FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vojnovici despre posibilitatea de a deveni căpitan la Dinamo: ”O onoare gigantică”

Vojnovici a fost integralist duminică, în etapa de debut, la Tîrgu Mureș, fiind notat cu 6 de către Gazeta Sporturilor
Vojnovici a fost integralist duminică, în etapa de debut, la Tîrgu Mureș, fiind notat cu 6 de către Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2015 00:00

Alioșa Vojnovici a mărturisit că posibilitatea de a prelua banderola de căpitan a ”cîinilor” îl împlinește și-l motivează.

Alioșa Vojnovici va fi noul căpitan al "cîinilor", așa cum a anunțat Gazeta Sporturilor de ieri. O chestiune de timp. Dacă Marius Alexe va părăsi în cele din urmă "haita" și va semna cu Karabukspor, croatul de 29 de ani va purta banderola încă de vineri, cu CSU Craiova.

Alioșa urmează să fie primul căpitan străin din istoria de 67 de ani a clubului. Fotbalistul a oferit un interviu Gazetei în care a vorbit despre posibilitatea de a purta banderola și sentimentele pe care le are după debutul, oficial, în tricoul alb-roșu.

- Alioșa, există posibilitatea să preiei banderola de căpitan, deși n-ai nici o lună la Dinamo. Ce părere ai despre acest subiect?
- Serios? Uau! Ar fi o mare, gigantică, onoare. Dar cred că orice căpitan de echipă trebuie să aibă, mai întîi, suportul colegilor și apoi al altor oameni. Eu așa consider, că dacă ne comportăm ca o familie, pe teren și în afara gazonului, se va vedea în rezultate. De fapt, doar așa se pot obține rezultate pozitive.

- Cum te simți după primul meci în Liga 1?
- A fost o partidă foarte grea la Tîrgu Mureș, gîndiți-vă că echipa aceea era să ia titlul și tocmai a cîștigat Supercupa. Dar cred că Dinamo a ținut piept unei formații experimentate și sînt mîndru că toți colegii mei au jucat exemplar, au dat tot ce au avut mai bun, cu toate că nu toate momentele din meci au fost strălucite. Putem mai mult.

- Urmează meciul cu Craiova.
- Jucăm acasă, cu fanii noștri, prima partidă de pe teren propriu din campionat, așa că trebuie să cîștigăm. Atitudinea și atmosfera sînt ok la Dinamo, e firesc să ne propunem victoria.

6 goluriîn 15 meciuri a marcat Alioșa pentru Osijek sezonul trecut în prima ligă croată

Alte știri despre Dinamo:

Bilete între 10 și 30 de lei pentru debut

Dinamo pune în vînzare de mîine biletele pentru partida pe care o va disputa acasă, prima din acest campionat, cu CSU Craiova, meciul fiind programat vineri, de la ora 21:00. Prețurile sînt foarte prietenoase pentru suporterii roș-albilor, între 10 și 30 de lei, la peluze și la tribune. Casele de bilete de la stadionul Dinamo vor fi deschise joi, între orele 11:00 și 19:00, și vineri, între 12:00 și 21:00.

"I-am refuzat pe "cîini""

Atacantul Lukasz Gikiewicz, 27 de ani, liber de contract după ce a fost la Levski Sofia, a explicat la DigiSport de ce a refuzat oferta lui Dinamo: "M-au sunat cîțiva intermediari ca să mă cheme la acest club. Au insistat să-mi trimită oferta de mai multe ori, dar eu i-am refuzat. Am avut probleme financiare la ultima echipă și vreau să evit asta în viitor. Mi-ar plăcea să joc la o formație care participă în cupele europene, nu aș exclude România". Agentul fotbalistului, Valentin Macovei, a spus că polonezul are ofertă din Statele Unite, iar din Liga 1 ar lua în considerare doar Steaua și Astra.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
zecs93
zecs93  •  15 Iulie 2015, 16:01

@vladutz13: Zi-mi tu mie un jucator roman care ar merita de la DINAMO sa fie capitan ??? Iti zik eu nici unul, eu nu-i mai vreau capitani pe matei,alexe,lazar taranusii astea cu figuri de buftea, prefer oricand un strain, iar alioja vojnovici dupa aliura si comportament chiar ar merita sa fie accel capitan de care avem nevoie, l-ai vazut la targu mures ce agresiv a fost ( in sensu bun al cuvantului, ca a facut pressing, a luptat pana la ultima minge) noi de astfel de oameni avem nevoie nu de alexe si matei care se plang ca vor afara si ca-i dor in cot de Dinamo si de noi suporterii !!!

tiberiu33
tiberiu33  •  15 Iulie 2015, 14:23

vikingiii .....zici ca este Ragnar Lodbrok ...

1566556493620416
Marius Rant  •  15 Iulie 2015, 11:10

@vladutz13 Nu sunt de acord cu tine. Performantele slabe ale echipei din ultimii ani se datoreaza in mare parte indolentei si lipsei motivatiei jucatorilor (pe langa alte aspecte tehnice sau financiare). In afara de Marius Niculae, a existat traditia in ultimii ani la Dinamo ca cel care este capitan la Dinamo sa fie indolentul sef, prietenul fotbalistilor, care nu supara pe nimeni cu nimic, cunoaste obiceiurile oamenilor si incearca sa le faca pe plac, care traieste intr-un viitor numai al lui, crede ca i se cuvine sa ajunga la o formatie puternica sau pe salarii mari fara sa merite asta. Doar cand ma gandesc la Alexe, Lazar, Barboianu(!) care au fost capitani la Dinamo. Si imi pare rau s-o spun, dar asta e o mentalitate prezenta la multi romani, o carenta de educatie, cu principii de genul "merge si asa", " noi sa fim sanatosi", o jignire pentru spiritul dinamovist. Ori daca Vojnovici vine cu o mentalitate corecta, poate straina in acest moment la Dinamo, de luptator, dupa cum ii spune si numele, daca el e cel care sa dezgroape acest spirit dinamovist si sa il duca mai departe, atunci cine altcineva sa fie capitan la Dinamo?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează