FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

VOCILE GAZETEI » FCSB - CS Universitatea Craiova 0-2, comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 17:44 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 21:03

Duelul FCSB - CS Universitatea Craiova 0-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: FCSB - Craiova 0-2

Cristian Geambașu: Golul de dimensiune europeană al lui Ovidiu Bic a pus capăt iluziilor FCSB-iste de a lua fața CFR-ului. Repriza secundă a derby-ului a avut același desen: roș-albaștrii au dominat și l-au luat la țintă pe Pigliacelli, în vreme ce oltenii au speculat disperarea adversarului, cu o viclenie de dată recentă. 

Cordea și Keșeru au reușit să fie mai puțin periculoși decât Șut, iar Octavian Popescu a rămas nelămurit până la final despre ce și unde ar fi trebuit să joace. În rest, să observăm că de data asta s-a întors și norocul. Un 2-0 periculos nu pentru echipa care a marcat!

Ovidiu Ioanițoaia: După ce s-a văzut condusă împotriva cursului partidei, vicecampioana s-a năpustit după pauză spre poarta bravului Pigliacelli ca un uliu. În speranța egalării și, de ce nu?, a victoriei, FCSB l-a mutat pe Oct. Popescu din banda dreaptă (unde șomase) în cea stângă, ba a recurs până și la serviciile renegatului Keșeru! 

Va fi însă degeaba, inutil. Împinsă în careul propriu, asediată, Universitatea parcă a dispărut de pe teren, dar a rezistat cu eroism și cu noroc. Nu doar atât. Surprinzător, în plină dominare bucureșteană, Bic a mărit diferența la 2-0 și, cum se zice, a stins lumina pe stadion! Rezultat mincinos? Răspuns fără importanță, deoarece ni s-a demonstrat iarăși că fotbalul nu se joacă pe merite, ci pe goluri. Restul e teoria chibritului.

Dan Udrea: FCSB a pierdut pentru că a jucat fotbal cu adevărat o singură repriză, cea de-a doua. În prima și-a bătut joc de Octavian Popescu, punându-l să joace atacant dreapta și apoi al doilea atacant. După ce a trecut atacant stânga, din startul părții a doua, a fost irezistibil. 

Universitatea Craiova a căștigat pentru că a avut șansa care i-a lipsit la precedentul duel direct. Acum, n-a jucat mare lucru, dar a beneficiat și de bunăvoința lui Feșnic, care a pus mingea pe var la o fază la care a fost penalty cel mult 60-65%, după care Bic a reușit un gol cum probabil nu va mai marca niciodată în carieră.

La pauză: FCSB - Craiova 0-1

Cristian Geambașu: Cum era de anticipat, mutarea lui Octavian Popescu pe dreapta s-a dovedit o fantezie păguboasă a antrenorului din umbră al FCSB-ului. Cu toate astea, FCSB a dominat prima repriză pentru că Edjouma, Olaru și Șut și-au făcut treaba din fișa postului și din cauză că bună parte din cele 45 de minute oltenii au dat impresia că nu s-au prezentat la meci. 

Asta până la acțiunea personală a lui Ivan, care a obținut penalty-ul (nu foarte clar însă faultul lui Iulian Cristea) și l-a și transformat. 1-0 pentru Craiova. Câte schimbări la pauză la FCSB?

Ovidiu Ioanițoaia: O primă repriză plictisitoare ca un film pe care te-a obligat cineva să-l vezi de trei ori! Deși a jucat mai mult și a fost mai periculoasă (ocazie mare Vinicius), FCSB s-a văzut condusă pe tabelă după ce A. Ivan a transformat penalty-ul obținut tot de el într-o fază în care I. Cristea i-a pus piedică în careu. 

Și FCSB a înscris în minutul 8, numai că Feșnic a anulat corect golul pentru că Edjouma a lovit balonul cu mâna, ba a comis și fault în atac. În rest, un na-ți-o ție dă-mi-o mie care a alungat spectacolul.

Dan Udrea: Mult zgomot în tribune, puțin fotbal pe teren. FCSB a fost mai bună, dar a produs doar un gol marcat cu mâna și în urma unui fault, plus o altă ocazia a lui Vinicius, venită tot după un atac neregulamentar. 

Craiova n-a jucat mai nimic, dar a profitat de cel mai valoros fotbalist al ei, Ivan: a obținut un penalty păcălindu-l pe Cristea, un fundaș atât de lipsit de calități, încât te întrebi cum poate juca la acest nivel. 0-1 la pauză, rezultat nedrept la ce s-a jucat.

Înainte de FCSB - Craiova: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: Când prefațezi un meci ai tentația să vorbești despre stilurile celor doi antrenori. Despre Reghe nu ar fi foarte complicat, dar ce să spui despre stilul lui Gigi Becali? Ofensiv? Sau intempestiv?

