FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » FCSB - Dinamo 6-0, comentat live de Cristian Geambașu, Adrian Florea și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 19:45 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 23:34

Derby-ul FCSB - Dinamo 6-0 a fost comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Adrian Florea (șef departament Fotbal Intern la GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos găsești opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: FCSB - Dinamo 6-0

Cristian Geambașu: Dezmembrată de FCSB, Dinamo trebuie să se ascundă într-o peșteră unde maeștrii Sorescu, Rici Grigore și Răuță să picteze fresce cu balauri îmbrăcați în roșu și albastru. Dario Bonetti poate să plece acasă pentru că este paralel cu meseria de antrenor. Au mai jucat și alții în 10, dar nu luau goluri și de la crainicul arenei în caz că își punea mintea. Vergogna, Dario! 

Cu un pic de presiune înaintea partidei, Edi Iordănescu a folosit derby-ul cu fantoșa lui Dinamo pentru a face reglajele în vederea meciurilor care contează. Nu cu trupe de verzișori care nu sunt marțieni, ci doar niște clorofile care n-au văzut niciodată lumina fotbalului. Altfel, tonică revenirea lui Keșeru, care nu doar că a dat gol, dar s-a simțit atât de bine pe teren că ziceai că este la o petrecere. Sigur, nu atât de bine ca Sorescu la cheful cu manele și gesturi interzise minorilor. Acolo băieții de la Dinamo sunt lei paralei. Sau paraleli?

Adrian Florea: A fost cândva un club glorios. Azi e o mizerie supremă, pe care unii o ascund sub preș, sperând ca mirosul pestilențial să nu le intre prea des în nări domnilor din DDB, lui Muri și altor "salvatori" care siluesc chiar și "câinii" de pe stemă. FCSB dă semne de viață, însă nu trebuie să se amăgească. Adversarii de azi sunt de Hușana Huși. Cu tot respectul pentru formația vasluiană.

Dan Udrea: E diferența corectă între două cluburi pe care le despart multe în acest moment. Dinamo a păcălit prea mult în ultimii ani fotbalul și fotbaliști, pentru a emite acum pretenții. Cu nume ca Giafer, Amzar sau cu jucători practic retrași, ca Torje și Matei, n-ai cum să te bați cu investițiile de milioane ale FCSB-ului. Keșeru e plătit cu 25.000 de euro fiindcă e fotbalist, Steliano Filip are de 5-6 ori mai puțin fiindcă e pseudo-fotbalist, cu o prestație descreierată în fiecare derby! 

6-0 nu e o umilință. E doar realitatea care spune că un club condus de suporteri nu e o soluție. Dar unul condus de un patron potent, care își lasă antrenorul în pace, chiar e! 

PS 1: Dacă cele două cluburi vor continua pe drumul pe care merg acum, Liga 1 va rămâne în scurt timp fără Derby de România! 

PS 2: Un arbitru care face o eroare (eliminarea lui Filip), după care fluieră în compensație (Sorescu și Răuță trebuiau eliminați), nu înseamnă că n-are valoare, ci că are prea multă șmecherie ieftină!

La pauză: FCSB - Dinamo 4-0

Cristian Geambașu: Golul lui Keșeru a pus adevărul pe tabela Arenei Naționale. Octavian Popescu, Cordea, Vali Gheorghe și Keșeru s-au jucat cu fundașii lui Dinamo ca niște motani unși cu toate alifiile în luptă cu șoriceii care n-au mai văzut de un secol o bucată de cașcaval. Fascinat de rapiditatea atacurilor fecesebiste, Istvan Kovacs a intrat și el la joc, eliminându-l greșit pe prea inimosul Steliano Filip. Poate se simțea vinovat că nu dictase penalty în minutul 7, la o intervenție asupra lui Oct. Popescu și a aplicat imbecila lege a compensației? 

În mod normal repriza a doua va semăna cu relația dintre un pluton de execuție și 10 condamnați. Golurile lui Octavian Popescu, Vinicius și Cordea din finalul primelor 45 de minute au fost doar primele salve. Ce mai contează însă la 4-0?

Adrian Florea: Sorescu e frustrat că n-a plecat nicăieri. Torje pare să aibă 40 de ani. Cosmin Matei e decar doar pentru că poartă 10 pe tricou. Ricci Grigore e "ricchi" doar în prostiile pe care le face. Steliano e același Steliano din meciurile cu roș-albaștrii. În aceste condiții, distracția lui Tavi Popescu și Cordea cu Giafer și cu Amzar e cel mai logic lucru de pe fața pământului. 

