijlocul terenului. Oribile scene!

Cristian Geambașu: „Capcana lui nea Dan pentru "Pinti"

Alt meci după pauză. După o primă repriză care a obosit mai rău privitorii decât jucătorii, o adevărată metamorfoză la revenirea de la vestiare. Iar schimbarea, elementul surpriză, a venit dinspre CFR care a atacat, a atacat până când defensiva FCSB-ului s-a crăpat ca o vază de la fondul plastic în pofida tuturor paradelor lui Vlad-Livakovici

Petrescu l-a surprins tactic pe "Pinti" cel fără de carnet, înlocuirea lui Deac și Bordeianu cu Cvek și Malele aducând plusul de energie în atacul clujenilor. La 1-0 pentru CFR după golul lui Janga, imensa ocazie a lui Fl. Coman, irosită cu o superficialitate marcă înregistrată, a fost cam tot ce a putut crea în replică eterna vicecampioană. 

CFR are o calitate de grup și individuală care i-ar permite mai mult decât își propune să arate. Spune-i asta lui Dan Petrescu!”

Marius Mărgărit: „I-au fixat, i-au executat 

Începuse bine, pe vorbe. Pintilii: "Vreau să batem CFR dintr-o fază fixă". Pe teren însă, derbyul începuse groaznic. Fotbalul s-a întors abia după pauză. Iar "Fixiștii" de la CFR au deschis balul, după mai multe ocazii, toate, evident, din "libere" sau cornere. 

FCSB a reacționat, a ratat, ardelenii au rezistat și au luat tot. Final logic când unii fac doar ce știu iar ceilalți nu știu nici ce fac. Una peste alta, puțin. Fotbal, că vorbe...”.

La pauză: FCSB - CFR Cluj 0-0

Dan Udrea: „E posibil să-mi fi “deformat” viziunea despre fotbal după ce am urmărit meciuri la CM. 14 de la fața locului și alte vreo 35-40 la TV. E singura explicație pe care o pot avea pentru faptul că deși sunt prezent pe Arena Națională în această seară, teoretic la un meci de fotbal, ceea ce am văzut în prima repriză e orice, dar sigur nu poate să fie fotbal! Imposibil de privit, o chinuială insuportabilă!

Cristian Geambașu: „Mai rar o repriză mai proastă în istoria derby-urilor FCSB-CFR! Joc aspru, încâlcit, aglomerat ca-n 331 la oră de vârf, cu greșeli tehnice și șuturi hilar-caraghioase - vezi opera lui Deac din minutul 17, care și-a bătut joc de acțiunea promițătoare a lui Petrila. 

Cordea a început să aibă impresii despre fotbal mai multe decât poate să arate, la fel Octavian Popescu, în timp ce dincolo Deac începe să își arate vârsta, iar Bordeianu limitele. Dar da, s-a alergat mult, echipele s-au ținut de planul tactic. Numai că nu suntem nici la atletism, nici la organizarea întreprinderii, ci la fotbal. Poate avem și un pic de fotbal în repriza a doua”

Marius Mărgărit: E aproape imposibil să și privești. Doar cîteva "floricele" tehnice individuale de la Oaidă, Edjouma și "Kid" Popescu. FCSB ar vrea, CFR s-ar putea, dar lasă! Fotbal în beznă, nimic, chiar zero. Poate la pauză, i-o trezi cineva pe băieții ăștia”. 

Înainte de FCSB - CFR Cluj: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: „Ce ar însemna FCSB - CFR tradus la acest CM? Petrescu a spus că Argentina joacă precum CFR. Deci nu CFR ca Argentina! Dar CFR nu poate fi Argentina, fiindcă n-are un Messi. Are doar De Pauli și MacAllisteri. Mai degrabă e un fel de Franța. Indiferent cum joacă, câștigă trofeele. 

Și FCSB cine e? Croația? Nici vorbă, Croația e prea serioasă și profesionistă. Maroc? E o țară arabă, iar patron la FCSB e Gigi Becali. Brrrr! Parcă FCSB aduce a Serbia: jucători de calitate, luați individual, dar o echipă în care domină scandalurile și dezbinarea. Căutăm degeaba un sinonim de Mondiale. 

FCSB - CFR rămâne doar un derby mioritic din moment ce Istvan Kovacs va fi central, după ce FIFA a râs de el o lună întreagă, punându-l doar să indice minutele de prelungiri”.

Cristian Geambașu: „Dan Petrescu se tot scărpina după ureche la conferința de presă și spunea cu aer înțelept că el crede că Olaru și Compagno vor juca împotriva CFR-ului. Punct ochit, punct lovit. Cei doi nu sunt nici măcar pe foaia de joc. 

Și sigur că asta nu este de fapt nicio surpriză pentru antrenorul campioanei, el doar blufa. E titular în schimb Omrani și nu Miculescu, așa cum se credea. În rest, Oaidă apare în locul lui kamikaze Olaru, Vlad e din nou în poartă, iar în atac Cordea și Oct. Popescu îl flanchează pe Bilel. 

Exceptându-i pe Debeljuh (accidentat) și pe Kollinger (suspendat), clujenii aliniază la București cea mai bună garnitură. Vin să se apere și să lovească dintr-o fază fixă. E că n-avem imaginație?”

Marius Mărgărit:După ce jumătate de sezon regulat a rătăcit în afara zonei play-off, FCSB a revenit în față și urmează o nouă bătălie din vechiul război, cu CFR. E doar prima în acest acest campionat, deci nu va decide nimic, rivalele se vor măsura mai mult pentru ce va fi. Doar un derby de serie, nu special, cu orgolii arzând mocnit, deocamdată. Dar cu brigadă de Mondiale. Refuzată de Mondiale”. 

FCSB - CFR Cluj, echipe de start

FCSB (4-3-3): A. Vlad - Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Oaidă, Șut, Edjouma - Cordea, Omrani, Oct. Popescu 
Rezerve: Ducan - Haruț, Coman, Miculescu, I. Cristea, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu
ANTRENOR: Mihai Pintilii

CFR CLUJ (4-3-3): Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora - Bordeianu, Boateng, Deac - Yeboah, Janga, Petrila 
Rezerve: Sava - Braun, Hoban, Itu, Cvek, Roger, Bîrligea, Gîdea, Malele
ANTRENOR: Dan Petrescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  16 Decembrie 2022, 12:22

CFR a venit sa obtina un egal. Nu a fostvsa fie si pleaca cu toate punctele. Ce e rau e faptul ca s-au distantat la.9 puncte, iar daca intra in play off cu diferenta mare nu ai cum sa-i prinzi

clubman
clubman  •  16 Decembrie 2022, 11:34

Trei Doamne, si toti trei...:) Nu-i pot caracteriza, fiindca nu ma lasa...:) Vine craciunul, isi asteapta ''cadourile'', asa ca trebuie sa se faca vizibili...:) Sau rizibili, alegeti voi...:)

hristo33
hristo33  •  16 Decembrie 2022, 09:54
Postat de anticenzuralasport pe 16 Decembrie 2022, 09:38

,,2. Banca de rezerve a CFR-ului e o comedie de toată jena. Dan Petrescu își pune secundul, pe Curelea, să protesteze la fiecare fază, ceilalți urmează exemplul și se contestă orice aut sau fault la mijlocul terenului. Oribile scene.,,...Și Balaj a defilat la televiziuni vorbind de arbitraje... cat de rău sunt ceilalți că pun problema aarbitrilor...Desigur presei nu i se pare nimic in neregula !!!

florare nu mai fi penibil...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează