FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR 1-3

Vocile Gazetei » CFR, din nou campioană! Triumful clujenilor în Liga 1, comentat live pe GSP de Dan Udrea, Cristian Geambașu și Alin Buzărin

Vocile Gazetei » Craiova - CFR Cluj
Vocile Gazetei » Craiova - CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 15:31 / Actualizat luni, 03 august 2020 22:50

CFR este din nou campioana României! Meciul cu Craiova, 3-1, a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Alin Buzărin (editorialist GSP). Aici găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL, CRAIOVA - CFR CLUJ 1-3, CFR CAMPIOANĂ:

Dan Udrea: CFR a câștigat astăzi pentru că a fost mai bună, pentru că are echipă mai bună, dar și jucători mai bine pregătiți fizic și mai de forță. În plus, Bergodi și-a arătat și el limitele. Rămâne, de fapt, un antrenor de echipe mediocre, unde tactica micii ciupeli poate că funcționează, dar într-o bătălie pentru titlu e zero barat! Așadar, fotbalul a făcut dreptate! E bine că nu s-a terminat remiză. Ar fi existat o mică umbră asupra câștigătoarei. Până la urmă, titlul nu s-a decis la „masa verde” și a validat doar fotbalul de pe teren și nu o decizie dintr-un birou al FRF! CFR campioană poate că e și un verdict onest în fața posibilei validări a unei decizii revoltătoare de acum 7 ani: CFR bifa victorii in Champions League cu Manchester United si Braga, iar onor FRF apela la o mare măgărie și o primea direct în Liga a II-a pe actuala echipă a Craiovei. Așadar, fotbalul a făcut dreptate!

Cristian Geambașu: CFR a ieșit înviorată de la vestiare, Craiova, nervoasă și fricoasă. Până la urmă, chiar și absent, Petrescu l-a bătut pe Bergodi. Mâna de fier a "Bursucului" a fost mai tare și prin corespondență decât mâna învelită în catifea a fostului căpitan al lui Lazio. Comparați chipul schimonosit de duritate al lui Vinicius, cel care își chema la luptă coechiperii, cu fața transfigurată de emoție/panică a lui Mihăilă sau a lui Vlădoiu. Și veți înțelege o dată în plus că meciul a fost câștigat de formația mai tare în plan mental. Repriza secundă a fost mai puțin spectaculoasă decât prima și de la fotbalul generos s-a trecut la fotbalul economicos. Geometric, sobru. Stil care îi convine atât de tare Clujului!Cu Mihăilă și cu Koljici sub randamentul obișnuit, la fel Mateiu sau Cicâldău, în schimb cu aceeași apărare franjuri, acolo unde Ciosici i-a luat fața lui Acka și a dat recital, Craiova s-a surpat sub povara prea marilor așteptări. Golul de 2-1 al lui Boli, apoi penalty-ul transformat cu calm de Deac au turnat o placă groasă de plumb peste reactorul atomic din Bănie. Care în loc de fisiune a intrat în fâsiune. Nucleară cu adevărat rămâne doar iubirea de fotbal a oltenilor, insuficientă deocamdată pentru un titlu de campioană.

Alin Buzărin:  Campioana stoperilor » CFR ia al treilea titlu la rând (și, totodată, cel mai muncit dintre ele) aplicând aceeași filosofie. Faze fixe, excelent bătute de Deac și apariții ale stoperilor la finalizare. Gol Vinicius, gol Boli, penalty obținut de Vinicius. Filosofie simplă, lucrativă, fără artificii, dogmă supravegheata de pe bancă, din spital, de acasă sau chiar din China de Dan Petrescu. Oltenii au pierdut această finală sui-generis pentru că n-au știut s-o joace. După golul lui Nistor, în loc să se conecteze la tensiunea mecului, s-au stins. Au trăit două luni din spiritul suporterilor, din aplicarea lui Bergodi, dar la acest ultim meci au avut prea multe mâini moarte :Koljic, Mihăilă, Cicâldău. Despre arbitraj, un singur cuvânt: slab. Penalty la Omrani, poate si la hențul lui Vătăjelu, dar și ofsaid la penaltyul de la golul trei, care de fapt a închis meciul. Avem nevoie de VAR, dar și de arbitrii care să vadă mai mult și mai corect decât văd.

LA PAUZĂ, CRAIOVA - CFR CLUJ 1-1:

Dan Udrea: Ce repriză mare pentru Nistor! Să dea gol în finala campionatului și să-și ia astfel o revanșă mare în fața lui Dan Petrescu, care l-a dat afarà de la CFR! Ce repriză horror pentru Hațegan! CFR a avut penalty la faultul lui Vlădoiu asupra lui Omrani, dar centralul arădean a greșit grav! Să fi venit oare vremea deconturilor în relația CFR-arbitri? CFR n-a primit penalty, dar a avut corner, ceea ce înseamnă cam același lucru când îi ai pe Deac, executant, și Vinicius, finalizator!