PS: Cum să-l pui pe Itu în marcaj la Vinicius, cum?!

Dan Udrea: 25 de minute s-a jucat de la egal la egal. Apoi, piciorul fantastic al lui Keșeru a produs definiția perfectă pentru ceea ce înseamnă “gol imparabil”. Eșanu să nu aibă frustrări, nici Neuer n-ar fi putut să facă mai mult. Expresia lui Edi Iordănescu de la gol, practic fără reacție, spune multe: FCSB a marcat, dar a făcut-o pe o execuție, nu pe un joc colectiv de calitate. 

Repriza s-a încheiat cu un KO pentru Dinamo și cu 3 personaje: două negative, unul Filip, care nu gândește când joacă și se comportă de fiecare dată ca un amator, altul Kovacs, care nu înțelege că doar intenția de a lovi, fără a lovi, nu se pedepsește cu roșu! Al treilea e personaj pozitiv: Cordea, cu o pasă de Champions League la golul 2 și, în general, cu o prestație strălucitoare, de departe, cel mai bun de pe teren.

Înainte de FCSB - Dinamo: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: Culorile spun că avem marele derby, Justiția a decis altceva. Pentru frumusețea poveștii să dăm credit cromaticii și nostalgiei. Presat de rezultatele modeste și de tăcerea pe sfârșite a patronului, Edi Iordănescu îi trimite în teren pe nou-sosiții Vali Gheorghe și pe Keșeru, dar mai important îl scoate pe Iulian Cristea în fața apărării. Insistența de a-l menține titular pe Vlad poate costa scump, dar să nu cobim. Lipsesc Tănase și Coman, iar Cordea și Octavian Popescu sunt obligați să fie mult mai mult decât au arătat în ultima vreme. 

Dincolo, la Dinamo, Dario Bonetti răspunde cu Itu, Cosmin Matei și Torje, adică oamenii transferați în regim de urgență, ca într-un război în care liniile dincolo de care tremură civilii au fost apărate o vreme doar de niște copii care nu știu nici să tragă piedica armei. Distribuirea lui Torje pe postul de atacant central este o surpriză sau o fantezie care în cazul unui deznodământ fericit îl va urca pe Bonetti la rangul de făcător de miracole. De nu, va rămâne tot italianul acela care vine în România de vreo 15 ani și tot nu știe o boabă românește. Că pentru ce?

Adrian Florea: "Fotbalul e un sport simplu, dar se complică brusc prin apariția echipei adverse pe teren". Maxima lui Jean-Paul Sartre i se potrivește de minune lui Edward, care ar trebui să bată lejer azi, ca să nu intre Gigi la Digi.

Dan Udrea: Fotbalul nu e știință exactă. Dacă ar fi, FCSB-Dinamo ar trebui să se termine 4-0, având în vedere diferența de valoare a lotului: 32 milioane de euro vs 8! Nu doar că nu e știință exactă, dar azi e și derby, deci, teoretic, e posibil orice. 

Practic, când o echipă îi are pe Vinicius și Radunovici, cu 13 trofee în CV, iar cealaltă pe Giafer și Amzar, când aceeași echipă are actuali fotbaliști ca Olaru și Keșeru, iar cealaltă doar foști jucători, precum Torje și Cosmin Matei, atunci deznodământul e previzibil, oricât ar fi fotbalul de imprevizibil. Anticipez un succes lejer al FCSB-ului: 2-0 sau 3-1!

Ilie Dumitrescu l-a „inspirat” pe Edi Iordănescu » Decizie unică în ultimii doi ani, chiar în derby-ul cu Dinamo

EChipele de start la FCSB - Dinamo » Torje e atacantul central al „câinilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
994945067209257
Cazacu Dan Sorin  •  13 Septembrie 2021, 12:12

Dinamo,e slaba azi,pentru ca a ajuns aici și datorită unor nemernici,dar și GSP-ul numai e ce a fost,după marele Ioan Chirila,astia suntem la momentul de fata atâta timp cât nu cultivam valoarea și profesionalismul!

656310587867911
Calin Chisbora  •  13 Septembrie 2021, 10:36

Dan Udrea,spune-mi te rog cine sunt patronii potenti la FC Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen ...? Un "club" prin definitie e o asociere de mai multe persoane care au un scop comun.

560928364107122
Marcel Jeler  •  13 Septembrie 2021, 08:29

Echipele mai joaca si in 10 oameni, nu si Dinamo care e praffff. Orice alta echipa putea face fata, e drept ca mai greu....

Vezi toate comentariile (41)
Comentează