FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » FCSB - Rapid 3-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cristian Geambașu și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 19:14 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 23:10

Derby-ul FCSB - Rapid 3-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Remus Răureanu (reporter special GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: FCSB - Rapid 3-1

Dan Udrea: „Trei concluzii și o întrebare

1. Dacă cineva se îndoia de calitățile de fotbalist ale lui Octavian Popescu, atunci ar trebui să simtă măcar o jenă după acest meci. 
2. Dacă nici după acest meci, Gigi Becali nu realizează că Dawa nu trebuie să joace titular, atunci chiar nu se pricepe deloc la fotbal. 
3. La ce vitalitate irezistibilă au arătat jucătorii FCSB-ului, cred că meritul principal pentru victorie îi aparține mai degrabă lui Neubert, decât lui Pintilii. 
4. Poate răspunde cineva la următoarea întrebare? Ce campionat avem, dacă echipa care are golaveraj 0-13 cu Silkeborg și copiii lui West Ham se distrează copios cu locul 2 din Liga 1?

Cristian Geambașu: „Când te domină Pintilii 

Golănia lui Junior Morais, care l-a altoit pe Cordea și a ieșit din arenă ca un băiat certat cu legea, a pus parafa pe starea Rapidului la derbyul cu FCSB. Ceva între amatorism și mentalitate de echipă de cartier. În oglindă, cursa lui Cordea prin care a tăiat apărarea adversă și pasa pentru golul lui Octavian Popescu, cu mingea strecurată printre picioarele lui Săpunaru, au arătat care a fost echipa mai bine pregătită pentru derby. 

Să te domine tactic Pintilii (sau Tommy, sau nea Gigi?!) pe tine, Mutu, asta nu sună deloc bine. După meciurile din Conference League, știm care este dimensiunea reală a FCSB-ului. Greu de spus care este anvergura reală a acestui Rapid care la un moment dat chiar avea motive să părăsească terenul. Din motive strict fotbalistice.”

Remus Răureanu: „Scenariul le-a fost cu totul favorabil roș-albastrilor, ei au ajuns sa aibă 2-0 din doua cadouri pe care le-au făcut adversarii. Chiar și așa, victoria aceasta constituie o dovadă a calității lotului de la FCSB și ea mai alimentează o data întrebarea "oare ce ar putea face un antrenor bun cu fotbaliștii aceștia?".

În ce ar putea fi transformat Tavi Popescu dacă el nu ar mai juca doar din talentul înnăscut? Popescu încă este foarte tanar, dar felul in care atinge mingea îl face sa fie rar într-o ligă în care, de la Sânmărtean încoace, numai Budescu a mai rămas un fotbalist capabil sa controleze balonul și altfel decât se învață în școlile care produc fotbaliști "de serie".

La pauză: FCSB - Rapid 2-0

Dan Udrea: „Prima repriză ar trebui rezumată la duelul Octavian Popescu-Onea. Duel e mult spus, a fost ca un meci de box în care Popescu era la o categorie mult peste cea a rapidistului. Dacă ar fi existat un prosop pe bancă, Mutu ar fi trebuit să-l arunce în dreptul lui Onea. 1-0 a fost din eroarea lui Onea, 2-0 s-a făcut după o fază la care Șut blochează mingea cu mâna! 

Colțescu n-a văzut, VAR n-a intervenit. În opinia mea, golul trebuia anulat! Abia aștept următoarea scenă comică: să ne explice Vassaras cum golul Rapidului cu Farul a fost anulat corect pentru henț la Albu, iar al FCSB-ului validat corect pentru un henț al lui Șut.”

Cristian Geambașu: „Dezastrul Rapidului din prima repriză a început pe bulevardul Onea și a continuat pe traseul Dr. Grigore-Cr. Săpunaru. Golurile lui Cordea și Compagno au fost posibile pentru că Rapidul are o apărare ridicolă și un mijloc invizibil, dar și datorită faptului că după mult timp Octavian Popescu a arătat a fotbalist. 

FCSB respiră energie, Rapid precipitare și individualism marca Sefer, care i-a tăiat calea spre gol lui Keit. Meciul nu are cine știe ce calitate, are însă temperatura unui derby. Derby românesc.

