FOTBAL  »  Superliga  »  EURO 2008

Vrajitoarea Dambela si-a adus contributia la victoria Rusiei in fata Angliei, scor 2-1, din preliminariile EURO 2008

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2007 00:00

Rusia-Anglia era un meci decisiv pentru cele doua nationale, in lupta pentru calificarea la EURO 2008. Elevii lui Hiddink i-au invins miercuri pe insulari, scor 2-1, si le-au fata in lupta pentru biletele la Campionatul European de anul viitor.

Pe langa gazonul artificial de pe stadionul "Lujniki" din Moscova, locul disputarii partidei, se pare ca rusii au mai avut parte de un ajutor neasteptat.

Conform cotidianului britanic The Sun, inaintea partidei decisive cu Anglia, suporterii rusi au apelat la o vrajitoare celebra in Moscova, Dambela. Fanii selectionatei lui Hiddink i-au platit cateva sute de lire sterline Dambelei, iar aceasta a facut ce stia mai bine. Farmece, descantece, si cateva incantatii si ace infipte in figurinele care ii reprezentau pe jucatorii englezi.

Ashley Cole, John Terry, Frank Lampard si Joe Cole au fost cei vizati de vrajitoare, toti de la Chelsea, figurinele jucatorilor echipei patronate de miliardarul Abramovici fiind la mare trecere in Rusia.

Primele succese au venit inca inainte de meciul de astazi. La partida de sambata trecuta, tot din grupa E a preliminariilor EURO 2008, contra Estoniei, Ashley Cole s-a accidentat si iesit din calcule pentru meciul disputat astazi, contra Rusiei. De asemenea, Terry era dat aproape sigur refacut pentru meciul cu Rusia, dupa o accidentare, lucru care nu s-a mai intamplat, capitanul Angliei lipsind si el de la disputa cu rusii. Lampard, om de baza la Chelsea si nationala Anglei, a fos fluierat copios pe Wembley, in aceeasi partida din week-endul trecut, cu Estonia. Doar Cole a parut neatins de farmecele vrajitoarei.

"Toti acesti jucatori vor avea probleme de comunicare pe teren si vor avea probleme cu picioarele, nimic serios, doar un disconfort. Nu le-am facut nimic rau, in cateva zile vraja va trece", a declarat Dambela, inaintea partidei Rusia-Anglia.

Englezii au parut ca rastoarna calculele Dambelei in partida de miercuri cu Rusia, dupa ce Rooney a marcat un euro-gol in minutul 29. Rusii au revenit insa spectaculos pe final, ajutati si de arbitrul spaniol Cantalejo, care a fluierat un penalty imaginar, transformat de Pavlyuchenko, in mintul 69, acelasi jucator reusind dubla, patru minute mai tarziu.

Scor final 2-1 pentru elevii lui Guus Hiddink, iar daca Rusia va castiga ultimele doua partide din deplasare, contra Israelului si Andorrei, va merge dupa 12 ani la un turneu final, iar Anglia are "sansa" de a lipsi de la primul, dupa 24 de ani.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează