FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vrea acasă! » Torje a ajuns rezervă şi la echipa rezervelor la Udinese

Torje a fost vîndut în vară la Udinese pentru 4 milioane de euro
Torje a fost vîndut în vară la Udinese pentru 4 milioane de euro

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 20:00

Gabi nu se mai impune în Serie A şi ar putea reveni în Ştefan cel Mare întrucît îi e teamă că va pierde echipa naţională dacă nu va mai juca.

Miercuri seară, Gabriel Torje (22 de ani) şi-a dat seama că aventura sa la Udinese merge din rău în mai rău. Deşi în partida de Cupă cu Chievo (1-2), antrenorul Francesco Guidolin a folosit mai multe rezerve, Gabi a fost introdus pe gazon abia în minutul 76!

A fost utilizat ca mijlocaş dreapta, postul unde îi convine cel mai mult în modulul 4-4-2, şi a avut cîteva incursiuni în careul advers. Chiar şi aşa, Guidolin continuă să nu-l includă printre oamenii de bază. În condiţiile în care nu va intra în planurile antrenorului, Gabi îşi doreşte o echipă unde să evolueze constant pentru a nu rata contactul cu prima reprezentativă. Iar singurul club la care mai poate juca în acest campionat este Dinamo, întrucît a bifat deja două legitimări în anul competiţional 2011-2012. "Noi îl aşteptăm cu braţele deschise să ne ajute să luăm eventul. Să vedem ce spun şi italienii, dacă sînt dispuşi să-l lase sau îl păstrează să se acomodeze cu fotbalul italian", zic acţionarii "cîinilor".

Zilele următoare se va lua o decizie în privinţa lui Torje. Udinese încă ezită întrucît patru jucători vor lipsi pentru următoarele trei săptămîni, cîtă vreme e programată Cupa Africii pe Naţiuni. Trei dintre cei patru sînt mijlocaşi, ghanezii Badu şi Asamoah şi ivorianul Doubai, astfel că şansele românului a prinde mai des primul "11" ar putea creşte.

Bine la start, apoi picajul
Transferat în Serie A la începutul lui septembrie, Gabi a început tare aventura la Udine. Guidolin l-a titularizat la puţine zile după ce ajunsese la club, prima evoluţie în tricoul alb-negru, la 2-0 cu Lecce, fiind şi cea mai consistentă. A dat o pasă de gol şi a determinat presa locală să-l laude: "A făcut spectacol! Feeling perfect cu Di Natale, să fi dat Udinese o nouă lovitură cu el?!". Uşor-uşor, a pierdut prima echipă, iar uneori n-a prins nici măcar lotul lărgit, antrenorul spunînd că e nepregătit fizic şi de asta nu mai mizează pe el.

Di Natale îl susţine
Vedeta friulanilor, atacantul Antonio Di Natale, îl place pe Torje şi îi apreciază calităţile. Căpitanul de 34 de ani al alb-negrilor i-a transmis lui Gabi să nu fie dezamăgit dacă uneori va fi doar rezervă: "Trebuie să fii bucuros că la 22 de ani ai ajuns să evoluezi în Serie A! Asta înseamnă că ai valoare, eu am debutat în prima ligă abia la 26 de ani".

672 minute a bifat Torje în cele 11 partide jucate pentru Udinese în acest sezon, fără să marcheze vreun gol.

"Matei trebuie să renunţe la vicii!"

Mihai Stoichiţă, acum antrenor la Apollon Limassol, îl cunoaşte bine pe Cosmin Matei (20 de ani) şi spune că acesta poate reuşi la Dinamo dacă se va cuminţi. "Cosmin este un jucător foarte talentat, dar cu tinichele de coadă în timpul liber. Fără vicii, poate ajunge departe pentru că are mare potenţial", a declarat tehnicianul de 57 de ani.

Inbox:
- Dinamoviştii vor să-l aducă pe Ştefan Grigorie, care a intrat în ultimele şase luni de contract cu Rapid. Mijlocaşul de 29 de ani este deţinut în coproprietate de cele două cluburi, iar giuleştenii nu i-au propus prelungirea acordului.
- Nicolae Stanciu va afla săptămîna viitoare dacă va deveni liber de contract după experienţa de la Vaslui, apoi va semna un contract valabil pe cinci sezoane cu Dinamo.
- Goalkeeper-ul George Curcă va pleca la Farul Constanţa, unde va evolua sub formă de împrumut pînă în vară.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (135)
haideusicfr
haideusicfr  •  16 Ianuarie 2012, 10:12

Slabut ,foarte slabut asta e *calificativul jocului romanilor* afara *. Si despre Banel stirile *vorbesc * doar de ..can-can.Poze cu *eroul* dezbracat ,ca-i place nu stiu cui ..in fine. Chivu a cam terminat-o ,Mutu la fel,Torje e asa si asa (desi a adunat ceva minute !!). Suntem foarte mandri ,dar ne lipseste profesionalismul. Despre Torje italienii spuneau ca nu e 100% pregatit.Cati romani sunt ? Multi viseaza sa ajunga la echipe mari ,dar acolo viata e grea .

bebelina_stelista05
bebelina_stelista05  •  15 Ianuarie 2012, 13:30
Postat de conasu_boeru pe 13 Ianuarie 2012, 14:50

Comentariul tău...De curiozitate, spune-ne cativa jucatori din campionatul nostru, (ROMANI), mijlocasi dreapta , peste Torje !!!

Stai linistit, Chipciu e peste Torje dar tu fiind dinamovist normal ca ura pentru Steaua te-a orbit si nu il mai vezi decat pe piticu asta scarbos.

nicco
nicco  •  14 Ianuarie 2012, 00:08

Nu mai pierde vremea cu fotbalisti marimea 1/2! Mai bine invata GRATIS sa tranzactionezi pe BURSA pe un site ELVETIAN la ://www.dukascopy.com/tradercontest/?action=blog&trader=Nicco Poate faci niste bani pan'la urma....

Vezi toate comentariile (135)
Comentează