Cristian Geambașu: Se joacă tare, se joacă fotbal. Diferență de atitudine. De temperatură, dar nu aceea pe care ți-o ia nenea la intrarea în mall. Craiova este mai curajoasă, mai ofensivă. Golul de o frumusețe aparte al lui Nistor este premiul acestei abordări. În schimb, golul de 1-1 al lui Vinicius este un déjà vu, cu capul, după o fază fixă. CFR-ul compensează prin experiență, prin realism. Clujenii parcă vor să pozeze un pic și în victime, dar când ai jucat atât timp rolul călăului nu prea ține. Este clar, totuși ardelenilor le lipsește cel mai bun jucător, iar acesta este, am mai spus-o, Dan Petrescu. Întrebări pentru ultimele 45 de minute, eventual și prelungiri. Va rezista Craiova tentației de a rămâne fidelă fotbalului ofensiv? Va avea CFR forța fizică să reziste unei echipe mai tinere? Ce ordine va primi Bordeanu la pauză de la Petrescu? Cine are rezerve mai bune?

Alin Buzărin: Craiova a crezut ca minunatul gol al lui Nistor din minutul 10 e suficient, motiv pentru care s-a cam ascuns în păduri. Egalarea a venit logic, din fază fixă, specialitatea casei. Cu toată marea ocazie a lui Nistor, pe contraatac, finalul de repriză a fost al clujenilor, cu marea ocazie a lui Rondon. Dar trebuia să fie al VAR-ului, dacă ar fi existat, pentru că au fost ceva probleme în careul oltean. Să mergem oare spre prelungiri, doar spre a împlini vrerea Comitetului Executiv?

ÎNAINTE DE CRAIOVA - CFR CLUJ:

Dan Udrea: Regulamentar, neregulamentar, avem o finală care are titlul pe masă. Decizia FRF e cea mai corectă și cea mai puțin nedreaptă. Inclusiv pentru Craiova, care are o mare parte din vină fiindcă n-a dorit să joace lunea trecută cu Astra și a solicitat să evolueze miercuri ca să știe rezultatul CFR-ului cu Botoșani. Va fi miză mare, adrenalină cât cuprinde și, atenție, un arbitru care a primit o misiune din partea lui Răzvan Burleanu, care a declarat astăzi: “Sperăm ca una dintre echipe să câștige după 90 de minute și să nu avem prelungiri și penalty-uri”.

Cristian Geambașu: Decizia Comitetului Executiv al FRF a transformat metafora în realitate prozaică. Vom avea o finală cu toate ingredientele, inclusiv prelungiri și lovituri de departajare dacă va fi cazul. Și dacă va fi cazul, stai să vezi jalbe la TAS! Lovitura de topor venită de la Casa Fotbalului schimbă și felul în care Craiova și CFR vor aborda partida. Ar trebui să crească dramatismul. Strict fotbalistic, Craiova este o echipă mai în formă și mai determinată decât Clujul. Craiova are în Bergodi un antrenor inspirat și pe val, CFR-ul are un antrenor în convalescență. Dan Petrescu, care va vedea meciul dintr-o cameră de hotel din Cluj, iar Valeriu Bordeanu este un secund disciplinat, dar nu mai mult. Și asta poate atârna decisiv în derularea evenimentelor. Plus că tandemul Koljici-Mihăilă spune mai multe decât contraoferta Omrani-Rondon.

Alin Buzărin: De obicei, "vocile" comentau înainte de meci contextul, alcătuirea echipelor. Acum acestea au devenit chestiuni secundare, nu mai interesează dacă joaca Bancu sau nu și nici pronosticurile despre minutul (cu o singură cifră) când va fi schimbat bietul Joca. Acum, orice păreri avancronice se leagă de procedura absurdă și lipsită de orice fundament legal prin care un meci de campionat, al cărui rezultat, fie și egal, ar trebui contabilizat într-un clasament, a fost transformat într-unul cu prelungiri și lovituri de departajare. Bine că nu s-a hotărât să se joace cu o minge pătrată, să se bată autul cu piciorul și penaltyul cu mâna. Însă în talciocul federal inclusiv acestea ar fi fost cu putință!

AICI ai toate detaliile despre meciul decisiv Craiova - CFR Cluj!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (43)
1123767114627735
Dan Tarta  •  04 August 2020, 07:14

Suntem ce-i m-ai buni din tara Portile ni se deschid CFR e CAMPIOANA Ora exacta e-n CLUJ !

ciollo
ciollo  •  04 August 2020, 01:06
Postat de 1_0_1_0 pe 04 August 2020, 00:06

Sfânta treime e foarte instabilă. Înainte de meci, prăzarii erau in formă, rupeau tot, Bergodi era cel mai jmeker antrenor. După meci, jale. I-au făcut praf pe olteni. Bravos... Important acum este că s-a așternut liniștea în Prazilistan...

Ai sintetizat bine, omule. Cinste tie!

1_0_1_0
1_0_1_0  •  04 August 2020, 00:06

Sfânta treime e foarte instabilă. Înainte de meci, prăzarii erau in formă, rupeau tot, Bergodi era cel mai jmeker antrenor. După meci, jale. I-au făcut praf pe olteni. Bravos... Important acum este că s-a așternut liniștea în Prazilistan...

Vezi toate comentariile (43)
Comentează