Așa că să ne limităm a observa că, luați piesă cu piesă, cei de la FCSB sunt mai buni la mijloc și în atac. Olaru, Edjouma, Florin Tănase, Florinel Coman și mai ales Octavian Popescu mi se par argumente mai puternice decât Gustavo, Mateiu, Nistor sau Ivan. Plus Koljici cel de cristal. E o partidă care promite și fotbal, nu doar vorbe.

Ovidiu Ioanițoaia: Meci cu o miză deosebită pentru ambele echipe. Deoarece, dacă nu va câștiga, FCSB poate pierde iremediabil plasa campioanei, adică rata încă un titlu. La fel cum Universitatea riscă să rateze până și ultimul loc al podiumului în cazul în care nu va lua azi nici măcar un punct. 

Logic, se anunță o luptă la baionetă, dar în măsură să ofere un fotbal de ținută. Cele două combatante chiar au valoare.

Dan Udrea: Meciul începe de la 0-0, însă tabela reală a raportului dintre cele două echipe în acest campionat e 6-0 la puncte și 7-3 la goluri, ambele pentru FCSB!

Distribuțiile de start arată bine spre foarte bine pentru ambele, dar cred că decisiv va fi modul în care se vor încheia următoarele două dueluri: Octavian Popescu vs Bancu și Andrei Ivan vs Valentin Crețu. Primul chiar se anunță un duel de zile mari!

Echipe de start la FCSB - Craiova:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Edjouma - Oct. Popescu Fl. Tănase, Fl. Coman

Rezerve: Vlad, Miron, Dumiter, I.Stoica, V. Gheorghe, Keseru, Mamut, Cordea

Antrenor: Toni Petrea

CSU Craiova: 13. Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - A. Crețu, Mateiu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic

Rezerve: Lazar, M.Constantin, Căpățînă, Vlădoiu, Bic, Roguljoc, Baiaram, Cîmpanu, Markovic

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)

Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (147)
449402853631732
Adrian Stefanescu  •  05 Aprilie 2022, 11:25

Au venit iar cei trei crai de la rasarit sa vomenteze un derbi semn de liga a treia din Italia. Asa fotbal asa , comentatorii! Cat despre acest Dan Udrea,as vrea sa-l intreb cu ce instrument a cantarit justetea penaltyului, de i-a iesit 60-65%??? De ce nu-l breveteaza si apoi sa-l vanda federatiei? Atunci am sti sigur cand avem penalty si cand nu avem. Si s-ar termina cu discutiile interminabile despre justetea penaltyurilor. EVRIKA!!!!

elefterie
elefterie  •  04 Aprilie 2022, 07:54
Postat de anticenzuralasport pe 03 Aprilie 2022, 23:44

Problema știți care este??? Feșnic putea să greșească sau nu...Dar la acest meci s a încercat VAR!!! Asta înseamnă că au fost mai multe camere video care au filmat meciul!!! Și uite că televiziunile nu ne arată faza de penalty dintr-un unghi care sa nu se mai interpreteze!!!Exista totuși un articol care vorbea că au văzut ei faza din nu știu ce unghi...Românesc...

Feșnic i-a atenționat îndelung pe Pap și Vinicius înainte de cornerul cu "ocazia lui Vinicius", când brazilianul a faultat clar - dar dacă faulta Pap, ghici ce ar fi făcut Feșnic?? Tot Feșnic a mai acordat un corner Fcsbului după o fază în care Pigliacelli a fost foarte vizibil obstrucționat în careul mic (!) dacă nu chiar pe linia porții, la "bara lui Cristea". Treceți-l deci pe Feșnic coautor la ocaziile Fcsbului și SCHIMBAȚI TITLUL MINCINOS!

remarque
remarque  •  04 Aprilie 2022, 00:46

a fost o seara faina. Sa le luam pe rand. FCSB a epuizat norocul, era culmea sa smulga iar puncte dupa cele 90 de min. Craiova a castigat meciul in stilul franarilor pe care ii tot acuzau ca nu joaca decat lunga si pe a doua. Cand joaca juvetii in felul asta, se numeste ”joc organizat”. Comentatorii Digi plangeau in microfoane, efectiv nu-si puteau masca frustrarea. Prin minutul 78 ei ziceau ca mai sunt cca 20 de minute de joc si chiar credeau ca ulciorul merge etern la apa. In studioul GSP Naum ii dadea inainte ca totusi echipa care a dominat, care a produs fotbal, care are supertalente trebuia sa castige si ca e cazul sa se mai dezbata meciul in studio ca sa intelegem ce s-a intamplat. Ilie Dumitrescu a ajuns sa se gudure, nu ca l-as fi banuit de cine stie cata verticalitate, se simtea si la el dezamagirea. Si daca tot l-au criticat pe Bordeianu, Camora si Ivan, am vazut macar cum Ivan le-a servit-o exact in stilul lui *** Tanase. Iar remarca ”Bic nu o sa mai dea in viata lui asa un gol” e alta mostra de frustrare. A fost o seara faina

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (147)
Comentează