FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vrea profit 1.300%! » Gigi anunţă care sînt jucătorii de bază ce pot pleca în această iarnă

După un an și jumătate în Ghencea, Bourceanu ar putea face pasul către contractul vieții, la ruși urmînd a înceasa cel puțin 400.000 de euro pe sezon
După un an și jumătate în Ghencea, Bourceanu ar putea face pasul către contractul vieții, la ruși urmînd a înceasa cel puțin 400.000 de euro pe sezon

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 decembrie 2012 12:01

În total, patronul solicită 19 milioane de euro pe cei trei, aduşi în Ghencea pentru doar 1,45 milioane de euro.

Steaua a antamat deja doi fotbalişti pentru 2013, pe Gabriel Iancu şi pe Florin Niţă, a ratat deja un nume mare, pe Alex Maxim, şi a anunţat şi lista cu cei care vor pleca. Mai există însă o categorie şi e compusă din jucătorii de bază pe care finanţatorul admite să-i vîndă dacă propunerile venite din partea celor care îi doresc acoperă pretenţii sale.

Toţi au costat cît Costea II
Cei 3 sînt piese de bază în trupa lui Reghecampf. Cîte unul în fiecare compartiment: Vlad Chiricheş (23 de ani), Alexandru Bourceanu (27 de ani) şi Raul Rusescu (24 de ani). Gigi Becali a comunicat deja preţurile pentru fiecare în parte. Cel mai mult costă Chiricheş, 10 milioane de euro, ceilalţi fiind la jumătate, Bourceanu, şi mai puţin de jumătate, Rusescu.

Targetul financiar stabilit de Becali nu numai că e mult peste ce a plătit Steaua pentru aceşti fotbalişti, dar dacă toţi 3 ar pleca pe sumele dorite de patron, atunci clubul ar realiza un profit incredibil: de 1.300 la sută! Nici unul dintre ei nu a costat mai mult de un milion de euro, iar toţi la un loc au însemnat fix cît a achitat Steaua numai pentru Mihai Costea!

Milan, Zenit, Dinamo Moscova
Pînă în acest moment, nu s-a primit nici o ofertă oficială pentru ei, însă au fost monitorizaţi de mai multe cluburi de "afară". AC Milan şi Zenit St. Petersburg s-au arătat interesate de Chiricheş, în timp ce Dan Petrescu a spus că l-a propus şefilor de la Dinamo Moscova pe Bourceanu. Pentru Rusescu, conform lui Becali, există interes din partea unor echipe din Germania, Olanda şi Franţa.

Cota lor: 12,1 milioane
Pe site-ul transfermakt.de, un site de specialitate ce evaluează toţi jucătorii din lume, cei 3 au cote extrem de bune, mai ales pentru piaţa din România. Chiricheş e evaluat la 5 milioane de euro, Rusescu la 4,3 milioane şi Bourceanu la 2,8 milioane. În total, 12,1 milioane de euro, considerabil sub pretenţiile lui Gigi Becali.

7,00 e media notelor GSP ale lui Rusescu, care e pe primul loc în topul steliştilor

7 pase de gol a reuşit Bourceanu în acest sezon în tricoul Stelei, fiind lider în echipa lui Reghe

10 selecţii a bifat Chiricheş în echipa naţională în 2012, fiind lider, alături de Bourceanu, în rîndul steliştilor

545743-steaua-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"În România, doar la Steaua"
Bănel Nicoliţă şi-a reafirmat ataşamentul pentru roş-albaştri, chiar dacă de un an şi patru luni evoluează în campionatul Franţei. "Eu am trăit cele mai frumoase momente din viaţă la Steaua şi voi rămîne alături de acest club. Acum am plecat pe un alt drum, viaţa merge înainte, cu sau fără mine, dar sufletul şi viaţa mea vor fi pentru Steaua, indiferent ce se va întîmpla. Daca mă voi întoarce în România, nu voi juca niciodată la o rivală!", a spus Bănel la DolceSport.

"Doar Steaua vrea străini"
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a precizat că din sezonul viitor nu se vor mai aduce arbitri străini: "Am deja promisiunea lui Mircea Sandu ca din campionatul 2013-2014 să nu mai aducem arbitri străini în Liga 1. De fapt, această mutare se va pune în practică, în mare măsură, chiar de la startul sezonului de primăvară. FC Vaslui şi CFR Cluj au renunţat la ideea arbitrilor străini. Doar Steaua mai are astfel de pretenţii, însă numai pentru trei partide".

INBOX
- În perioada turneului din Spania (10-24 ianuarie), Steaua va disputa un amical cu Celtic Glasgow.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
cfrclujole
cfrclujole  •  19 Ianuarie 2013, 15:05

hahahaha

old_shatterhand
old_shatterhand  •  20 Decembrie 2012, 15:58

De ce credeti ca cere atatia bani?Pentru ca nu da nimeni atat si nu vor pleca nicaieri :)

max67
max67  •  20 Decembrie 2012, 15:00

gata...o ia iar razna gigi,daca i da pe astia iarna asta, dupa 5 etape suntem pe locul trei,nu a vazut si el ca fara echipa de baza facuta pe scheletul celor trei merge prost?vrea sa ajunga campioni cu cine?cu prepelita si mihai costea?nu cred....

Vezi toate comentariile (34)
Comentează