Remus Răureanu: „Într-un joc echilibrat, giuleștenii s-au pedepsit singuri cu două greșeli care au creat golurile roș-albaștrilor. Primul gol al FCSB-ului a apărut din boala pe care Guardiola le-a transmis-o tuturor echipelor medii și mici din Europa: ideea ca inițierea atacurilor de la portar e un "must", o modă de neratat. Rapidiștii s-au lămurit că fără Ederson și fără fundașii de sute de milioane ai lui City e bine sa mai și degajezi mingea uneori”

Înainte de FCSB - Rapid: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: „Rapid are antrenor, FCSB n-are! Sau, de fapt, are și FCSB, dar dă indicații de acasă și face mai mult rău decât bine echipei. Avantaj Rapid. 

FCSB are golgheterul campionatului, pe Compagno. A marcat câte goluri au la un loc aproape toți jucătorii ofensivi ai lui Mutu. Avantaj FCSB. 

Rapid a avut liber toată săptămâna, FCSB a trecut prin chinurile și umilința confruntării cu West Ham. Avantaj Rapid.

Acesta e contextul, dar un derby sparge toate tiparele și nu ține cont de nimic. Într-un derby contează doar pasiunea.”

Cristian Geambașu: „Ciufulită de rezervele lui West Ham, cu un substitut de antrenor, Mihai Pintilii, și cu Dawa și Edjouma trimiși să mediteze la rolul defensivei pe pământ, FCSB pare outsiderul derbyului cu Rapid. În primul "11" al roș-albaștrilor apare Octavian Popescu în locul lui Florinel Coman, căpitanul care traversează o eclipsă de formă după altă eclipsă de formă. 

Mutu aliniază tot ce are mai bun, Rapid n-a renunțat să urmărească Farul și sunt așteptări mari de la trioul ofensiv Sefer, Luckassen, Ioniță II, sprijiniți din spate de revelația Emmers. 

Jandarmeria a confiscat materiale pirotehnice, dar tot miroase a meci aprins. Să fie goluri, nu doar fumigene!”. 

Remus Răureanu: „Haosul de la FCSB face să pară favorit Rapidul, o formație care se afla în B în urmă cu un an și jumătate. Statutul de favoriți arată ca o capcană pentru giuleșteni, pentru că echipa lui Becali e un talent instabil, ea e capabilă de orice, inclusiv de sclipiri care să surprindă. 

Își revine Octavian Popescu sau își etalează Alex Ioniță talentul pentru care toți l-au învestit cu încredere și când era în forma rea, și când era dopat?”

FCSB - Rapid. Echipele de start

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

RAPID: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Emmers, Al. Albu, Kait - Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II
Rezerve: Drăghia - Al. Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, A. Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic
Antrenor: Adrian Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
Le5ttat
Le5ttat  •  07 Noiembrie 2022, 12:57

@Dan Udrea - Campionatul nostru este unul slab, dar nu acesta este raspunsul la intrebarea ta. Pentru ca nu se te spune acelasi lucru despre campionatul Belgian - iar pana la urma chiar si in criza, asa cum e Anderlecht - si cum de altfel e si FCSB, s-au resit doua meciuri egale. In plus, la fel cum FCSB a luat de sus un WestHam venit cum echipa 2-3, asa au facut si Rapid acum cu FCSB - mentalitate tipic ROMANEASCA (sa ne aducem aminte de Romania - Olanda? cand in prima repriza ne invitau sa ii batem, iar cand au vazut cat suntem de "***" au renuntat la a se mai face de ras si ne-au batut. Dar, sa revin, raspunsul al intrebarea ta: In fotbal, nici un meci nu seaman cu altul (nici macar in Premier League - ex clar: Aston Villa in ultimele 2 etape).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

username_2
username_2  •  07 Noiembrie 2022, 08:09
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 06 Noiembrie 2022, 23:06

Vișinii.... cu 2 i. Cu un singur i e pluralul nearticulat de la pomii care fac vișine...

fi tare, greșii și io, era vorba de diavolii vișini...https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/diavolii-visini-varianta-2021-ce-a-aparut-inainte-de-fcsb-rapid-649570.html

catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  07 Noiembrie 2022, 01:55

Nu doar că Gigi a fost azi peste Mutu. Dar de 6 ani e peste toți antrenorii noștri, mai puțin Petrescu. Și nu vreau să zic că e Gigi bun, că nu e. Vreau să arăt cât de slabi sunt antrenorii din România. Să iasă Gigi an de an pe locul 2 e o rușine imensă pentru ceilalți antrenori. Un campionat extrem de slab. Cred că fiindcă cei mai mulți patroni nu sunt interesați de fotbal, ci doar de ce notorietatea din fotbal le aduce pe alte planuri. Fotbalul nu e scop, e doar instrument. Am sperat că Sepsi și Rapid vor crește nivelul. M-am înșelat.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează